Sizi Arayalım

Gıdı Liposuction

Çenenin alt kısmında bulunan yağlardan kurtulmanızı sağlayan gıdı liposuction çene hattınızın daha keskin bir görünüme kavuşmasını sağlar. Çenenin alt kısmında gıdı olarak adlandırılan bölgede yağ birikmesi yüz hatlarının ortadan kaybolmasına, belirsizleşmesine ve bu nedenle kişilerin daha yaşlı görünmesine neden olur. Bu durum yalnızca estetik olarak kötü bir görünümü değil, aynı zamanda özgüven kaybı gibi psikolojik sorunları beraberinde getirebilir. Gıdı liposuction iyileşme sürecinin kısa olması ve cerrahi bir işlem olmaması nedeniyle sık tercih edilen, etkileri hemen görülebilen bir işlemdir. Bu işlem gıdı aldırma olarak da nitelenebilir. Eğer siz de bu işlemi yaptıracaksanız gıdı liposuction nedir bilmeniz ve gıdı liposuction sonrası dikkat etmeniz gerekenler konusunda bilgi sahibi olmanız gerekir.

Gıdı Liposuction Nedir?

Özel kanüller kullanılarak, gıdı olarak da adlandırılan çene altı bölgesinde biriken yağların vakum yöntemiyle alınması gıdı liposuction olarak adlandırılır. Liposuction gıdı aldırma ağrısız, genel anestezi gerektirmeyen ve hızlı sonuçlanan bir işlem olduğundan, yüzündeki yaşlı ve estetik olmayan görüntüden memnuniyet duymayan herkes için uygundur. Plastik cerrahlarca yapılan bu işlem güvenlidir ve işlem sonrasında insan hayatını olumsuz etkileyecek herhangi bir yan etki oluşmaz. Gıdı bölgesinde yağlanma miktarı fazla olan, çene hattı belirginliği kaybetmiş, gıdı bölgesinde sarkma bulunan ya da yüz hatlarında daha net bir görünüm isteyen herkes gıdı aldırma işlemi yaptırabilir.

Gıdı yağ aldırma işlemi öncesinde bir plastik cerrahtan randevu almanız, gıdı liposuction için uygun olup olmadığınızı öğrenmek için gerekli kontrolleri yaptırmanız gerekir. Ayrıca bu süreçte gıdı estetiği riskleri ve avantajları hakkında da detaylı bilgi alabilirsiniz. Nitekim gıdı aldırma ameliyatı sonrası ile ilgili olarak çok daha gerçekçi beklentilere sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda gıdı aldırma ameliyatı için tercih edilen plastik cerrahın uzman ve bu alanda deneyimli bir hekim olduğundan emin olmanız gerekir.

Gıdı Liposuction Nasıl Yapılır?

Gıdı liposuction ince kanüller yardımıyla yapılır ve bu kanüllerin cilt altına gönderilmesi için küçük kesiler açılır. Fakat yapılan kesiler genellikle çok küçüktür ve dışarıdan bakıldığında görülmeyecek noktalardadır. Bu yüzden gıdı ameliyatı sonrasında fark edilmeleri söz konusu değildir. Gıdı liposuction ameliyatları genellikle şu adımlar izlenerek yapılır:

  • Gıdı liposuction öncesi genel anestezi yapılmaz, aksi gerekmediği sürece lokal anestezi yeterlidir,
  • Kanüllerin cilt altına gönderilmesi için küçük kesiler yapılır; kesiler çene altındaki belirlenmiş olan noktalara, boyun bölgesi ya da kulak arkasına yapılabilir,
  • Kesilerden içeri yerleştirilen ince kanüller yağ hücrelerini vaser liposuction ile vakumlayarak emer,
  • Kesiler kapatılır ve gıdı liposuction işlemi sonlandırılır.

Gıdı liposuction genellikle 30 ila 60 dakika arasında süren bir işlemdir. Fakat bazen farklı parametrelere bağlı olarak daha kısa ya da daha uzun sürebilir. Ayrıca gıdı liposuction lokal anestezi altında yapıldığından işlem sırasında herhangi bir ağrı hissedilmesi söz konusu değildir. Gıdı liposuction sonrasında hastalar birkaç gün içerisinde sosyal hayatlarına ya da iş hayatlarına geri dönebilir.

