Sizi Arayalım

Estetik Operasyon Yaptırmaya Karar Verirken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Estetik cerrahinin amacı; kişiye özgüvenini yeniden kazandırmak ve kendini daha iyi, daha güzel ve çekici hissetmesini sağlamaktır. Estetik operasyonlar, yüze ve vücudun herhangi bir yerine yapılabilir. Estetik operasyonlar son yıllarda daha çok talep edilmektedir. Talebi etkileyen faktörler arasında; estetik cerrahi tekniklerinin daha çok gelişmesi, daha kısa sürede nispeten ağrısız ve acısız operasyonlar yapılması ve daha doğal sonuçlar elde edilmesi sayılabilir. Ayrıca yaygınlaşan plastik cerrahi ile birlikte fiyatların artık herkes tarafından erişilebilir olması da önemlidir. Sosyal medyanın hayatımızda etkin olması ve fotoğraf paylaşımının artması çoğu kişiyi daha bakımlı ve genç görünmek için teşvik etmektedir. Artık fiziksel görünüm gibi sağlıklı yaşam da daha çok önem verilen konular arasına girmiştir.

Estetik operasyon yaptırmaya karar veren bir kişi öncelikle bunu hangi nedenlerle talep ettiğini düşünmelidir. Bu ameliyatlar genellikle iki nedenle tercih edilmektedir; bazıları daha genç görünmek isterken bazıları da hiç sevmedikleri bir özelliklerini değiştirmek isteyebilir. Kişisel olarak alınan bu estetik operasyon kararında önemli olan gerçekçi beklentiler içinde olmaktır. Estetik operasyon sonrasında dış görünüşünüzde kalıcı ya da köklü değişiklikler olacağını önceden kabullenmeli ve bunun sizi nasıl hissettireceğini önceden tartmalısınız. Bu fiziksel değişikliğe psikolojik olarak da hazır olmanız oldukça önemli. Operasyon kararını kendiniz almalı, başkalarının düşüncelerinden etkilenmemeli ve onları mutlu etmeye çalışmamalısınız. Kişisel ya da bir başkasıyla olan sorunlarınızı bu operasyonla çözebileceğiniz algısına kapılmayın. Estetik ameliyat sonrasında sosyal yaşantınız ve kişisel yapınız değişmeyecektir fakat kendinizi daha genç, daha çekici ve güzel hissedebilirsiniz.

Öncelikle, plastik cerrahın sihirli bir değneğinin olmadığının ve sizi bir anda başka bir kişiye dönüştüremeyeceğinin farkında olmalısınız. Operasyon sonuçları hakkında karşılıklı yapılacak konsültasyonlarda beklentilerinizi doğru aktarmalı ve alınacak neticeler için de gerçekçi ve tutarlı olmalısınız. Doktorunuz sizin bu operasyondan beklentilerinizi makul bulmalı ve ikiniz de ortak bir noktada buluşabilmelisiniz.

Yaptırmak istediğiniz estetik operasyonu araştırmalı ve kullanılan farklı operasyon teknikleri hakkında bilgi edinmelisiniz. Her geçen gün ortaya çıkan teknolojik gelişmeler, estetik operasyon yöntemlerini de etkilemektedir. Mümkünse yeni gelişmeleri takip edin ve doktorunuzdan bu konuda bilgi isteyin.

Estetik operasyonun riskleri ve ameliyat sonrası iyileşme süreci hakkında doğru bilgiler edinmelisiniz. Tıbbi geçmiş öykünüz, kronik hastalıklarınız ve aldığınız ilaçlarla ilgili doktorunuzu bilgilendirmeli, gerekiyorsa operasyondan önce bazı ilaçları kullanmayı kesmelisiniz.

Estetik operasyon için size en uygun zamanı kollamalısınız. Ameliyat sonrasında iş yaşantınız, aileniz ve sosyal yükümlülüklerinizin nasıl etkileneceğini hesaba katlamalı ve iyileşme süreci için kendinize vakit tanımalısınız. Gerekiyorsa iyileşme sürecinde destek almalı ve bu süreci önceden planlamalısınız.

Vücudunuzda ya da yüzünüzde kalıcı izler bırakacak bir estetik operasyonu güvenmediğiniz ellere teslim etmemelisiniz. Doktorunuzu titizlikle seçmeli hatta birkaç doktordan muayene talep etmelisiniz. Gerekli sertifikalara sahip, deneyimli bir plastik cerrah seçtiğinizden emin olmalısınız. Doğru seçim yaparak riski minimize edeceksiniz. Doktorunuza güvenmeniz ve operasyona gönül rahatlığı içinde girmeniz de operasyon sonucunu olumlu yönde etkileyecektir.

Bir plastik cerrah çok deneyimli olsa da estetik anlayışı size hitap etmeyebilir. Bu nedenle başkalarının tavsiyeleri üzerine doktor seçimi yapmaktan kaçınmalısınız. Doktorunuzun daha önceden yaptığı operasyonlara dair fotoğrafları inceleyebilirsiniz. Bu sizde elde edeceğiniz sonuçla ilgili genel bir algı oluşturacaktır.

Cerrahınız, güvenilir ellerde olduğunuzu hissettirmeli. Ona güvenmeli ve sizin için en doğru kararı vereceğine inanmalısınız. Operasyon öncesinde ve sonrasında diyalog kurabileceğiniz bir kişi olmalıdır. Rahatlıkla soru sorabilmeli ve yanıt alabilmelisiniz.

İlgili İçerikler
BBL Hakkında En Sık Sorulan Sorular
BBL Hakkında En Sık Sorulan Sorular

BBL olarak bilinen Brezilya Popo Estetiği, kalçaların görünümünü...

Burun Estetiği İçin Doğru Zamanlama Ne Olmalı?
Burun Estetiği İçin Doğru Zamanlama Ne Olmalı?

Burun estetiği olarak bilinen rinoplastiyi düşünenler bu operasyonu önceden...

Kol için Liposuction Nasıl Uygulanır?
Kol için Liposuction Nasıl Uygulanır?

Vücuttaki yağlanma her bölgeyi etkileyebilir. Özellikle kol bölgesinde oluşan yağlanma sorunu en inatçı...

Meme Ucu Çöküklüğü Tedavisi
Meme Ucu Çöküklüğü Tedavisi

Meme ucu çökmesi, meme başının olması gerektiği gibi memeden dışarı çıkmaması durumudur...

Son Düzenleme : 21.10.2023