Sizi Arayalım

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Göz altı morlukları, pek çok kişinin yaşadığı bir problemdir. Gözün alt kısmında ortaya çıkan koyu halkalara bazen göz kapaklarındaki koyuluk da eşlik eder. Bu nedenle yorgun ve bitkin bir görünüme sahip olursunuz. Koyu mor halkalar nedeniyle ortaya çıkan görüntü sizi rahatsız eder ve özgüveninizin kırılmasına yol açar. Pek çok kişi bu sorundan kurtulmak için bir an evvel çözüm bulmak ister.

Göz altı morlukları için farklı çözüm yollarından bahsetmek mümkündür. Ancak farklı yöntemler ile elde edeceğiniz etki farklıdır. Bitkiler, yağlar, kişisel hayatınızda yapacağınız bazı değişiklikler çözüm yolu olarak kabul edilebilir. Aynı zamanda bir estetik cerrahtan destek almanız da mümkündür.

“Göz altı morlukları nasıl geçer?” sorusu pek çok kişinin kafasını kurcalar. Özellikle yoğun bir morluğun söz konusu olduğu durumlarda bu sorundan tamamen kurtulmak için yöntem araştırmasına gidilir. Mor görünüme göz altı torbalarının ve kırışıklıkların da eşlik etmesi halinde bu sorunları yaşayanlar, komple bir çözüm arayışına girer.

Göz altında koyu halkalar varsa ve buna yaşlanma belirtileri de eşlik ediyorsa makyaj geçici çözüm sağlayabilir. Göz altı morlukları olarak tanımlanan durumun görünürlüğünün azaltılması için kapatıcı kullanılabilir. Ayrıca aydınlatıcı gibi ürünler de göz altlarında koyu halkaların etkisini hafifletir. Makyaja bağlı olarak kendinizi daha iyi hissedersiniz.

Ancak kalıcı bir çözüm elde etmek, göz altı morlukları ile uzun süre karşılaşmamanızı ya da tamamen bu sorundan kurtulmanızı sağlar. Göz çevresi problemleri için Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yücel Sarıaltın’dan destek alabilirsiniz. Böylece göz altı morlukları problemine karşı en doğru yöntemle tedaviye başlayabilirsiniz.

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Göz altı morlukları çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkar. Morluklar geçici ya da kalıcı olabilir. Estetik müdahaleler, rinoplasti gibi süreçlerden sonra geçici süreli morluk meydana gelir. Göz altı morlukları oluşumunun diğer nedenleri ise şöyle sıralanabilir:

  • Göz altı morlukları, uykusuzluk etkisiyle ortaya çıkabilir. Uykusuzluk, cilt rengine de etki eder. Donuk bir cilt rengi neticesinde kan damarları da belirginleşir.
  • Göz altı morlukları yaşa bağlı olarak artar. Koyu renge sahip kan damarları belirginleştikçe göz altında morluk da fazlalaşır.
  • Alerjilere bağlı olarak morluklar artar. Özellikle göz çevresini kaşımak ve ovalamak, morlukların artmasına sebebiyet verir.
  • “Göz altı morluklar neden olur?” sorusuna yanıt olarak dehidrasyon cevabı da verilebilir. Yeterli miktarda su içmediğiniz takdirde göz altlarında çökmeye bağlı mor bir görünüm ortaya çıkar.
  • “Göz altı morlukları neden olur?” diye merak edenler, genetik bir sürecin söz konusu olabileceğini de bilmelidir. Anne ve babada göz altı morluğu varsa çocuklarda da bu sorun ortaya çıkabilir.
  • Göz altı morlukları, koyu tenli kişilerde daha yaygın olarak ortaya çıkar.

Göz altı morlukları herkeste aynı seviyede olmaz. Bazı kişilerde hafif bir morluk varken bazılarında yoğun bir morluk ortaya çıkar. “Göz altı neden morarır?” diye araştıranlar bu durumun altında yatan nedeni doğru tespit etmelidir. Eğer yaşam tarzına, beslenmeye bağlı bir durum söz konusu ise günlük rutinde yapılacak ufak tefek değişikliklerle sorundan kurtulmak mümkün olur.

Göz Altı Morluklarını Önlemek için Ne Yapmak Gerekir?