Gıdı Liposuction İyileşme Süresi

İş hayatına ya da sosyal hayatına hızlı şekilde dönmek isteyen insanlar “boyun gıdı liposuction kaç günde iyileşir?” merak ediyor olabilir. Gıdı liposuction iyileşme süresi yapılan uygulamanın boyutuna ve hastanın genel sağlık durumuna göre değişebilir fakat genellikle benzer şekilde ilerler. Nitekim gıdı aldırma liposuction işlemi sonrası iyileşme süreci ile ilgili olarak hastaların bilmesi gereken önemli noktalar şunlardır:

  • Çene altı ya da gıdı bölgesinde ilk 24 saatlik süreçte hafif ağrı ya da şişlik görülmesi normal karşılanır. Bu şişlik ve morarma 2 ila 7 gün içerisinde kendiliğinden geçmeye başlar. Bu süre bazı hastalarda 2 haftaya kadar çıkabilir.
  • Şiddetli ağrı durumunda doktorun reçete ettiği ağrı kesicilere, şişlik durumunda ise soğuk kompres uygulamalarına başvurulabilir.
  • Başı dik tutmak iyileşme sürecini hızlandırır.
  • Yumuşak yastık kullanmak, ağır egzersizlerden kaçınmak ve gıdı liposuction bölgesini güneş ışınlarından korumak gerekir.

Gıdı liposuction sonrasında bu süreçler uygulama bölgesinin genişliğine, hekimin tecrübesine ve çeşitli faktörlere bağlı olarak farklı şekilde seyredebilir. Fakat olağan dışı bir durumda acil olarak doktorunuza başvurmanızda fayda bulunur. Eğer gıdı liposuction sonrasında iyileşme sürecini hızlandırmak isterseniz doktorun talimatlarına harfiyen uymanız, bol su içmeniz, sağlıklı beslenmeniz, sigara ya da alkol tüketiminden uzak durmanız ve sıcak su ile banyo yapmamanız gerekir.

Gıdı Liposuction Faydaları

Gıdı liposuction ile çenenin alt kısmındaki yağ hücreleri alınır. Nitekim gıdı bölgesinde biriken fazla yağ uzaklaştırılmış olur. Yapılan bu gıdı liposuction işleminin öne çıkan avantajları ise şu şekilde listelenebilir:

  • Gıdı bölgesindeki yağ hücreleri çene hattını belirsizleştirdiğinden, gıdı liposuction ile bu yağ hücrelerinin uzaklaştırılması çene hattını belirginleştirir.
  • Yüzün daha güzel ve çekici bir görünüm kazanmasını sağlayan gıdı liposuction ile yüz hatları netleştirilir.
  • Hem gıdı ya da boyun bölgesinde yağ oluşumu hem de kilo alıp vermeye bağlı sarkma yaşlı bir görünüm yaratır. Gıdı liposuction ile sarkmış gıdı görünümü ortadan kaldırılır, yüz genç bir görünüm kazanır.
  • Gıdı sarkması insanlarda özgüven kaybına neden olabilir. Gıdı toparlama işlemi ile kaybedilmiş olan bu özgüven geri kazanılabilir.

Son yıllarda gıdı estetiği yaptıranların yorumları, her birinin bu faydaları gördüğü yönündedir. Siz de gıdı bölgesinden yağ aldırmak, sonrasında tüm bu faydaları görmek isterseniz, gıdı liposuction yöntemini tercih edebilirsiniz.

Gıda Liposuction Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Gıdı liposuction etkili bir liposuction yöntemidir. Bu işlemin tüm dünyada böylesine popüler olmasının en temel nedenlerinden biri de budur. Ayrıca gıdı liposuction işlemi bir ameliyatsız gıdı eritme yöntemi olarak da değerlendirilebilir. Aşırı kilolar nedeniyle gıdı bölgesinde yağlanma bulunan genç yaştaki insanlar ya da ilerleyen yaşlara bağlı olarak bölgede yağ birikmesi sorunu ile karşılaşan insanlar boyun gıdı liposuction işlemi yaptırabilir. Gıdı oluşumunun nedenleri ve gıdı liposuction hakkında daha fazla şey merak edenler için cevabı merak edilen sorular ve yanıtları şu şekildedir:

Gıdı Neden Olur?

