Sizi Arayalım

Tüy Sarartma Nedir, Nasıl Yapılır?

Q switch lazer tüy sarartma, cildinizin daha pürüzsüz bir görünüme sahip olmasını sağlar. Kadınlar ve erkekler, her zaman kendilerini rahatsız eden tüylerden kurtulmak ister. Tüylerden kurtulmak isteyenlerin sıklıkla kullandığı yöntemlerden biri lazer epilasyondur.

Epilasyon yaptıranlar, belli bir seans sonrasında tamamen tüysüz bir vücuda kavuşur. İşlemin, vücudun belli bölgelerinde yapılması da mümkündür. Ancak lazer epilasyonun etki edemediği tüyler olabilir. Bu gibi bir durumda kalan tüylerin sarartılması yoluna gidilebilir. Tüy sarartma işlemi için farklı yöntemler tercih edilebilir. Doğal yollarla tüy sarartma, tercih edilebilecek bir yöntemdir. Örneğin oksijenli suyu bu amaçla kullanabilirsiniz.

Oksijenli su ile tüy sarartma işlemi sırasında söz konusu maddenin tüyler üzerine uygulanması ve yirmi dakika süreyle beklenmesi gerekir. Uygulama alanı su ile durulanmalıdır. Evde tüy sarartma için papatya suyu da kullanılabilir. Papatya suyu ile tüy sarartma için ilk olarak söz konusu madde, tüylerin üzerine uygulanır. Ardından güneş ışığında beklemek gerekir. Böylece doğal yollarla sarartma yapılır.

Karbon peeling tüy sarartma işlemi, güzellik uzmanları tarafından uygulanması gereken bir yöntemdir. Koyu renkli tüyler bile bu yöntemle cilt üzerinde fark edilmeyecek bir yapıya kavuşabilir. Tüy sarartma için en fazla tercih edilen bir diğer yöntem de lazerdir. Lazerle tüy sarartma için genellikle Q switch yöntemi uygulanır.

Q switch lazer tüy sarartma ile lazer sonrasında halen varlığını koruyan tüm tüyler sarartılabilir. İşlem kalıcı değildir ancak tüylerin güçsüzleştirilmesine yardımcı olur. Böylece daha güzel ve pürüzsüz bir görüntü ortaya çıkar. Q switch lazer tüy sarartma işlemi, her zaman güvenilir bir klinikte yapılmalıdır. Yücel Sarıaltın hizmetleri kapsamında q switch lazer tüy sarartma işlemi de yer alır.

Q Switch Lazer Tüy Sarartma Nedir?

Q switch lazer tüy sarartma işlemi, lazer sonrasında dökülmeyen ve açık renkli tüyler için uygulanır. Lazer epilasyon yöntemleri, açık renkli kıllarda çok fazla etki gösteremeyebilir. Bu kılların dökülmemesi halinde vücudunuzda oluşan görüntüden hoşlanmayabilirsiniz. Böyle bir durumda q switch lazer tüy sarartma işlemine başvurabilirsiniz. İşlem sırasında melanin seviyesinin azalması sağlanır. Kılların rengi ciddi bir miktarda açılır. Böylece cildinizin üzerinde kıl olduğunu anlamak, daha güç hale gelir.

Tüy sarartma, lazer sonrasında kalan kılların belli olmaması için vücudun farklı noktalarına uygulanabilir. Lazerle tüy sarartma işleminin etkileri, kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Bazı kişilerde dökülme etkisi de görülür. “Dökülme kalıcı mıdır?” diye merak edenler için de bunun kişiden kişiye değiştiği söylenebilir. Sararma geçici olsa da dökülme kalıcı olabilir.

Q switch tüy sarartma işleminin farklı sonuçları da vardır. Ciltte canlılık ve parlaklık sağlanması gibi bir sonuç elde edilmesi mümkündür. Ayrıca lekelerin giderilmesi, cilt tonunun beyazlatılması gibi sonuçlarla da karşılaşırsınız. Q switch lazer tüy sarartma işleminde, Q Switch Nd-Yag lazer adı verilen cihaz kullanılır. Bu cihaz, farklı tedaviler için de kullanılır. Lazerle dövme silme, cilt lekelerinin giderilmesi, karbonpeeling gibi işlemlerde, etkili bir çözüm sunar. Cihazın kesinlikle uzman hekimler tarafından kullanılması gerekir. Aksi takdirde ciddi zararlar söz konusu olur.

