Sizi Arayalım

Göz Kapağı Estetiğinden Beklentiler Ne Olmalıdır?

Göz kapağı estetiği (Blefaroplasti) gittikçe popülerleşen ve yüzde oldukça farklılık yaratan bir prosedürdür. Yüzün ifadesini oluşturan ve ilk fark edilen gözlerdeki gençleşme, yüze canlılık ve ferahlık kazandıracaktır. Cilt zamanla elastikiyetini kaybedip gevşediği için göz kapaklarının üstünde ve alt kapaklarda kırışıklıklar ve kıvrımlar oluşmaktadır. Göz kapağı operasyonları, göz kapaklarındaki fazla cilt ve gözaltı torbalarının çıkarılması yoluyla yapılmaktadır. Bu operasyonu talep eden hastalarda genellikle sarkık göz kapakları, göz torbaları ve ödem, kırışıklıklar ve yorgun görünüm gibi şikayetler mevcuttur. Bu sorunların hepsi başarılı bir şekilde göz kapağı estetiği ile çözülebilmektedir. Bu operasyonlar doğru ellerde yapıldığında olağanüstü sonuçlar doğurarak, oldukça yüksek oranlarda hasta memnuniyeti sağlanmaktadır.

Göz kapağı estetiğinin içeriği ihtiyacınıza göre değişebilir. Kırışıklıkları azaltmak, fazla deriyi çıkarmak ve göz kapağını kaldırmak için sadece göz kapağı şekillendirme operasyonu yapılabilirken; göz torbalarını çıkarmak için sadece gözaltı estetik operasyonu da gerçekleştirilmektedir. Bu işlemlerin yanı sıra hem göz kapağınıza ve hem de gözaltı ve de çevresine işlem yapılabilmektedir. Ayrıca kaş kaldırma operasyonu ile de kaş yukarı çekilirken alındaki kırışıklıklar da azaltılmaktadır. Bu estetik operasyonlar bir kombinasyon olarak tek bir göz kapağı estetiğinin içerisinde de yapılabilir.

Göz kapağı operasyonları genellikle şu şikayetleri gidermek için yapılmaktadır:

  • Göz kapağının sarkarak görme açısını bozacak şekilde gözü kaplaması,
  • Makyajlı ciltte daha da çok belirgin olan ve gözlere yorgun bir ifade veren küçük yağ birikintileri,
  • Üst göz kapağındaki deri fazlalığı ve kırışıklıkları.

Göz kapağı estetiğini yaptırdıktan sonra aynı gün komplikasyon gelişip gelişmediğine bakılarak evinize gönderilebilirsiniz. Kesi izleri, göz kapağının içinde ya da doğal kırışıklar boyunca yapıldığı için dışardan belli olmayacaktır. Operasyondan sonra ışığa hassasiyet, göz kapaklarında ödem ve bulanık görme gibi geçici etkiler oluşabilir. Ödemi azaltmak için ilk gün her saat on dakika boyunca göz kapaklarınıza soğuk kompres uygulamanız gerekmektedir. Ertesi günler de daha az sıklıklarla soğuk kompres uygulamaya devam etmelisiniz. Size önerilen göz damlaları ve merhemleri kullanmalı ve göz kapaklarınızı temiz tutmaya özen göstermelisiniz. İyileşme sürecinde yüz üstü uyumaktan ve fiziksel aktivitelerden kaçınmalısınız.

Göz kapağı estetiği yaptırmaya karar veren bir hastaya, operasyon sonucu ile bilgilendirme yapılmalı ve beklentilerini ne oranda elde edebileceği makul bir şekilde aktarılmalıdır. Neden göz kapağı ameliyatı istediğinizi, hedeflerinizi ve operasyona dair beklentilerinizi öncelikle dile getirmelisiniz. Hastaların birçoğu göz kapağı operasyonlarının kombinasyonunu tercih etse de hastadan hastaya uygulanacak işlem değişebilmektedir. Her bireyin farklı estetik hedeflerini yakalayabilmek için operasyon kişiye özel olarak tasarlanacaktır. Göz kapağı ameliyatından önce sizin için hangi prosedürün uygun olduğunu konsültasyonda birlikte değerlendirmelisiniz. Basit bir operasyon olarak değerlendirilse de göz çevresinin oldukça hassas olduğu dikkate alınarak ameliyatta uygun teknikler kullanılmalıdır.

Göz kapağı estetiği; fazla deri, izole yağ ve hatta bazen kasların çıkarılması yöntemi ile yapılmaktadır. Ameliyat ayrıca gözaltı torbalarının ve ince kırışıklıkların da giderilmesini içermektedir. Bu operasyonlarda gözle fark edilir şekilde, belirgin ve uzun süreli sonuçlar alınmaktadır. Göz kapağı estetiği size daha genç ve canlı bir görünüm kazandıracaktır hatta üst göz kapağı şekillendirmesiyle görüş açınız değişeceği için görüş kabiliyetiniz de artacaktır.

Operasyondan birkaç hafta sonra göz kapağınızın nihai görünümü belirecektir. Kesi çizgilerinin silinmesi bir yıl sürebilir. Bu operasyonun uzun süreli sonuçlar doğurduğunu fakat yaşlanma sürecini durdurmayacağını bilmelisiniz. Yaşamaya devam eden cildinizde zamana bağlı olarak yeniden kırışıklıklar ve sarkıklıklar oluşabilecektir.

İlgili İçerikler
Meme Büyüklüğü Sorunu Kabusunuz Olmasın
Meme Büyüklüğü Sorunu Kabusunuz Olmasın

Büyük göğüs şikayeti, estetik ve sağlık bakımından ciddi bir problemdir. Kadınlar bir çok farklı sebepten...

Yanak Yağı Aldırma – Bişektomi
Yanak Yağı Aldırma – Bişektomi

Yanak yağı aldırma estetik alanında bişektomi olarak tanımlanır. Bu operasyondan sonra yanaklar...

Alın Germe Estetiği Kimlere Uygulanır?
Alın Germe Estetiği Kimlere Uygulanır?

Alın yüzde yaşlanmanın etkilerinin ilk hissedildiği yüz bölgesidir...

Annelik Estetiği Sadece Anneler için midir?
Annelik Estetiği Sadece Anneler için midir?

Hamilelik sürecini de içerisine kattığımız annelik döneminde kadınlar bebeklerinin bakımını birinci sıraya koymakta, ortaya çıkan ...

Son Düzenleme : 21.10.2023