Göz altı morlukları farklı yöntemlerle engellenebilir. Geçici olarak ortaya çıkan bir morluk söz konusu ise soğuk kompress uygulaması yapılabilir. Temiz havluya birkaç buz küpü konularak gözde 20 dakika bekletilmelidir. Bu sayede koyu halkaların oluşmasına yol açan kan damarlarında daralma sağlanır.

Göz altı morluklarının oluşmasına neden olan bir diğer sorun uykusuzluktur. Günde en az 8 saat uyku uyumakta fayda vardır. Böylece koyu göz altı morlukları engellenir. Göz altı morlukları ile baş etmek için uyku sırasında başın yüksekte olması gerekir. Başın düşük bir seviyede olması durumunda şişkinlik, sıvı birikimi gibi sorunlar olur.

“Göz altı morlukları nasıl geçer?” diye araştıranlar beslenmeye de dikkat etmeleri gerektiğini bilmelidir. Yetersiz beslenme, az sıvı tüketimi gibi nedenlerde cilt yapısında değişimler yaşanır. Aynı zamanda ilaçlar, hormonlarla ilgili sıkıntılar ve hastalıklar da göz altı morlukları oluşmasına yol açar.

İlaçların bilinçli kullanılması, herhangi bir hastalık durumunda tedaviye bir an evvel başlamak sorunun kısa sürede çözüme kavuşturulmasını sağlar. Göz altı morlukları sorunu yaşayanlar, bilinçsiz bir şekilde soruna müdahale etmemelidir. Estetik müdahaleler mutlaka alanında uzman bir hekim tarafından yapılmalıdır. Yetkisiz kişiler tarafından yapılan bir estetik müdahale sonrasında göz altlarında kalıcı problemler meydana gelebilir.

Göz altı morlukları sorunu yaşamamak için sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmalısınız. Ayrıca stresli bir yaşam sürmemek için çaba sarf etmek de faydalıdır. Aşırı zayıflık problemi olanlarda da böyle bir sorun yaşanabilir.

İdeal kilonuzu koruyarak, her zaman sağlıklı bir yaşam sürerek hayatınıza devam ederseniz bu durum cildinize de yansır. Göz altlarındaki koyu halkaları önlemek için Yücel Sarıaltın uzmanlığında cilt yenileme ve gençleştirme yöntemlerinden yararlanabilirsiniz.

Göz Altı Morlukları Hangi Durumda Tehlikelidir?

Göz altı morlukları bazı durumlarda tehlikeli olarak kabul edilir. Örneğin bir darbeye ve ezilmeye bağlı morarma söz konusu ise hemen bir hekime başvurmak gerekir. Morarmanın yanı sıra gözde kanlanma varsa ve yanma, batma gibi bir hissiyat söz konusu ise tıbbi desteğe ihtiyaç vardır.

Göz altı morlukları, bazı durumlarda gözlerde hareket bozukluğu ve çift görme gibi problemlerle beraber ortaya çıkar. Ayrıca ışık hassasiyeti, baş ağrısı, kulaklardan ve burundan kan gelmesi gibi belirtiler de tehlikeli olarak kabul edilir. Göz altı morlukları, siyah bir renge dönüyorsa kafatasında kırık mevcut olabilir. Ateş, kusma, bilinç kaybı ve titreme de tehlikeli olarak kabul edilir.

Göz altı morlukları belli hastalıkların habercisi olabilir. Sonradan ortaya çıkan ve farklı belirtilerin de eşlik ettiği morluk şu hastalıklara işaret edebilir:

  • Göz altı morlukları olanların vücudundan enfeksiyon olabilir.
  • Depresyon nedeniyle morluk meydana gelebilir.
  • Sinüzit rahatsızlığı olanlarda göz altı morluğu problemi yaşanması muhtemeldir.
  • Böbrek ve karaciğer hastalıklarına bağlı olarak ortaya çıkabilir.
  • Tiroid problemi nedeniyle görülür.
  • Göz alerjileri ve kuruluğu, demir eksikliği de göz altı morlukları oluşumuna yol açar.

Göz altında koyu halkalar olanlar altında yatan bir neden olup olmadığını anlamak için bir hekimden yardım almalıdır. Kan tahlili, tomografi gibi detaylı incelemeler neticesinde herhangi bir problem olup olmadığı anlaşılır.