Q Switch Lazer Tüy Sarartma Nasıl Yapılır?

Q switch lazer tüy sarartma uygulaması sırasında kısa aralıklarla yüksek seviyede ışınlar gönderilir. Işınlar aracılığıyla tüylerin sararması mümkün olur. Tüy sarartma cihazı, uygulama sırasında herhangi acı ya da ağrı oluşumuna sebep olmaz. Sadece hafif seviyede bir batma hissi meydana gelir.

Q switch lazer tüy sarartma işlemi sırasında tüy kökleri hedef alınır. Böylece melanin pigmentinin yol açtığı koyuluk etkisi ortadan kaldırılır. Tüyler hem sararır hem de daha yavaş büyümeye başlar. Q switch lazer işleminden önce genel bir hasta değerlendirilmesi yapılması şarttır. Her tedavi planı, hastaya özel olarak hazırlanır. Sağlık durumu, cilt problemleri gibi farklı detaylara göre tedavi planında farklılıklar olabilir. 

Yüzde tüy sarartma işlemi yaptıranlar, günlük hayatına ara vermek zorunda kalmaz. Hekimin önerilerine dikkat edildiği müddetçe günlük hayata devam etmekte, dışarı çıkmakta herhangi bir sakınca yoktur. Dikkat edilmesi gereken noktalardan biri güneşe çıkarken koruyucu kullanmaktır. Aynı zamanda cildi nemli tutmak da dikkat edilmesi gereken noktalar arasındadır.

İşlemin kalıcılık süresi olarak 1-3 ay arası değişen bir süreden bahsetmek mümkündür. İyileşme sürecinde hekim tavsiyelerine uymak, sürecin daha rahat geçmesini sağlar. Tüy tipine, cilt rengine ve tüy sıklığına bağlı olarak uygulanması gereken seans sayısında, tüylerin sararma seviyesinde farklılıklar söz konusu olabilir. Hekim tarafından hastanın durumu değerlendirildikten sonra uygun seans sayısına karar verilir.

Q Switch Lazer Tüy Sarartma Kimler İçin Uygundur?

Q switch lazer tüy sarartma uygulamasından, lazer sonrasında kalan tüyleri için çözüm arayanlar yararlanabilir. Cilt tipiniz nasıl olursa olsun bu uygulamanın avantajlarından yararlanabilirsiniz. Ayrıca q switch lazer tüy sarartma yönteminde herhangi bir mevsim sınırlaması da yoktur. Yaz aylarında bile rahatlıkla uygulanabileceği için tüylerinizi ne zaman isterseniz sarartabilirsiniz.

Q switch lazer tüy sarartma özellikle kollar ve yüz için tercih edilebilir. Ayrıca bacaklar ya da farklı bölgeler için de uygulama yapılması mümkündür. Uygulamanın yapılabileceği bölgeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Dudak üstü
  • Karın
  • Çene
  • Yanaklar
  • Kol ve bacaklar
  • Boyun

Yukarıda sıralanan bölgelerdeki kıllar eğer açık renkli ve ince bir yapıya sahipse q switch lazer tüy sarartma uygulaması yapılabilir. Böylece açık renkli bir yapıda olan tüyleri daha da görünmez hale getirirsiniz.

İşlemin olumlu etkileri sadece tüy sarartma ile sınırlı değildir. Anti aging etkisini de bu yöntem sayesinde elde edebilirsiniz. Ayrıca cildinizdeki ton farklılıkları da söz konusu yöntem sayesinde giderilir. Cilt sorunları olanlar, bir taraftan tüylerinden kurtulurken bir taraftan da daha sağlıklı bir cilt yapısına sahip olur.

Q Switch Lazer Tüy Sarartma Yan Etkileri Nelerdir?

Q switch lazer tüy sarartma işlemi için herhangi bir yan etkiden bahsetmek mümkün değildir. Lazer ışınları, sadece tüy köklerini hedef alır ve cilt üzerinde herhangi bir zarara yol açmaz. Hatta ciltteki lekelerin giderilmesi gibi olumlu etkileri vardır. Lazerle tüy sarartma yan etkileri, belli durumlarda söz konusu olabilir. Q switch cihazı, profesyonel şekilde kullanılmadığı takdirde zarara yol açar. Alanında deneyimli bir hekim tercih etmeden q switch lazer tüy sarartma yaptıranlar, cilt dokusunun hasara uğramasına yol açar.

