Sizi Arayalım

Yağ Enjeksiyonu ile Meme Büyütme Nasıl Yapılır?

Meme büyütme işlemi meme boyutundan memnun olmayan, daha dolgun bir meme görüntüsüne sahip olmak isteyen kişilere uygulanır. Meme büyütme ile ilgili uygulanabilecek yöntemler her geçen gün artış göstermektedir.  Fakat meme büyütme yöntemleri içerisinden hangisinin uygulanacağı kişinin vücut yapısına, meme şekline ve isteğine bağlı olarak belirlenir. Bu nedenle uzman doktor görüşü oldukça önemlidir. Meme büyütme operasyonu genellikle orta yetişkin dönemindeki kadınlar tarafından tercih edilir. 18 yaşını geçmiş meme yapısından ve boyutundan memnun olmayan kişiler de meme büyütme işlemi yaptırabilir.

Kişilerin meme dokusu doğuştan küçük veya sarkık olabilir, yaş ilerledikçe ya da doğumdan sonra emzirme ile meme baş kısmı aşağı doğru sarkabilir ve meme dikliğini, sıkılığını kaybedebilir. Bu gibi durumlarda memeye hacim vermek ve meme dokusunda oluşan sarkmaları gidermek için meme estetiği operasyonu gerçekleştirilir. Meme büyütme ameliyat ile ya da ameliyatsız şekilde gerçekleştirilebilir. Meme büyütme operasyonu meme implantları ya da silikon jel gibi farklı bir maddenin vücuda yerleştirilmesiyle yapılabildiği gibi meme dokusuna kişin yağ hücrelerinin enjekte edilmesiyle de yapılabilir. Aynı zamanda, meme büyütme egzersizleri ile doğal yollarla meme büyütme elde edilebilir.

Yağ Enjeksiyonu ile Meme Büyütme Nedir?

Meme büyütme operasyonları düşünüldüğünde ilk akla gelenler meme implantları ve silikon protezlerdir. Bu implantlar ve silikon protezler sayesinde meme görüntüsüne hacim kazandırmak, diklik sağlamak mümkündür. Günümüzde en çok tercih edilen meme büyütme uygulamaları da bunlardır. Fakat silikon protez uygulaması ile vücudunuza yabancı bir madde yerleştirilir. Meme büyütme ameliyatı öncesinde ve meme büyütme ameliyatı sonrasında yaşanan süreç yağ enjeksiyonu ile meme büyütme işlemine göre biraz daha meşakkatlidir. Bu yüzden son zamanlarda en çok tercih edilen yöntemlerden biri yağ enjeksiyonu ile meme büyütme işlemidir. Vücuduna yabancı bir madde yerleştirilmesinden çekince duyan, doğal meme büyütme işlemi yaptırmak isteyen ya da kesi ile gerçekleşen silikon meme büyütme ameliyatına hazır olmayan kişiler için yağ enjeksiyonu ile meme büyütme işlemi oldukça idealdir.

Yağ enjeksiyonu ile meme büyütme ameliyatına nasıl karar vereceğini bilemeyen kişiler için bu işlemin nasıl gerçekleştiğinin anlaşılması oldukça önemlidir. Bu işlem hastanın kendi vücudundan alınan yağ dokusunun meme bölgesine enjeksiyonu ile gerçekleşir. Vücutta yer alan yağ dokusu içerisinde bulunan kök hücreler estetik ve plastik cerrahi alanında devrim niteliğindedir. Bu yöntemle meme üzerinde herhangi bir kesi işlemi yapılmadan işlem gerçekleşir. Yalnızca başka bölgeden (özellikle karın, kalça gibi bölgelerden) liposuction yöntemi ile yağ dokusu alınır ve çeşitli işlemlerden sonra meme dokusuna uygulanacak hale getirilir. Liposuction yöntemi ile alınan vücuttaki fazla yağ dokuları içerisinde bulunan kök hücreler, vücutta ihtiyaç duyulan bölgelere enjekte edilir. Böylece meme bölgesine hacim kazandırılır ve meme büyütme doğal yollarla sağlanmış olur. Bu yöntemin uygulanabilmesi için kişinin belli başlı kriterleri karşılaması gerekir. Aynı zamanda yapılan bu işlemin; silikon protez ya da implant yerleştirme işlemi gibi meme çapına yoğun bir etkisi olduğunu söylemek mümkün değildir. İşlem sonrasında daha minimal büyümeler gerçekleşir.

Yağ Enjeksiyonu ile Meme Büyütme Nasıl Yapılır?

Yağ Enjeksiyonu ile Meme Büyütme İşlemi Kimlere Uygulanabilir?