Göz Altı Morluklarına Karşı Doğal Yöntemler Nelerdir?

Göz altı morlukları sorununa karşı doğal yöntemlerle belli bir çözüm sağlanabilir. “Genetik göz altı morlukları nasıl geçer?” diye araştıranlar, çay poşeti ile uygulama yapabilir. Siyah ya da yeşil çay poşeti ilk olarak sıcak suda bekletilir.

Bekleme süresi beş dakika olmalıdır. Ardından en az 15-20 dakika poşetlerin soğuması beklenir. Buzdolabında bekleterek poşetlerin soğumasını sağlayabilirsiniz. Göz altında morluk varsa gözünüzü kapatarak poşetleri 20 dakika gözünüzün üzerinde bekletebilirsiniz.

“Göz altı morlukları nasıl geçer?” sorusuna yanıt olarak Hindistan cevizi yağından bahsedilebilir. Bu yağın içerisinde E vitamini vardır. E vitamini hücrelerin onarılmasını sağlar. Yağı kullanarak göz altlarına masaj yapabilirsiniz.

“Göz altı morluklarına ne iyi gelir?” sorusuna yanıt olarak salatalıktan da söz etmek gerekir. Salatalığı, limon suyuna batırarak gözünüzün üzerine yerleştirmeli ve 15 dakika bekletmelisiniz. Ancak limon suyu gözlerin yanmasına yol açabilir. Bu nedenle limon suyunun gözünüze temas etmemesine dikkat etmelisiniz.

Göz altı morlukları için süt de etkili bir çözümdür. Soğuk süte batırdığınız pamukları gözlerinizin altına koyabilirsiniz. Ayrıca göz altı morlukları için gül suyu da kullanabilirsiniz. Patates, üzüm çekirdeği yağı, aloe vera gibi besinler ile de bu sorundan kurtulabilirsiniz. Yüz hijyenine önem vermek, antioksidan içerikli kozmetik ürünler kullanmak gibi yollara başvurarak daha canlı bir göz çevresi yapısına kavuşursunuz.

Doğal yöntemler arasında sağlıklı beslenme de vardır. Demir eksikliği ve vitamin eksikliği gibi nedenlerde göz altında ciddi bir morluk oluşur. Bu nedenle her zaman vitamin ve mineral açısından zengin besinler tüketmeye dikkat etmelisiniz. Meyve, sebze, bakliyat, et gibi farklı besinlerden yeterli miktarda tüketmek, daha sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşmanızı sağlar.

Göz Altı Morlukları Makyajla Nasıl Kapatılır?

Göz altı morlukları için geçici bir çözüm arıyorsanız kaliteli ürünlerle ve doğru bir uygulama ile makyaj yapabilirsiniz. İlk olarak makyaja başlamadan evvel göz altını nemlendirmekte fayda vardır. Ancak aşırı yağlı bir krem kullanılmamalıdır. Göz altı morlukları için krem yerine makyaj bazı da kullanabilirsiniz. Bazın ya da kremin üzerine kapatıcı sürülmelidir. Kapatıcının sabitlenmesi için transparan pudra kullanılabilir. Böylece göz altı morlukları tamamen kapanır. Ayrıca aydınlık bir etki de ortaya çıkar.

Göz altı morlukları için kapatıcı kullananlar, renk seçimine dikkat etmelidir. Rengin, cilt tonuna uygun olması önemlidir. Aksi takdirde göz altı morlukları daha belirgin bir hale gelir. Eğer yoğun bir morluk varsa krem formundaki kapatıcıları tercih etmelisiniz. Pot, stick, kalem kapatıcılar da tercih edilebilir.

Göz altı morlukları için kapatıcı kadar diğer malzemelerin doğru kullanımı da önemlidir. Fondöten ile beraber kapatıcı kullanarak ciltte daha eşit bir renk elde edebilirsiniz. Göz altı morlukları için göz kapaklarına, burun üzerine kapatıcı uygulama yapılabilir. Bu sayede daha aydınlık bir görüntü ortaya çıkar.

