Sizi Arayalım

Meme Dikleştirme Kalıcı Bir Operasyon Mudur?

Meme dikleştirme (mastopeksi), sarkık görünüme sahip göğüs şeklini değiştirmek, gençleştirmek ve daha çekici bir forma sokmak amacıyla yapılan cerrahi bir operasyondur. Meme dikleştirme operasyonunda, içerdeki doku yeniden şekillendirilerek fazla deri çıkarılmaktadır. Bu ameliyatlarla meme ölçünüz ve boyutları değişmeyecektir; bu amaçla bir operasyon yaptırmak istiyorsanız meme büyütme ya da küçültme ameliyatlarını tercih edebilir ya da bu operasyona dahil edebilirsiniz.

Yaşlılık, yer çekimi, kilo kaybı, hamilelik, emzirme gibi etkenler göğüslerde elastikiyetin kaybolmasına yol açarak sarkıklığa neden olabilecektir. Meme dikleştirme ameliyatı ile göğüslerinizdeki bu sorunlar giderilmektedir. Bu operasyonla sarkıklık azaltılarak, göğüs uçları dikleştirilir ve hacim kazandırılarak sertleştirilir.

Meme dikleştirme operasyonu, uzun ömürlü olsa da etkileri kalıcı değildir. Bu operasyonun yaşlanmayı durdurucu bir etkisi olmadığı için zamana bağlı olarak, yerçekiminin de olumsuz etkisiyle göğüslerinizde yine sarkmalar görülmeye başlanacaktır. Operasyondan sonra doktorunuzun talimatlarını uygulayarak ve dengeli bir yaşam tarzı izleyerek bu süreci yavaşlatabilirsiniz. Kilo alıp vermeler de meme sarkmalarında etkili olacağı için sabit bir kiloda kalmanız da önemlidir. Meme dikleştirme ameliyatları her ebatta meme için yapılsa dahi küçük göğüslü kadınlarda daha uzun süreli sonuçlar verdiği görülmüştür.

Meme dikleştirme ameliyatından sonra anne olmayı ve çocuğunuzu emzirmeyi düşünüyorsanız bu operasyonu ertelemenizde fayda var. Çünkü yeni bir hamilelik süreci, operasyonun olumlu etkisini bozarak, memelerinizde tekrar sarkıklığa sebep olacaktır. Hamilelik sürecinde alacağınız kilolar ve ödem nedeni ile göğüsleriniz büyüyerek, hamilelik sonrasında sarkmaya ve fazla deri oluşumuna sebebiyet verecektir. Ayrıca meme dikleştirme ameliyatları, meme ucunun yeri değiştirildiği için bazı annelerde süt üretimini kısıtlayabilir.

Meme dikleştirme ameliyatının kalıcılığının kişiden kişiye değiştiği görülmüştür. Bu durumda etkili faktörler; genetik özellikler, beslenme düzeni, sağlık ve yaş olarak sayılabilir ayrıca operasyonda kullanılan cerrahi tekniklerde kalıcılığı etkileyen unsurlardır. Meme dikleştirme ameliyatının etkilerini uzun süre taşıyabilmek için gerekli olan kişilerde birkaç yılda bir küçük rötuşlar da yapılabilir. Meme dikleştirme operasyonunun etkisini uzatmak için şu unsurlara dikkat etmelisiniz:

Kilonuzu korumaya çalışın; aşırı kilo alıp verme vücut yapınızda deformasyona neden olacaktır. Kilo kaybı, vücudunuzda sarkıklıklara ve fazla cilt birikmesine yol açabilir. Kilonuzu kontrol altında tutmalı ve yeterince kilo verdiğinizi düşündükten sonra meme dikleştirme operasyonu yaptırmanız etkisini ve ömrünü artıracaktır. Sağlıklı yaşam, sizi fiziksel olarak da iyi hissettirecektir.

Hamileliği ve çocuğunuzu emzirmeyi düşünüyorsanız meme dikleştirme operasyonunu ertelemelisiniz. Meme yapısı kas içermez, yağ ve meme bezlerinden oluşmaktadır. Göğüsler, bu nedenle hamilelik ve emzirme dönemleri gibi kilo alıp vermenin dalgalı olduğu dönemlerde boyutları değişecektir. Bu da elastikiyet kaybına hatta çatlaklara neden olacaktır.

Memelerinizin sarkmasını engellemek için vücut yapınıza uygun ve rahat oturan bir sutyen kullanmalısınız. Özellikle spor yaparken göğüslerinizi sutyenle destekleyerek sarkmayı önleyebilirsiniz.

Cildinizin elastikiyetini artırmaya çalışın. Aşırı güneşlenmek, peeling yapmak cildinizin elastikiyet yapısını bozacaktır. C ve E vitamininden zengin besinleri diyetinize eklemeli ya da bu vitaminleri ayrıca alarak cilt elastikiyetinizi artırmalısınız.

Meme dikleştirme operasyonu sonucunda göğüsleriniz sıkılaşacak, boyutu değişmese de daha dolgun hissedeceksiniz. Meme uçlarının yeri değiştirilerek doğru pozisyona yerleştirilecektir. Eğer meme dikleştirme ameliyatı ile birlikte göğüslerinizin büyütülmesini de istiyorsanız aynı operasyona ek olarak, tek ameliyatla implant ya da enjeksiyon yöntemi ile memelerinizi büyüttürebilirsiniz. Meme dikleştirme operasyonunun sonucu kalıcı olmasa da yeni göğüs formunuzla uzun süre işleme gerek duymadan daha genç ve çekici görünebilirsiniz.

İlgili İçerikler
Çarpık Bacak Ameliyatı
Çarpık Bacak Ameliyatı

Çarpık Bacak Ameliyatı, alt bacak kısmında başımıza gelen bir...

Kepçe Kulak Ameliyatı Kaç Yaşından İtibaren Yapılabilir?
Kepçe Kulak Ameliyatı Kaç Yaşından İtibaren Yapılabilir?

Kepçe kulak ameliyatı; çocuklarda başa, 40 dereceden fazla açı...

Kulak Estetiği Kaç Yaşında Yapılır?
Kulak Estetiği Kaç Yaşında Yapılır?

Kepçe kulak ameliyatı olarak da bilinen kulak estetiği pek çok kişi tarafından...

Ameliyatsız Jinekomasti Geçer mi? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Ameliyatsız Jinekomasti Geçer mi? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Erkeklerde görülen ve meme büyüme sorunu olarak tanımlanan Jinekomasti...

Son Düzenleme : 21.10.2023