Meme büyütme estetiği günümüzde sıkça tercih edilen estetik işlemlerdendir. Bazı kadınlar daha dolgun görünümlü ve hacimli meme yapısını arzular. Giyilen abiye ya da straplez elbiseleri, kıyafetleri rahatça taşımak isterler. Kadınların meme yapıları  büyük, küçük, sıkı, sarkık, dik olmak üzere birbirinden farklıdır. Kimisi doğuştan büyük ya da küçük, sarkık ya da dik, hacimli ya da hacimsiz meme görünümüne sahiptir. Doğuştan görünümün yanında hızlı kilo alıp verme, doğum sonrası emzirme, yaşın ilerlemesi gibi unsurlar da meme dokusunda sarkmalara ve hacim kaybına neden olabilir. Meme dokusundaki hacim kaybını azaltmak için çözüm yolları arayan kadınlar, ameliyatsız meme büyütme ya da ameliyatla meme büyütme işlemi yaptırabilir. Yani ameliyatla ya da ameliyatsız gerçekleştirilebilen pek çok meme büyütme yolları vardır. Vücuduna silikon ve benzeri malzemelerin yerleştirilmesini istemeyen kişiler yağ enjeksiyonu işlemi ile meme büyütme işlemini tercih edebilirler. Kişilere bu işlemin uygulanabilmesi için birkaç durumu karşılamaları gerekir:

  • Öncelikle kişinin meme yapısında sarkmalar olmamalıdır. Sarkmış meme dokusu üzerine uygulanan yağ enjeksiyonu ile diklik elde edilemez. Dolayısıyla istenilen dolgun ve dik görünüme kavuşmak mümkün değildir. Hastaya uygulama yapılabilmesi ve istenen sonucun elde edilebilmesi için öncelikle meme dikleştirme operasyonu yapılması gerekir.
  • Bu yöntemle meme bölgesine yağ dokusu enjekte edebilmek için liposuction yöntemi ile kişinin vücudundaki belirli bölgelerden yağ alımı işlemi gerçekleşir. Kişinin vücudunda karın, kalça vb. bölgelerde alınabilecek bir yağ dokusu bulunmuyorsa yağ enjeksiyonu ile meme büyütme işlemi yapılamaz.
  • Meme bölgesine yağ enjeksiyonu yapılacak kişinin hali hazırda bir meme dokusunun olması gerekir.
  • Elde edilmek istenen dolgunluğun miktarı fazlaysa bu işlemle istenen sonuca ulaşılması mümkün değildir. Bu yüzden bu tarz beklentileri olan hastalara bu yöntemle işlem yapılması önerilmez.

Yağ Enjeksiyonu ile Meme Büyütme İşlemi Nasıl Yapılır?

Öncelikle alanında bilgili plastik cerrahi uzmanı tarafından muayene edilmek en önemli işlemlerden biridir. Doktor meme bölgesini muayene edip hastanın beklentilerini dinleyerek hangi işlemin hastaya uygun olacağını belirler. Yağ enjeksiyonu ile meme büyütme işlemi; herhangi bir kesi yöntemiyle meme büyütmek istemeyen ya da vücuduna silikon protez gibi maddelerin yerleştirilmesinden endişe duyan kişiler için oldukça ideal bir yöntemdir. Hasta belirlenen kriterlere uygunsa işlem kolaylıkla gerçekleştirilir. İşlem sırasında ilk olarak genel anestezi ya da lokal anestezi uygulanır. Liposuction yöntemi kullanılarak belirlenen bölgelerden yağ alma adımı gerçekleştirilir. İşlem sonrasında herhangi bir dikiş atılmasına gerek yoktur. Aynı zamanda, kalıcı bir işlem izi oluşmaz. Bu işlem yağ dokusunun alınması için belirlenen bölgede oldukça ufak kesilerle gerçekleştirilir.

Alınan bu yağlar çeşitli işlemlerden geçerek enjeksiyona uygun hale getirilir. Kök hücre bakımından zengin olan yağın meme bölgesine enjekte edilmesiyle işlem tamamlanır. İşlem yaklaşık olarak 1-2 saat aralığında sürer. İşlem sonrasında genellikle herhangi bir yatış işlemi yapılmaz ve kişi günlük yaşamına kısa sürede devam eder. Gözle görülür, fark edilir bir değişim olur, fakat silikon protez uygulaması gibi çok küçük olan meme dokusuna büyük çapta hacim kazandırması mümkün değildir. Tek seansta uygulanabilecek miktar sınırlıdır. İlerleyen zamanlarda ihtiyaca uygun olarak başka seanslar da uygulanabilir.

Yağ Enjeksiyonu ile Meme Büyütme İşleminin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Her işlemde olduğu gibi yağ enjeksiyonu ile meme büyütme işlemi yapılması diğer meme işlemlerine göre birtakım avantajlara ve dezavantajlara yol açabilir.