Çenenin alt kısmında biriken fazla yağ ya da cilt dokusu gıdı olarak adlandırılır. Gıdı oluşumunun en temel nedeni aşırı kilo ya da obezitedir. Ayrıca yaşlanmaya bağlı olarak elastin ve kolajen üretiminin azalması bölgede sarkmaların oluşmasına neden olabilir. Ayrıca ailesinde gıdı oluşumu olan ya da genetik olarak buna yatkınlığı bulunan kişilerde de gıdı bölgesi oluşabilir. Ek olarak hormonal değişiklikler, ilaç kullanımı ve bazı hastalıklar gıdı liposuction işlemine neden olabilecek sorunları ortaya çıkarabilir. Nitekim gıdı neden olur bilirseniz, bu nedenleri ortadan kaldırarak gıdı oluşumunu da önleyebilirsiniz.

Gıdı Nasıl Gider?

Gıdı nasıl gider öğrenmeden önce gıdı oluşumuna neden olan alışkanlık ya da sorunları ortadan kaldırırsanız, bu sizin için çok daha sağlıklı olacaktır. Nitekim sağlıklı kiloda kalmak, gıdı oluşumunu önleyen en temel unsurlardır. Aynı şekilde düzenli olarak egzersiz yapmak, bol su içmek, güneşli havalarda koruyucu ürünler kullanmak, sigara ya da alkol tüketimini sınırlandırmak ve doğru postürde olmak gıdı oluşumunu önleyen unsurlar arasında yer alır.

Eğer gıdı oluşumunuz varsa gıdı eritme için öncelikle aşırı kilolardan kurtulmanız, bunun için de diyet ve egzersiz programları uygulamanız gerekir. Ayrıca dolgu ya da enjeksiyon gibi estetik uygulamalara da başvurabilirsiniz. Fakat “gıdı nasıl erir?” sorusunun en net yanıtını merak ediyorsanız, uzun süre etkili ve hızlı bir çözüm arıyorsanız, liposuction yöntemi en ideal tercihtir.

Gıdı Eritme Egzersizleri İşe Yarıyor mu?

Çene altı bölgesindeki kasların güçlendirilmesi, gıdı oluşumunu önleyebilir. Elbette bu egzersizlerin her gün düzenli olarak tekrarlanması gerekir. Genel olarak gıdı oluşumunu önlemek için yapabileceğiniz gıdı egzersizleri arasından bazıları şunlardır:

  • Başı geriye doğru atarak boyun esnetme,
  • Alt dudağı üst dudağın üzerine getirerek çeneyi öne doğru itme,
  • Balık suratı yaparak yanak kaslarını çalıştırma ve güçlendirme,
  • Dili olabilecek en uzak noktaya kadar çıkarma ve çeneye doğru sarkıtma,
  • Boğaz kaslarının çalışmasını sağlamak amacıyla düzenli yutkunma.

Tüm bu gıdı eritme hareketleri bilinçsiz şekilde yapılmamalı, bu hareketlere başlamadan önce mutlaka alanında uzman bir hekimden tavsiye alınmalıdır. Çünkü doktorunuz size bu hareketler nasıl yapılır daha doğru şekilde gösterebilir. Böylelikle bir uzman görüşü almış, cilt sağlığının bozulmasına neden olabilecek hareketler yapmamış olursunuz.

Gıdı Liposuction Bandajı Kullanmak Gerekli mi?

Gıdı liposuction sonrasında gıdı liposuction bandajı kullanımı hastadan hastaya farklılık gösterebilir. Burada önemli olan doktorun talimatlarıdır. Gıdı liposuction işlemi sonrası bandaj kullanımı genellikle bölgedeki şişliğin ya da morluğun azalmasını sağlamak içindir. Kullanım süresi değişebilir. Gıdı liposuction sonrası kullanılan bandaj genellikle elastik malzemeden yapılır ve çene bölgesini tamamen sarar. Bu bandajın her zaman kuru ve temiz kalmasını sağlamak önemlidir.

Gıdı Liposuction Kalıcı mı?