Göz altı morlukları, kaliteli makyaj malzemeleri kullanılmadığı takdirde daha belirgin hale gelir. Faydalı bitkisel içeriklere sahip kapatıcılar kullanmak, morlukların azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda göz çevresinde kızarıklık, komedon gibi sorunlar olmaması için de doğal içerikli makyaj malzemeleri kullanmakta fayda vardır.

Göz altı hassas bir bölge olduğu için makyajın düzenli olarak tazelenmesi ve temizlenmesi önemlidir. Uykudan evvel kaliteli bir göz çevresi temizleyici kullanarak göz çevresini makyaj kalıntılarından arındırabilirsiniz. Ayrıca nemlendirici, serum gibi malzemeler kullanmanızda da fayda vardır.

Göz Altı Morlukları için Estetik Müdahale Yöntemleri Var mı?

Göz altı morlukları için çeşitli estetik müdahaleler yapılabilir. Hekimler gerekli durumlarda hastalara bakım ürünleri önerebilir. Bu ürünlerin yeterli olmaması durumunda estetik müdahaleler uygulanır. Göz altı morlukları için yaygın olarak topikal kremler kullanılır. Hidrokinon ve tretinoin gibi bileşenlere sahip kremler, beyazlatıcı etki yapar ve morluk görünümünü azaltır. Kremlerin beklentileri karşılaması için en az üç aylık bir kullanım gerekir.

Göz altı morlukları için kojik asit kullanılabilir. Ancak kojik asit nedeniyle ciltte kızarma gibi problemler meydana gelebilir. Kojik asidin bilinçsiz şekilde kullanılmaması gerekir. Azelaik asit de kullanılabilecek bir diğer kozmetik bileşendir. Göz altı morlukları için topikal C vitamini uygulaması yapılabilir. Uygulamanın altı ay boyunca devam etmesi gerekir.

Göz altı morlukları için kimyasal peeling yapılabilir. Peeling işlemi sırasında glikolik asit, alfa hidroksi asit kullanılır. Kimyasal peeling ile beraber topikal krem uygulaması da tercih edilebilir. Uzun süre kalıcı bir çözüm için lazer yöntemini tercih edebilirsiniz. Göz çevresi hassas olduğu için invaziv lazer uygulaması yapılması daha doğru olur. Böylece yan etki ortaya çıkmaz.

Göz altı ışık dolgusu özellikle ciltte incelme olması halinde tercih edilir. Aynı zamanda yağ dokusunun azalması durumunda da dolgu yapılır. Dolgu işlemi sırasında trombosit plazma ya da hyalüronik asit jel tercih edilir. Göz altı morlukları için gerekli durumlarda cerrahi tedavi yapılır.

“Burun estetiği sonrası göz altı morlukları nasıl geçer?” diye merak edenler için önemli olan hekim tavsiyelerini uygulamaktır. Operasyonu gerçekleştiren hekim tarafından iyileşme sürecinde nasıl bir yol izleneceği belirtilir. Böylece hızlı bir şekilde göz altı morlukları sorunundan kurtulmak mümkün olur.

 “Göz altı morluklarına ne iyi gelir?” diye merak edenler ilk olarak hekimin alanında yeterince deneyimli olduğuna dikkat etmelidir. Yücel Sarıaltın bu alandaki tecrübesi ile göz altı morlukları sorununa karşı uzun süre kalıcı çözüm sunar. Göz altı morlukları için her zaman Yücel Sarıaltın uzmanlığına güvenebilirsiniz. Göz altı ışık dolgusu ve diğer tedavi yöntemleri ile capcanlı bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz.

İlgili İçerikler
Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur?
Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur?

Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur sorusunun yanıtları da son zamanlarda...

Yüz Germe ile Örümcek Ağı Operasyonu Farkları
Yüz Germe ile Örümcek Ağı Operasyonu Farkları

İnsanlar yaşlandıkça ciltleri eski elastikiyetini kaybeder ve cildin çeşitli...

En İyi Saç Ekim Merkezi
En İyi Saç Ekim Merkezi

En İyi Saç Ekim Merkezi olarak hizmet veren kliniğimiz aracılığı ile...

Burun Estetiği İçin Doğru Zamanlama Ne Olmalı?
Burun Estetiği İçin Doğru Zamanlama Ne Olmalı?

Burun estetiği olarak bilinen rinoplastiyi düşünenler bu operasyonu önceden...

Son Düzenleme : 16.04.2024