Sizi Arayalım

Annelik Estetiği ile Kadınlar Yeniden Doğuyor!

Bir bebeğin dünyaya gelişi, ailedeki herkesin heyecan ve sevinçle beklediği bir süreçtir. Özellikle yeni anne-baba olacak çiftin hamilelikten itibaren bebekleri için gösterdikleri özen ve özveri oldukça kıymetlidir. Ancak heyecanlı olduğu kadar yorucu olan hamilelik serüveni, anne adayında fiziki, hormonal ve duygusal değişimlere sebep olur. Bu süreç her anne adayında farklı olmakla birlikte fiziksel değişimler anne adayının, “Acaba vücudumdaki izler kalıcı olacak mı? Doğumdan sonra aldığım kiloları verebilecek miyim?” endişelerini taşımasına yol açar.

Doğumdan sonraki süreçte ise annelik içgüdüsüyle gelen yoğun şefkat ve sorumluluk hissiyle hareket eden anne, ilk başlarda tamamen bebeğine konsantre olsa da zamanla vücudunda hamilelikten kalan iz ve sarkmalarla yüzleşmek zorunda kalır. Bu durum kabullenebilir olsa da her kadının kendini güzel ve biricik hissetmeye hakkı vardır. Doğum sonrası eski vücuduna hatta daha da iyisine ulaşmak isteyen bir annenin bu konuda çaresiz hissetmesine hiç gerek yok. Estetik Cerrahi alanında farklı operasyonların birleşimiyle sentezlenen yeni bir akım annelerin yardımına yetişiyor: Annelik Estetiği (Mommy Makeover)!

Hamilelik ve doğumun ardından annenin vücudunda çeşitli deformasyonlar görülebilir. Göğüslerde hacim kaybı, sarkma ve çatlaklar, karın bölgesinde çatlak ve sarkmalar, genital bölge ve vajinada sarkma ve deformasyon, hamilelik ve emzirme süresinde alınıp verilemeyen kilolar, bacaklarda sarkma ve varisler; en sık görülen annelik sonrası estetik sorunlar arasında yer alır. Her annenin vücudunda bunlardan biri ya da birkaçı görülmektedir. Bu sebeple annenin hangi estetik işlemleri istediği ve kendisine hangilerinin uygun olduğu uzman bir estetik cerrah ile karar verilerek uygulanmalıdır.

Annelik estetiği denilince ilk akla gelen karın germe operasyonudur. Bunun sebebi, gebelik boyunca genişleyen ve gerilen karnın doğumdan sonra boşalmasıyla sarkması ve deforme olmasıdır. Gebelik boyunca gerilen karnı nemlendirerek cildin çatlaması en aza indirgenebilir ancak bu çatlaklar cildin kuruluğu ve genetik faktörlerle de yakından alakalıdır. Bu bakımdan hamilelikte çatlayan sonrasında ise sarkan bir karın, estetik açıdan hiç hoş gözükmeyecektir. Vücut kendini toparlayıp kilo verme süreci tamamlandığında anne karın germe ameliyatı için hazır olacaktır.

Annelik estetiği, bir kadının anneliğin ardından kendini tekrar çekici hissetmesini sağlamak için yapılan en faydalı işlemlerden biridir. Güzel ve düzgün göğüslere sahip olmak her kadının hayalidir. Anne olunca da bu durum değişmez ancak anne bebeğini emzirmeye devam ettiği sürece göğsünde çatlak, sarkma ve deformasyonlar meydana gelebilir. Hatta emzirme süreci bittiğinde de annenin göğsündeki süt bezleri çalışmayı bırakır ve meme dokusu hacmi azalarak sarkma ve küçülmeye neden olabilir. Annelik estetiği yapılırken; içi boşalmış, sarkmış ve gevşemiş meme dokusunu eski hacmine döndürebilmek ve daha dik görünmesini sağlamak için meme büyütme ve meme dikleştirme operasyonları uygulanır. Böylece anne, vücuduyla barışır ve kendisini mutlu hissetmeye başlar.

Doğum sonrası en sık karşılaşılan sorunlardan biri de vajinada gerçekleşen deformasyonlardır. Doğumun şekline göre değişse de normal doğumda bebeğin çıkması için oldukça genişleyen vajina, doğumun ardından zamanla kendini toparlamaya başlasa da bazı durumlarda vajina dudaklarındaki sarkma ve genişlemeler kalıcı hale gelebilir. Bu durumu toparlamak için hastaya labioplasti uygulanarak oluşan deformeler tedavi edilir. Vajina bölgesinde yaşanan sorunlar, yeni anne ve baba olan çiftin cinsel hayatını da olumsuz etkiler. Bu bakımdan labioplasti ile yapılacak düzeltmeler sonucu daha sorunsuz bir cinsel hayata kavuşmak mümkündür.

Hem hamilelikte hem de emzirme sürecinde alınan kilolar vücutta yağ birikimine sebep olur ve vücut asimetrisi bozulabilir. Eğer sağlıklı beslenme ve egzersizle kilo verilemiyor ya da vücut istenilen forma kavuşamıyorsa annelik estetiği altında liposuction (yağ alma) işlemi gerçekleştirilerek inatçı yağ dokuları yok edilmiş olur. Bu şekilde fit bir vücut görünüşüne sahip olan kadın kendini daha iyi ve güzel hisseder, bedeni iyileştiği gibi ruhu da iyileşir ve özgüveni artar. Tüm bu işlemlerden hangilerinin yapılacağı, yapılma zamanı ve iyileşme süreci hastayla uzman cerrahın ortak kararına bağlı olarak gerçekleştirilir. Siz de bu büyük kararı alarak yeniden doğmak, aynada kendinizi daha mutlu ve güzel görmek istiyorsanız annelik estetiği konusunda bir uzmanla görüşmekten çekinmeyin!

İlgili İçerikler
Meme Ucu Ameliyatı Emzirmeyi Etkiler mi?
Meme Ucu Ameliyatı Emzirmeyi Etkiler mi?

Birçok kadın meme uçlarının şekli ve görünüşü konusunda estetik kaygılar...

Annelik Estetiğinden Beklenti Ne Olmalıdır?
Annelik Estetiğinden Beklenti Ne Olmalıdır?

Annelik estetiği, oldukça ilgi görmeye başlayan yeni plastik cerrahi kavramlarından biri...

Burun Dolgusu ile Ameliyatsız Burun Estetiği Mümkün!
Burun Dolgusu ile Ameliyatsız Burun Estetiği Mümkün!

Burun yapısının orantısız ya da şekilsiz olması aynalarla barışamamanın...

Vajina Daraltma Estetiği Kimler İçin Uygundur?
Vajina Daraltma Estetiği Kimler İçin Uygundur?

Vajinoplasti yani vajina daraltma estetiği, vajinal açıklık ve destekleyici kasların özel cerrahi...

Son Düzenleme : 21.10.2023