Gıdı liposuction ile çene altındaki yağ dokusu tamamen yok edildiğinden “gıdı liposuction kalıcı mı?” sorusunun cevabı evettir. Fakat aşırı kilo alma gibi bazı nedenler yeniden gıdı oluşumuna neden olabilir. Bu yüzden operasyon sonrasında doktor talimatlarına uymanız, yaşam tarzınızda birtakım değişiklikler yapmanız gerekebilir. Estetik olmayan bir görüntü olarak gıdı size özgüven kaybı yaşatabilir. Nitekim bu gibi sorunlar yaşamamak adına beslenme alışkanlıklarınıza dikkat etmeniz, sağlıklı yaşam alışkanlıklarını tercih ederek kendinize iyi bakmanız gerekir.

Gıdı Liposuction Riskli mi?

Gıdı liposuction uzman ve deneyimli bir plastik cerrah tarafından, steril bir klinik ortamında yapıldığı sürece risk içermez. Fakat her minimal cerrahi operasyonda olduğu gibi gıdı liposuction işleminde de birtakım komplikasyonlardan bahsetmek mümkündür. Örneğin kanama, enfeksiyon oluşumu, gıdı liposuction sonrası morluk ya da şişlik gibi durumlar nadir olarak ortaya çıkabilir. Fakat bu yan etkiler de kısa zaman içerisinde kendiliğinden geçer. bu gibi risklerin yaşanmaması için gıdı liposuction öncesinde her zaman deneyimli ve güvenilir plastik cerrahlar seçmenizde fayda bulunur.

Gıdı Liposuction Fiyatları

Günümüzde gıdı liposuction İstanbul ve büyük şehirler başta olmak üzere pek çok noktada, farklı kliniklerde güvenli bir şekilde yapılan bir işlemdir. Fakat liposuction gıdı aldırma fiyatları pek çok farklı faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bunların başında da cerrahın deneyimi gelir. Deneyim sahibi, gıdı estetiği işlemini risksiz şekilde gerçekleştirebilecek cerrahlar daha yüksek gıdı aldırma fiyatları isteyebilir. Ayrıca gıdı liposuction işleminin yapılacağı kliniğin kalitesi, sunduğu modern olanaklar da yine gıdı liposuction fiyatları üzerinde etki sahibidir. Ek olarak işlemin kapsamı, kullanılan anestezinin türü ya da hastanın genel sağlık durumu gibi faktörler de gıdı liposuction işleminin fiyatları konusunda belirleyicidir. Fakat her zaman önceliğiniz gıdı liposuction işleminin fiyatları değil, sağlığınızı riske atmayacak deneyimli bir cerrah seçimi yapmak olmalıdır. Bugüne kadar gıdı oluşumu nedeniyle yüzündeki görünümden memnun olmayan tüm hastalar, güvenilir plastik cerrah seçimi ile arzu ettikleri estetik görünüme kavuşmayı başarmıştır.

Gıdı germe işlemi her ne kadar basit bir işlem gibi görünse de bir takım riskler barındırır. Bu yüzden her zaman güvenilir cerrahlara yönelmek gerekir. Türkiye’de ameliyatsız gıdı aldırma fiyatları hakkında ortalama bir fiyat vermek mümkün değildir. Bu yüzden gıdı liposuction fiyatları konusunda net bir rakam vermeden önce hekim tarafından kapsamlı bir muayene gerekir. Siz de Türkiye’nin en deneyimli hekimleri arasında yer alan cerrahlar ile çalışarak gıdı liposuction işlemi yaptırmak isterseniz, gıdı estetiği ameliyatı için randevu oluşturmak adına bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili İçerikler
Brezilya Kalça Estetiği Hakkında Merak Edilenler
Brezilya Kalça Estetiği Hakkında Merak Edilenler

Brezilya Kalça Estetiği Hakkında Merak Edilenler ve ameliyat süreci ile ilgili...

Ameliyatsız Jinekomasti Geçer mi? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Ameliyatsız Jinekomasti Geçer mi? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Erkeklerde görülen ve meme büyüme sorunu olarak tanımlanan Jinekomasti...

Meme Ucu Çöküklüğü Tedavisi
Meme Ucu Çöküklüğü Tedavisi

Meme ucu çökmesi, meme başının olması gerektiği gibi memeden dışarı çıkmaması durumudur...

Meme Estetiği Sonrası Yapılması Gerekenler
Meme Estetiği Sonrası Yapılması Gerekenler

Meme Estetiği Sonrası Yapılması Gerekenler ve öneriler sayesinde...

Son Düzenleme : 22.03.2024