Lazerle tüy sarartma yaptıranlar, uygulama sırasında hafif bir yanma etkisi hisseder. Acı hissinin en az seviyede olması, konforlu bir ortamda tüylerinizden kurtulmanızı sağlar. Rahatsız edici tüylü bir cilt yerini, son derece pürüzsüz ve belli belirsiz hale gelmiş tüylere bırakır. Lazerle tüy sarartma işlemi sonrasında ciltte hafif bir kızarıklık ortaya çıkması normaldir. Kızarıklık genellikle en geç bir saat içinde geçer. Q switch lazer tüy sarartma sonrasında hafif bir yanma hissi de ortaya çıkabilir. Hekiminiz bunu önlemek için size krem tavsiye eder.

Uygulamanın yapıldığı alanı temiz tutarak herhangi bir yan etki ihtimalini tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca ilgili bölgeye kimyasal maddelerin temas etmesini önlemek de dikkat etmeniz gereken detaylardan biridir. Uygulama sonrasında bazı hastalarda tüylerin büyük çoğunluğu dökülür. Ancak bazı hastalarda dökülme olmayabilir. Yücel Sarıaltın tarafından q switch lazer tüy sarartma uygulaması başarılı bir şekilde yapılır. Diğer uygulamalara göre daha etkili bir çözüm sunan yöntemi, kliniğimizde gönül rahatlığıyla yaptırabilirsiniz.

Q Switch Lazer Tüy Sarartma Fiyatları Ne Kadardır?

Q switch lazer tüy sarartma fiyatları, işlemin detaylarına göre belirlenir. Tüylerin kapladığı alan, tüy yapısı gibi detaylar; fiyatların belirlenmesi noktasında etkili olur. Q switch lazer tüy sarartma için fiyat detayı önemli olabilir. Ancak farklı detaylara da dikkat etmeniz gerekir. Dikkat etmeniz gereken detayların başında hekim kalitesi gelir. Doğru hekim tercih etmediğiniz takdirde hatalı uygulama yapılması gibi bir durumla ve bu durumdan kaynaklı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Özellikle bir hekim kontrolünde faaliyet göstermeyen yerlerden uzak durmanızda fayda vardır.

Deneyimsiz ve sağlık personeli olmayan kişiler, bilinçsizce yaptıkları bir işlem neticesinde ciddi sıkıntılar yaratır. Böyle bir durumda, sağlığınızdan olmanın yanı sıra maddi anlamda da kayıp yaşarsınız. Bu nedenle her zaman güvenilir bir hekimden hizmet almalısınız. Yücel Sarıaltın ve ekibinden hizmet aldığınız takdirde herhangi bir sorunla karşılaşmayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Q switch lazer tüy sarartma ve diğer tüm uygulamaların güvenli ve hijyenik bir ortamda yapılması sayesinde herhangi bir sağlık problemi yaşanmaz. Cihazların güvenli bir şekilde çalışıp çalışmadığı, her zaman denetlenir. Ayrıca tüm işlemler, hekim kontrolünde ve deneyimli personeller tarafından yapılır. Böylece süreç, sorunsuz bir şekilde ilerler. Q switch lazer tüy sarartma fiyatları ve aklınıza takılan diğer konular hakkında bilgi almak için iletişim numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz. Fraksiyonel lazer, lazer dövme silme, yarı izi tedavisi gibi işlemler için de kliniğimizden destek alabilirsiniz.

İlgili İçerikler
Karın Germe Ameliyatı Olup Pişman Olanlar
Karın Germe Ameliyatı Olup Pişman Olanlar

Karın bölgesindeki fazla deriden kurtulmak için karın germe ameliyatı olup pişman olanlar...

Boyun Germe Operasyonu Hakkında Her Şey
Boyun Germe Operasyonu Hakkında Her Şey

Boyun sarkması, çoğunlukla aşırı hızlı kilo alıp verme gibi durumlarda veya...

BBL Hakkında En Sık Sorulan Sorular
BBL Hakkında En Sık Sorulan Sorular

BBL olarak bilinen Brezilya Popo Estetiği, kalçaların görünümünü...

Yağ Enjeksiyonu ile Meme Büyütme Nasıl Yapılır?
Yağ Enjeksiyonu ile Meme Büyütme Nasıl Yapılır?

Meme büyütme işlemi meme boyutundan memnun olmayan, daha dolgun bir meme...

Son Düzenleme : 14.05.2024