Sizi Arayalım

BBL (Brazilian Butt Lift) Sonrası Nasıl Oturabilirim?

Brazilian Butt Lift (BBL), hastalara kendi vücutlarından liposuction yöntemi ile alınan vücut yağlarının popoya transfer edilip yeniden şekillendirilerek büyütülmesi ve hoş bir siluet oluşturulmasıdır. Liposuction ile vücutta fazla yağlanma bulunan bölgelerden yağlar toplanılır. Bu yağ dokusu işlenerek arıtılır ve özel şırıngalar yardımı ile kalçaların her iki yanına da eşit ve ince tabaka halinde halde enjekte edilir. Bu bölgeye yerleştirilen yağ dokularının kalıcı olabilmesi için bir süre temastan kaçınılmalıdır.

BBL operasyonunda iyileşme süreci yaklaşık olarak üç haftadır. Bu süreçte kalçalarınızda ödem ve morarmalar oluşabilir. İyileşme sürecini iyi atlatabilmek ve ameliyatın başarısını yükseltmek için yağ transfer edilen bölgelere baskı uygulamamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Böylece yerleştirilen yağların vücuda daha yüksek oranda tutunmasına fırsat tanımış olursunuz.

Brazilian Butt Lift işleminden sonra ödemi azaltmak ve poponun şekil almasını sağlamak için bir süre boyunca korse kullanmanız gerekecektir. Ayrıca liposuction yapılan bölgelerin de düzgün iyileşebilmesi için yaklaşık sekiz hafta boyunca korse giymesi önerilmektedir. Korse, ödemin azalmasına yardımcı olurken, cildin de toparlanmasını sağlayacaktır. Bu nedenle operasyonları havanın nispeten daha soğuk olduğu dönemlere getirilmesi tavsiye edilmektedir. Sıcak yaz aylarında korse sizi aşırı rahatsız edecek ve gizlenmesi zor olacaktır. İlk iki üç hafta boyunca korseyi tüm gün, yatarken dahi giymeniz gerekmektedir. Sadece duş alırken çıkarabilirsiniz. Bu sürenin ardından yine günde 12 saat bu giysileri giymeniz önerilmektedir.

Vücudun yeniden form kazanması için belirli bir süre geçmesi gerekmektedir. Bu dönem boyunca dinlenmeniz ve sizi rahatlatacak aktiviteleri yapmanız yerinde olacaktır. Brezilya popo kaldırma işleminden sonra poponuzun form alması birkaç ay sürecektir. Bu süreçte transfer edilen yağların bir kısmı vücuttan atılacak ve ödem giderek azalacaktır. Hastaya aktarılan yağın ancak yüzde kırkının vücutta kalabildiği bilinmektedir. Bu nedenle iyileşme sürecinde kalçalara baskı uygulamaktan kaçınarak transfer edilen yağların vücuttan atılmasına sebep olmamaya özen göstermelisiniz.

Popo kaldırma ameliyatından sonra tuvalette kalçalarınızın üzerine oturabilirsiniz. Fakat operasyondan başarılı bir sonuç almak için yaklaşık olarak iki ay boyunca oturmaktan kaçınmalısınız, bu iyileşme sürecinin en önemli parçasıdır. Kalçalarda yüksek stres oluşturacağı için bu süreçte çömelme, gerilme gibi günlük hareketlerinizi de yapmamanız önerilir. Uyurken, tv izlerken ve çalışırken yan ya da yüz üstü uzanmanız tavsiye edilmektedir. Operasyondan hemen sonra yeni enjekte edilen yağ dokusuna kan akışı gerçekleştirilemez. Popoya transfer edilen yağların sağlıklı bir şekilde kan kaynağı geliştirerek, kan damarları kurması ve vücuda entegre olması için belirli bir süre tanımanız gerekir. Doğrudan kalçaların üzerine oturulduğunda kan dolaşımı yavaşlayarak bu bölgedeki yağ hücrelerini yok edecektir. Bu süreçte en az iki hafta boyunca kalçalara baskı yapmamalı ve oturmaktan kaçınmalısınız.

Eğer oturmanız gerekiyorsa iyileşme sürecini bozmadan kalça ve üst uylukların altına yastık yerleştirmelisiniz. Bu prosedür için özel üretilmiş BBL yastıklarından edinebilirsiniz. Böylece nispeten kalçayı baskıdan korumuş olursunuz. İki hafta oturmaktan kaçınmalı ve dört hafta boyunca araç sürerken poponuzun altına yastık koymalısınız. Sadece ihtiyacınız olduğu zamanlarda ve kısa süreler oturmanız önemlidir.

Brazilian Butt Lift operasyonundan sonra ağır aktivitelerden kaçınmalı ve zıplamamaya özen göstermelisiniz. Yürüyüş gibi daha hafif aktiviteler tercih edebilirsiniz. İyileşme hızınıza bağlı olarak normal aktivitelerinize altı ya da sekiz hafta içinde dönebilirsiniz. Koşma gibi yağ yakma egzersizlerinden daha uzun süreli olarak uzak durmalısınız. Bu estetik operasyondan en iyi sonucu alabilmek için ameliyat sonrası izlemeniz gereken kurallara uymanız oldukça önemlidir.

İlgili İçerikler
BBL Hakkında En Sık Sorulan Sorular
BBL Hakkında En Sık Sorulan Sorular

BBL olarak bilinen Brezilya Popo Estetiği, kalçaların görünümünü...

Çarpık Bacak Ameliyatı
Çarpık Bacak Ameliyatı

Çarpık Bacak Ameliyatı, alt bacak kısmında başımıza gelen bir...

Meme Küçültme Estetiği Ne Zaman Yapılmalıdır?
Meme Küçültme Estetiği Ne Zaman Yapılmalıdır?

Büyük meme dokusuna sahip olan kadınların özellikle üzerinde araştırma yaptığı konulardan birisidir meme küçültme estetiği.

Liposuction Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci
Liposuction Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Liposuction Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci kişiye göre farklılık gösterebilmektedir.

Son Düzenleme : 21.10.2023