Avantajları:

  • İşlem kısa sürede gerçekleşir. İşlem sırasında ve sonrasında herhangi bir ağrı, acı vb. durumla karşılaşma ihtimali oldukça düşüktür.
  • Yağ enjeksiyonu ile meme büyütme ameliyatsız olarak adlandırılabilecek şekilde, yani meme bölgesinde herhangi bir kesi yapılmadan gerçekleştirilir.
  • Herhangi bir dikiş uygulaması gerektirmez. Bu işlemde yan etki görülme ihtimali oldukça düşüktür.
  • Küçük meme yapısına sahip, meme görünümünden memnun olmayan ya da ameliyattan korkan kişilerin kolaylıkla yaptırabileceği bir işlemdir.
  • Hasta işlem sonrasında hemen sonuç alabilir ve rutin hayatına hızlıca devam edebilir.
  • Hastanın kendi vücudundan elde edilen yağ hücreleri kullanılır; silikon protez, implant vb. yapay içeriğe sahip maddelerin vücuda yerleştirilmesine gerek duyulmaz.
  • Bu yöntemle daha hacimli bir meme görüntüsü elde edilirken, vücudun yağ alınan kısımlarında da şekillenme ve incelme ortaya çıkar.
  • Meme kanseri tedavisi görmüş kişilere tedavi sonuçlandıktan sonra doktor onayı ile uygulama yapılabilir.

Dezavantajları:

  • Meme dokusuna hacim kazandırsa da dikleştirme üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Bu yüzden meme bölgesinde sarkma görülen kişilere bu yöntem uygulanmaz. Ancak sarkmaların giderilmesi için mastopeksi işlemi yapıldıktan sonra işlem uygulanabilir.
  • Meme görünümünde yani meme yapısında şekilsel bir bozukluk olduğu durumlarda herhangi bir etkisi bulunmaz.
  • Hastanın vücudunda yağ alınabilecek bir bölge bulunmuyorsa işlem yapılamaz.
  • Etki süresi kişinin vücut yapısı göz önünde bulundurularak değişiklik gösterebilir. Hacimli görüntünün ne kadar kalıcı olacağı kişinin bünyesine bağlıdır.
  • Silikon protez veya implant yerleştirme işlemleri kadar kadar uzun süreli bir kalıcılık etkisi olduğu söylenemez.
  • Meme dokusunda büyük boyutlarda bir hacim kazanımı mümkün değildir.

Yağ Enjeksiyonu ile Meme Büyütme Fiyatları Ne Kadardır?

Meme büyütme işlemi farklı farklı uygulamalarla gerçekleştirilir. Bu uygulamaların hangisinin tercih edileceği kişinin beklentisi, vücut yapısı, meme yapısı ve doktorun işlemi uygun görmesi ile gerçekleşir. Meme büyütme fiyatlar bakımından; işlem yapan doktora, yapılacak kliniğe ya da hastaneye, işlemin miktarına ve hatta yapılan şehre göre farklılaşabilir. Örneğin; meme büyütme İstanbul fiyatı ile başka bir şehirde yapılan meme büyütme operasyonu arasında fiyat farkı olabilir. Uygulayıcı olan doktorun uzmanlığı da oldukça önemlidir. İstanbul meme büyütme işlemi için pek çok alternatifi barındırır ama işlem yapılacak klinik ya da hastanenin steril olması, doktorun güvenilir olması gibi pek çok kriter değerlendirilerek uzman doktor seçimi yapılmalıdır. Siz de alanında uzman doktorlar tarafından muayene olmak ve daha ayrıntılı bilgi almak için bizlerle iletişime geçebilir, randevunuzu oluşturabilirsiniz.

İlgili İçerikler
Çarpık Bacak Ameliyatı
Çarpık Bacak Ameliyatı

Çarpık Bacak Ameliyatı, alt bacak kısmında başımıza gelen bir...

Annelik Estetiği ile Kadınlar Yeniden Doğuyor!
Annelik Estetiği ile Kadınlar Yeniden Doğuyor!

Bir bebeğin dünyaya gelişi, ailedeki herkesin heyecan ve sevinçle beklediği

Meme Ucu Çöküklüğü Tedavisi
Meme Ucu Çöküklüğü Tedavisi

Meme ucu çökmesi, meme başının olması gerektiği gibi memeden dışarı çıkmaması durumudur...

Burun Ucu Estetiği ile İlgili Bilinmeyenler
Burun Ucu Estetiği ile İlgili Bilinmeyenler

Burun ucunun istenilen bir görünüme sahip olmaması kişileri rahatsız eder ve söz konusu rahatsızlığın burun ucu estetiği...

Son Düzenleme : 05.03.2024