Sizi Arayalım

Meme Estetiği Sonrası Yapılması Gerekenler

Meme estetiği sonrası yapılması gerekenler ve öneriler sayesinde iyileşme döneminin daha hızlı ve sağlıklı olarak ilerlemesini sağlayabilirsiniz. Meme estetiği kadınların en çok tercih ettiği estetik ameliyatlarından biridir. Sarkan, küçük olan veya farklı bir nedenden dolayı büyütülmesi istenen memeler estetik uygulamalar ile istenilen büyüklüğe gelebilmektedir. Aşırı kilo alıp verme, hamilelik ve emzirme dönemi dışında genetik etkenler de meme dokusunun estetik açıdan istenilen görüntüden uzaklaşmasına neden olabilir.

Meme estetiği yapılırken sadece memenin büyüklüğü değil, orantı, meme ucu ile uygunluğu ve dişinin vücut yapısı ile uygunluğu gibi durumlarda da değerlendirilmektedir. Meme estetiği sonrası yapılması gerekenler ve nelere dikkate edilmesi gerektiği yönündeki tüm sorularınızı yanıtlamak isteriz.

Meme Operasyonu Kaç Günde İyileşir?

Meme büyütme veya meme dikleştirme ameliyatı olarak bilinen meme estetiği, günümüzde çok kolay bir şekilde uygulanabilen bir ameliyat türüdür. Hasta ortalama olarak bir hafta içerisinde günlük yaşantısına ve işine dönebilmektedir. Ortalama olarak 2 saat kadar süren meme estetiği sonrası yapılması gerekenler doktorunuz tarafından da sizlere ameliyattan sonra belirtilmektedir.

Silikon Ameliyatı Sonrası Cinsel Hayat Nasıl Olmalı?

Meme estetiği sonrası yapılması gerekenler kadar ameliyat sonrası cinsel hayatın ne zaman başlayacağı da merak edilmektedir. Özellikle göğüs büyütme ve meme estetiği sonrasında belirli bir süre günlük aktivitelerinizde dikkatli olmanızda yarar olacaktır.

Eğer ameliyattan çok kısa bir zaman sonra cinsel hayatınıza devam ederseniz bu durum bazı riskleri de beraberinde getirebilir. Özellikle estetik yapılan bölgede yırtılma, uzun süre iyileşememe, dikişlerin çıkması ve bunlara bağlı olarak enfeksiyon kapma gibi durumlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Meme estetiği sonrası yapılması gerekenler ve iyileşme sürecinize özen göstererek, ortalama olarak 3 haftalık bir dönem sonunda cinsel hayatınıza devam edebilirsiniz. Ancak meme estetiği sonrası iyileşme dönemi kişiden kişiye göre değişebileceği için doktor kontrollerinizde cinsel hayatınız ile ilgili en doğru bilgiyi de doktorunuzdan öğrenebilirsiniz.

Silikon Ameliyat Sonrası Korse Kullanımı

Meme estetiği sonrası yapılması gerekenler içerisinde en önemli süreç korse ve bandaj kullanımıdır. Ameliyattan hemen sonra sizlere giydirilen bandaj ve korse göğüslerin sabit kalmasını ve daha kısa zamanda iyileşmesini sağlayacaktır. Ayrıca silikon ameliyat sonrası korse kullanımı sayesinde günlük yaşantınıza da daha kısa sürede geri dönebilirsiniz. Göğüslerinizin sabit kalmasını sağlayacağı için ağrıyı da olabildiğince az hissedebilirsiniz. En az harekete izin verecek şekilde dizayn edilen meme estetiği korsesi ise doktorunuzun önerdiği süre boyunca mutlaka çıkartılmadan kullanılmaya devam edilmelidir.

Silikon Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Meme estetiği sonrası yapılması gerekenler sizlerin iyileşme sürecinize olumlu katkı sunan önemli detaylardır. Kişiden kişiye göre fark edecek olan silikon ameliyatı sonrası iyileşme süreci ise en fazla 1 ay içerisinde tamamlanabilmektedir. Ayrıca çok ağır bir ameliyat türü olmadığı için kısa süre sonra kişi günlük yaşantısına adapte olabilmektedir. Silikon ve meme büyütme estetiği ameliyatları sonrası bol bol dinlenmeli ve olabildiğince ağır kaldırmaktan ve spor yapmaktan uzak durmalısınız.

