Sizi Arayalım

Ameliyatsız Meme Büyütme

Dolgun ve dik göğüslere sahip olmak hemen her kadının hayalidir. Estetik açıdan çok küçük göğüslere sahip olmak kadınlar için istenilmeyen bir durumdur. Özellikle ameliyat ve cerrahi işlemlerden korkan, çekinen ya da iz kalsın istemeyen kişilerin ilk tercihi ameliyatsız meme büyütme işlemleridir. Ameliyatsız meme büyütme için farklı yöntemler uygulansa da günümüzde en çok tercih edilen uygulamalar arasında yağ enjeksiyonu veya aquafilling ile meme büyütme yer almaktadır.

Yağ Enjeksiyonu ile Meme Büyütme

Kozmetik cerrahi işlemler arasında yer alan yağ enjeksiyonu, günümüzde oldukça popüler bir işlem olarak dolgunluk ve gençleştirme gerektiren operasyonlarda uygulanır. Ciltte oluşan sarkma, kırışıklık ve çökmeleri yağ enjeksiyonu ile daha pürüzsüz ve hacimli bir hale getirmek hatta bu sorunlar olmasa dahi istenilen bölgenin daha estetik gözükmesini sağlamak amacıyla tercih edilir. Kadınların daha büyük göğüslere kavuşmak amacıyla tercih ettiği ameliyatsız meme büyütme yöntemlerinden olan yağ enjeksiyonu ile meme büyütme, hastanın kendi vücudundan alınan yağların, göğüslere enjekte edilmesidir. Vücudun farklı bölgelerindeki yağlar yer değiştirmiş olur ve başka bir bölgede istenen dolgunluk meydana getirilir. Böylece dolgun ve büyük göğüsler elde edilerek hastanın estetik sorunu çözülmüş olur.

Aquafilling Dolgu Nedir?

İnsan vücudunun kabul edebileceği etken maddeler arasında su bazlı hidrolik bir jel olan Aquafilling yer alır. Su kristallerinin teknolojik imkanlar vasıtasıyla jel haline getirilmesiyle oluşan bu jel dolgu insan dokularıyla maksimum düzeyde uyuma sahiptir. Aquafilling enjeksiyon kesi değil, iğne enjeksiyon şeklinde yapıldığı için yara izi kalma riski yoktur. İğne izleri birkaç gün içinde yok olur. Aquafilling dolgu; küçük göğüsler için kullanılabildiği gibi popo büyütmede ve şekillendirmede, bacak estetiğinde, baldırların büyütülmesinde, ayak bilekleri kalınlaştırılmasında, eğri veya şekilsiz bacak vakalarında ve asimetrik görünüşün yok edilmesine kullanılan etkili bir enjeksiyon işlemidir.

Aquafilling ile Meme Büyütme Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız meme büyütmede en başarılı yöntemlerden biri olan Aquafilling, dolgu maddesinin enjektör yardımı ile göğüslere uygulanması ile gerçekleştirilir. İşlem yapılacak bölgeye lokal anestezi uygulanır. Doktor belirlediği uygun noktalara, hastaya uygun dozda aquafilling enjekte edilir. Enjekte edilecek doz, hastanın istediği göğüs büyüklüğüne göre arttırılabilir ancak buna hekimin onay vermesi gerekir. Auqafilling sonrasında hasta hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Kısa bir işlem olan uygulama 15 dakika ile 30 dakika arasında sürer.

Aquafilling İşlemi Kalıcı Mıdır?

Aquafilling işlemi, diğer dolgu maddlerine göre daha uzun kalıcılık sağlasa da jelin göğüste erime süresi 5-8 yılı bulmaktadır. Bu kalıcılık hastanın durumuna göre kimi hastalarda dört kimi hastalarda ise sekiz seneye kadar etkisini sürdürür.

Aquafilling İşleminin Riskleri Nelerdir?

Aquafilling yöntemi cerrahi bir işlem olmadığı için operasyon kaynaklı riskleri barındırmamaktadır. Ameliyat sonrası enfeksiyon, travma, narkoz alerjisi vb. gibi riskleri taşımadığı için rahatlıkla tercih edilebilir. Ayrıca enjekte edilen alanın süt üretimi ve sütün dışarı çıkması ile ilişkisi bulunmadığından emzirme üzerinde olumsuz bir etkisi olmaz. Ancak Aquafilling yönteminde enjekte edilecek jelin orijinal ürün olması hastanın sağlığı açısından oldukça önemlidir. İşlemin tamamen full steril ya da yarı cerrahiye uygun bir klinikte uzman bir hekim tarafından uygulanması ve orijinal ürünün enjekte edilmesi gereklidir. Bu bakımdan güvenilir ve uzman bir estetik kliniğini tercih etmek olası riskleri en aza indirir.

Aquafilling İşlemi Kimlere Uygulanır?

Küçük ve gelişmemiş meme yapısına sahip olan kadınlar, göğüslerde asimetri problemi olanlar ve hafif sarkma problemi yaşayıp ameliyat olmak istemeyen kişilerde Aquafilling yöntemi başarıyla uygulanmaktadır. Göğüste yoğun bir sarkma varsa bu yöntem yerine meme dikleştirme ve büyütme operasyonlarının yapılması daha uygundur.

İlgili İçerikler
Meme Ucu Ameliyatı Emzirmeyi Etkiler mi?
Meme Ucu Ameliyatı Emzirmeyi Etkiler mi?

Birçok kadın meme uçlarının şekli ve görünüşü konusunda estetik kaygılar...

Annelik Estetiği Nedir?
Annelik Estetiği Nedir?

Annelik estetiği yapılırken meme, bel ve karın bölgesine yapılan müdahaleler aynı anda yapıl...

Annelik Estetiğinden Beklenti Ne Olmalıdır?
Annelik Estetiğinden Beklenti Ne Olmalıdır?

Annelik estetiği, oldukça ilgi görmeye başlayan yeni plastik cerrahi kavramlarından biri...

Ameliyatsız Burun Estetiği Kalıcı mıdır?
Ameliyatsız Burun Estetiği Kalıcı mıdır?

Ameliyatsız cerrahi olmayan rinoplasti, yani burun dolgusu, güç geçtikçe...

Son Düzenleme : 25.01.2024