Sizi Arayalım

Vajina Daraltma Estetiği Kimler İçin Uygundur?

Vajinoplasti yani vajina daraltma estetiği, vajinal açıklık ve destekleyici kasların özel cerrahi bir operasyonla sıkıştırılması ve gençleştirilmesidir. Doğum ve yaşa bağlı olarak bir kadının vajinası değişebilir. Vajina daraltma estetiği, daha iyi bir genital görünüm elde etme, vajinal kuruluğu ortadan kaldırma ve cinsel işlevselliğe ulaşma amacıyla uygulanan cerrahi bir vajinal gençleştirme ameliyatıdır. Bu operasyon, özellikle normal doğum yoluyla birden fazla bebek sahibi olan veya zor bir doğum süreci geçiren kadınların büyümüş vajinal görünümünü de gençleştirmek için yapılmaktadır. Farklı nedenlerle oluşabilecek elastikiyet kaybı da bu operasyonla giderilebilir.

Vajinal gençleştirme, vajinal anatomiyi değiştirmeyi amaçlayan hem iç hem de dış yapıları kapsamaktadır. Vajinanın sıkılaştırılması, sadece kadınlar için değil eşlerin her ikisi için de cinsel zevki olumlu yönde etkiler. Kadınlar bu operasyonu özellikle kendilerini daha iyi hissetmek ve özgüvenleri artırmak için isterler. Vajinal daraltma estetiğini tercih eden kadınların beklentileri genellikle şu yöndedir:

  • Genital ağrının ve rahatsızlığın giderilmesi,
  • Yürürken, egzersiz yaparken ve kıyafetlere daha az sürtünme,
  • Güven artışı,
  • Estetik açıdan daha çekici bir görünüm,
  • İdrar yolu enfeksiyonu oluşumunu önleme,
  • Vajinal kasların sıkılaşması, elastikiyeti ve gücü,
  • Cinsel işlev bozukluğunun giderilmesi,
  • İdrar tutabilme.

Kadınlarda yaşlandıkça ortaya çıkan östrojen kaybı, vajinal duvarların incelmesine neden olacaktır. Menopoz dönemine rastlayan bu değişim; vajinal kuruluk, ağrılı ilişki ve zevk almama ile sonuçlanır. Bu durum sıklıkla idrar yolları enfeksiyonuna da yol açar.

Vajina daraltma estetiğinde, kişi beklentilerini gerçekçi tutmalıdır. Diğer estetik operasyonlarda olduğu gibi hastaya özgü bir ameliyat yapılacağı için, vajinanız vücut oranlarınıza göre en ideal ölçülerde size uygun olarak gençleştirilecektir.

Vajinoplasti, lokal anestezi ile de yapılabileceği gibi genel anestezi de uygulanabilir. Operasyon sırasında vajinal açıklık ve kanallar daraltılmaktadır. Genital bölgedeki iç dudaklar azaltılarak, dış vajina yeniden şekillendirilir. Vajina bağlar ve kaslarla çevrilidir. Bu kaslar dikilerek bir araya getirilir ve gevşeme onarılır. Vajinanın arka tarafındaki ekstra mukoza cildi çıkarılır. Vajina daraltma ameliyatı sonrasında görünür bir yara izi kalmayacağı gibi operasyon da ağrılı değildir.

Labioplasti ise vajina iç dudak estetiğidir. Sarkık iç dudaklar, estetik görünümü bozduğu gibi cinsel ilişkide de ağrıya neden olabilecektir. İdrar kaçırma sorunu ve idrar yolu enfeksiyonu da bu tip hastalarda sıklıkla görülmektedir. Labiaplasti ile estetik iyileşme sağlanırken, bu tür sağlık problemleri de çözümlenecektir.

Genel sağlık durumu iyi olan ve bu ameliyatı yaptırmak isteyen tüm kadınlar için uygulanabilir bir operasyondur. Vajina daraltma operasyonu, sadece plastik cerrahi yöntemi değil aynı zamanda rekonstrüktif ve fonksiyonel bir ameliyattır. Operasyonlarda estetik amaçların yanında işlevsel bozukların da giderilmesi amaçlanmaktadır. Normal doğum, cinsel ilişki, kilo alıp verme, kollajen kaybı, yaş ve bunun gibi nedenlerle ortaya çıkan vajinal bağ dokularının azalması ve kasların genişlemesi hem sağlık sorunlarına hem de estetik olarak sizi tatmin etmeyen bir görüntü oluşmasına neden olabilecektir. Bu kas ve bağ dokuları tekrar eski şekline dönemez. Bu nedenle mukoza ve kasların uygun şekilde onarılması gerekmektedir. Vajinadaki bu gevşeklik aynı zamanda fonksiyonel bir sorun oluşturarak, vajinal duyarsızlığına yol açacaktır. Vajina daraltma estetiği ile vajinal kanalda bulunan kasların sıkılaştırılması, genişlemiş ve deforme olmuş kasların onarılması ile vajinanın eski haline dönmesi sağlanmaktadır.

İlgili İçerikler
Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur?
Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur?

Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur sorusunun yanıtları da son zamanlarda...

Meme Dikleştirme Kalıcı Bir Operasyon Mudur?
Meme Dikleştirme Kalıcı Bir Operasyon Mudur?

Meme dikleştirme (mastopeksi), sarkık görünüme sahip göğüs şeklini değiştirmek, gençleştirmek...

Saç Ekimi Hangi Yaşta Yapılmalıdır?
Saç Ekimi Hangi Yaşta Yapılmalıdır?

Gür ve ışıldayan saçlara sahip olmak herkesin hayalidir. Bu tarz...

Kepçe Kulak Ameliyatı Sonrasında Sosyal Yaşam Nasıl Etkilenir?
Kepçe Kulak Ameliyatı Sonrasında Sosyal Yaşam Nasıl Etkilenir?

Kepçe kulak ameliyatı (otoplasti), pinna veya dış kulağın cerrahi olarak yeniden şekillendirilmesidir. Operasyonun amacı...

Son Düzenleme : 20.10.2023