Meme Estetiği Sonrası Ağrıyı Azaltmanın Yolları

Meme estetiği sonrası yapılması gerekenler ve önerilere ta anlamı ile dikkat ederek daha az ağrı hissedebilirsiniz. Bu dönemde özellikle doktorunuzun önerdiği ilaçları düzenli olarak kullanmalısınız. Farklı bir ağrı kesici kullanımı önerilmemektedir. Ayakta dolaşmak veya oturmak sizleri yatmaktan daha rahat hissettirecektir.

Memede Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meme estetiği sonrası yapılması gerekenler sayesinde iyileşme dönemini sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Bu dönemi ne kadar sağlıklı ve kontrollü atlatırsanız meme estetiği sonucundan elde edilecek başarı da bir o kadar olumlu olabilmektedir. Meme estetiği sonrası dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Meme estetiği sonrasında genellikle ekstra bir sorun olmadığı takdirde yatış süresi bir gün olmaktadır.
  • Ameliyattan sonra göğüs bölgesinde meydana gelen ağrıların geçmesi için, doktorunuzun önerdiği ağrı kesicileri kullanabilirsiniz. Ayrıca bu ağrılar ilk bir hafta içerisinde giderek azalacak ve tamamen geçecektir.
  • Meme estetiği sonrası en sık görülen durumlardan birisi de ödemdir. Hem gerginliğe hem de şişlik ve renk değişimine neden olabilecek ödem 7 gün içerisinde giderek inmeye ve diğer sorunlar da azalmaya başlayacaktır.
  • Meme estetiği sonrası yapılması gerekenler arasındaki en önemli maddelerden birisi de ağır kaldırmamaktır. Özellikle iyileşme döneminizi tamamen doldurana kadar bu dönemde kollarınızı çok yukarı kaldırmamaya, spor yapmamaya ve ağır olan nesneleri taşımamaya özen göstermelisiniz.
  • Meme estetiği sonrasında ortalama olarak 3 haftalık süreçte korse veya sporcu sütyeni giydirilmektedir. Doktorunuza danışarak, meme estetiği sonrası yaklaşık 3 gün içerisinde duş alabilirsiniz.
  • İlk bir hafta hastaların mümkün olduğunca evde dinlenmesi önerilmektedir. Yorucu bir tempo sizi bu dönemde biraz daha sarsabilir. Bunun için en az ilk hafta evde kalmalı ve dinlenmelisiniz.
  • Meme estetiği sonrası 4. haftada doktorunuzun önerdiği şekilde göğüs bölgenize masaj yapmaya başlayabilirsiniz. Ancak aşırı ve baskı uygulayarak masaj yapmanız bölgede ağrı oluşmasına neden olabilir. Bunun için sadece doktorunuzun gösterdiği şekilde belirttiği miktarda masaj yapmalısınız.
  • Meme estetiği sonrası yapılması gerekenler kadar doktor kontrolleri de büyük önem taşımaktadır. Özellikle ilk aylarda doktor kontrollerinin aksatılmadan gidilmesi gerekmektedir. Bu sayede meme estetiği sonrası meydana gelebilecek herhangi bir sorunun erkenden teşhis edilmesi ve önlem alınması sağlanabilmektedir.
İlgili İçerikler
Liposuction Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci
Liposuction Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Liposuction Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci kişiye göre farklılık gösterebilmektedir.

Kol için Liposuction Nasıl Uygulanır?
Kol için Liposuction Nasıl Uygulanır?

Vücuttaki yağlanma her bölgeyi etkileyebilir. Özellikle kol bölgesinde oluşan yağlanma sorunu en inatçı...

Annelik Estetiğinden Beklenti Ne Olmalıdır?
Annelik Estetiğinden Beklenti Ne Olmalıdır?

Annelik estetiği, oldukça ilgi görmeye başlayan yeni plastik cerrahi kavramlarından biri...

Estetik Operasyon Yaptırmaya Karar Verirken Nelere Dikkat Etmelisiniz
Estetik Operasyon Yaptırmaya Karar Verirken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Estetik cerrahinin amacı; kişiye özgüvenini yeniden kazandırmak ve kendini daha iyi...

Son Düzenleme : 21.10.2023