Sizi Arayalım

Meme Küçültme Estetiği Ne Zaman Yapılmalıdır?

Büyük meme dokusuna sahip olan kadınların özellikle üzerinde araştırma yaptığı konulardan birisidir meme küçültme estetiği. Büyük göğüs şikayeti, estetik ve sağlık bakımından ciddi bir problemdir. Kadınlar bir çok farklı sebepten dolayı kendilerini çok rahatsız hisseder. Göğüs büyüklüğü, genetik nedenlerle doğuştan veya değişken şartlara bağlı olarak sonradan oluşabilir. Tedavi edilmediği takdirde kadınların yaşam kalitesini fazlasıyla düşüren büyük göğüs şikayeti; bel fıtığı, sırt, kol ve boyun ağrısı, memede sarkma, göğüs altında pişik, kamburluk gibi ciddi hastalıkları beraberinde getirmektedir.

Büyük memelere sahip insanlar spor yaparken hareketlerinin kısıtlandığından şikayet etmektedirler. Bununla birlikte vücuttaki orantısız ağırlık çeşitli fiziksel rahatsızlıkların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Tüm bunların yanı sıra insanların dikkatli bakışlarını üzerlerinde hissetmek gibi sosyolojik anlamda da insanı yıpratan durumlara maruz kalabilirler. Aynı zamanda büyük göğüslü kadınlarının çoğu anne olma sürecinde hamilelik ve emzirme bakımından diğer anne adaylarına göre daha fazla zorluk yaşamaktadırlar. Zaten büyük olan göğüsler bu dönemde daha iri, daha hassas ve duyarlı olur. Buna bağlı olarak hissettikleri acı ve ağrı çok daha fazlalaşır.

Meme küçültme tedavisi sonrasında kadınların hamile kalmalarında veya emzirmelerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaz. Büyük göğüs şikayeti olan kadınların gebelik planlamasından önce tedavi olmaları özellikle tavsiye edilmektedir. Çok büyük meme dokusuna sahip olan kadınların, normal boyutu yakalayabilmeleri için bazı durumlarda emzirme fonksiyonunu feda etmeleri gerekebilmektedir. Buna da hasta ve doktor birlikte karar verirler.

Mutlaka tedavi edilmesi gereken çok önemli bir sorun olmakla birlikte tecrübeli hekimler tarafından gerçekleştirildiği takdirde riski çok az olan estetik cerrahi bir operasyondur. İster genetik ister sonradan büyümüş olsun, meme büyüklüğü tedavisinde cerrahi yöntemler kullanılmaktadır.

Memelerin her ikisi de büyük olabileceği gibi bazen tek memede de boyut sorunu olabilmektedir. Vücuttaki orantıyı sağlayabilmek için bazen her iki göğüse farklı cerrahi operasyon uygulanması gerekebilmektedir.

Meme küçültme ameliyatları sonrası hasta genellikle 1 gece hastanede kalmaktadır. Gelişen teknoloji ve tekniklerle birlikte son zamanlarda pek fazla dren kullanılmamaktadır. Taburcu edilen hasta 1 ay kadar ödem sorunu yaşamakta ve genelde 6 ay kadar ara sıra yanma, batma, hafif sızlama hissetmeleri çok normal bir durumdur. 2 ay kadar ağır spor yapılmaması tavsiye edilir. Beslenmeye, hijyene ve en önemlisi de sigara kullanmamaya çok dikkat edilmelidir. Özellikle ilk 1 ay tamamen sigaradan uzak durulmalıdır.

İlgili İçerikler
Yüz ve Boyun Mezoterapisi Nedir?
Yüz ve Boyun Mezoterapisi Nedir?

Yaşlanma insan vücudundaki diğer organlarda olduğu gibi, ciltte de zamanla morfolojik...

Annelik Estetiği Nedir?
Annelik Estetiği Nedir?

Annelik estetiği yapılırken meme, bel ve karın bölgesine yapılan müdahaleler aynı anda yapıl...

Meme Başı Çöküklüğü Nedir? Kimlerde Görülür?
Meme Başı Çöküklüğü Nedir? Kimlerde Görülür?

Meme ucunun dışarıya doğru çıkmak yerine içeriye ters olarak girmesine...

Kepçe Kulak Ameliyatı Kaç Yaşından İtibaren Yapılabilir?
Kepçe Kulak Ameliyatı Kaç Yaşından İtibaren Yapılabilir?

Kepçe kulak ameliyatı; çocuklarda başa, 40 dereceden fazla açı...

Son Düzenleme : 20.10.2023