Sizi Arayalım

Örümcek Ağı Estetiği Nedir?

Son zamanların en çok tercih edilen uygulamalarından biri olan örümcek ağı yani iple yüz germe tedavisi, ameliyatsız bir yüz germe operasyonudur. Cerrahi operasyon gerektirmeyen bir yöntem olan örümcek ağı estetiği yüzü canlandırırken aynı zamanda form kazanmasına yardım eder. Örümcek ağı tekniği estetik cerrahiye alternatif olarak tercih edilmektedir. Ciltteki sorunlara ve sarkmalara karşı oldukça faydalıdır. Sonuçlarını hızla görebileceğiniz bu teknik, özellikle yanak ve çene bölgesi için oldukça etkilidir. Örümcek ağı estetiği ile gerçekleştirilen yüz germe sürecinde deri altına yerleştirilen medikal ipler yardımıyla ciltteki kolajen üretiminin arttırılması sağlanarak cildin kaybettiği elastikiyetini geri kazanmasına yardım edilir.

Yaşlanmış bir bedende, geçen yılların etkisi ilk olarak kişinin yüzünde belli olur. Yerçekimi, kötü beslenme alışkanlıkları, sigara kullanımı, genetik faktörler, hızlı kilo verme ve şehir yaşamı cildimiz üzerinde olumsuz etkiler bırakarak yüz ve boyun bölgesinde sarkmalara neden olur. Örümcek ağı yüz germe işlemi ile ciltte herhangi bir kesi izi yaratmadan tüm bu olumsuzluklardan kurtulup daha genç bir yüz ifadesine kavuşmak mümkündür.

Doğanın güçlü ve en zarif yapılarından biri olan örümcek ağından esinlenerek geliştirilen bu teknolojide yıllardır ameliyatlarda kullanılan polidioksanon ipler kullanılır. Bu ipler deri altına mikro iğneler ile yerleştirilerek cilt altına örümcek ağı gibi dokunurlar. Bu medikal iplerin vücuda hiçbir yan etkisi yoktur. Tüm bu işlemlerin temel amacı azalan kolajeni telafi ederek vücudun kolajen üretimini sağlayan mekanizmasını harekete geçirmektir. Cilt altına yerleştirilen iğneler ve iplikler bölgede hızlı bir reaksiyona neden olur. Operasyonun hemen sonrasında cilt hızlı bir tepki vererek fibroblastlar, kolajen ve elastin üretmeye başlar.

Örümcek Ağı Estetiği Nasıl Uygulanır?

İlk olarak yüz temizliği gerçekleştirildikten sonra anestezik bir krem sürülerek bölge operasyona hazırlanır. Hastanın cilt yapısı, yaşı ve cildindeki deformelerin oranına göre kullanılacak iğne sayısı belirlenir.

Örümcek ağı estetiği tüm yüz tiplerine yakışan, ameliyatsız bir tekniktir. Yüz ve boyun bölgenizi gençleştirip tazelemeyi ya da daha belirgin bir alt çene çizgisine sahip olmayı arzuluyorsanız hemen şimdi randevu alıp bu operasyonu yaptırabilirsiniz. Örümcek ağı estetiği vücudun diğer bölgelerine de rahatlıkla uygulanan ameliyatsız bir gençleştirme operasyonudur. Örümcek ağı metodu bacaklar, göğüs, karın, genital bölge ve kollara da uygulanabilmektedir.

Örümcek Ağı Estetiği Zararlı mıdır?

Örümcek ağı metodu ile gerçekleştirilen estetik operasyonlar zararlı değildir ve herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Operasyon yaklaşık 15 dakika sürer. Hasta, operasyon sırasında ve sonrasında herhangi bir ağrı hissetmezken operasyonun hemen ardından makyaj yapabilir ve derhal rutin hayatına geri dönebilir. Örümcek ağı estetiği sırasında kesi veya dikişe başvurulmadığı için herhangi bir yara izi kalmaz. Zamanla eriyen medikal ipler kullanılır. Örümcek ağı estetiği, işlemin hemen ardından cildi canlandırmaya başlasa da zaman geçtikçe etkisini daha fazla gösterir.

Uygulandığı bölgede 3 seneye kadar etkisini koruyabilen örümcek ağı estetiği tekrarlanabilen bir operasyondur. Bu metot ile ilgili unutmamanız gereken en önemli şey bunun basit, güvenilir, risksiz ve hiçbir yan etkisi olmayan bir yöntem olduğudur. Bandaj veya başka herhangi bir uygulamaya ihtiyaç duyulmaz. Operasyon sonrasında bölgeye soğuk kompres yapılması tavsiye edilir. Yüzünüzü nemlendirmek için tercih ettiğiniz kozmetikleri veya reçeteli kremlerinizi kullanmaya devam edebilirsiniz. Operasyon sonrasında cildinizi güneş ışığından koruyarak sağlıklı bir beslenme programı ile cildinizin kolajen üretimini arttırabilirseniz en verimli sonuçları elde edersiniz.

İlgili İçerikler
Kulak Estetiği Kaç Yaşında Yapılır?
Kulak Estetiği Kaç Yaşında Yapılır?

Kepçe kulak ameliyatı olarak da bilinen kulak estetiği pek çok kişi tarafından...

Burun Ucu Estetiği ile İlgili Bilinmeyenler
Burun Ucu Estetiği ile İlgili Bilinmeyenler

Burun ucunun istenilen bir görünüme sahip olmaması kişileri rahatsız eder ve söz konusu rahatsızlığın burun ucu estetiği...

Kimler Brazilian Butt Lift için Uygun Adaydır?
Kimler Brazilian Butt Lift için Uygun Adaydır?

Brazilian Butt Lift estetiği ile vücuda uygun teknikler kullanılarak, istenen görünüme ulaşmak mümkündür.

Boyun Germe Operasyonu Hakkında Her Şey
Boyun Germe Operasyonu Hakkında Her Şey

Boyun sarkması, çoğunlukla aşırı hızlı kilo alıp verme gibi durumlarda veya...

Son Düzenleme : 21.10.2023