Sizi Arayalım

Annelik Estetiği Hakkında Soru Cevap

İçindekiler
X

İçindekiler

Annelik estetiği, gebelik sonrasında değişen vücut yapısının yeniden forma kavuşturulması için yapılır. Göğüs, karın, genital bölge, bacak ve kalça kısımlarında işlem yapılması mümkündür. Hastanın durumuna göre hangi işlemlerin yapılacağı belirlenir. Bir ya da iki işlem bazı hastalarda yeterlidir. Bazılarında ise daha fazla sayıda işlem yapılır.

Annelik Estetiği Fiyatları

Annelik estetiği fiyatları, operasyon türüne bağlı olarak değişiklik gösterir. Aynı zamanda klinik seçimi, hekim, hasta tercihleri de fiyat noktasında belirleyicidir.

Annelik Estetiği Nedir?

Annelik estetiği, doğum sonrasında vücutta yaşanan ve hastaya rahatsızlık veren çeşitli değişimlerin giderilmesini sağlar. Böylece kadınlar, kendilerini iyi hissedecekleri bir görünümüne sahip olur.

Annelik Estetiği Öncesi Sonrası Farklar

Estetik operasyonlar neticesinde kadınlar; sarkmalardan, bölgesel fazlalıklardan kurtulur. Böylece formda bir vücut görünümü elde edilirken ideal kilo seviyesine de ulaşırsınız.

Mommy Makeover Kapsadığı Ameliyatlar

Mommy makeover kapsamında meme estetiği, abdominoplasti, liposuction, labioplasti, vajinoplasti gibi işlemler yapılır. Ayrıca kalça büyütme ve kaldırma operasyonları da gerekli durumlarda uygulanır. Hangi ameliyatların yapılacağına hekim karar verir.

Annelik Estetiği Kaç Günde İyileşir?

Mommy makeover operasyonundan sonra iyileşme süresi üç ayı bulur. İlk dört haftalık sürede hastanın ağır kaldırmaması, iyileşmenin uzun sürmemesi açısından önemlidir. Aynı zamanda ağır egzersizlerden de kaçınmak gerekir.

Annelik Estetiği Kaç Saat Sürer?

Annelik estetiği süresi işlem türüne göre değişiklik gösterir. Genellikle 3 ila 5 saat süren işlemler neticesinde süreç tamamlanır.

Annelik Estetiği Ne Zaman Yapılır?

Annelik estetiği emzirme döneminde yapılmamalıdır. Emzirme döneminden sonra en az altı aylık bir süre geçmesini beklemek gerekir. Böylece vücut, doğum ve emzirme sonrasında toparlanma sürecini tamamlar. Estetik işlemler sonrasında istenilen sonucun elde edilmesi kolaylaşır.

Annelik Estetiği Karşılayan Sigorta Var mı?

Yasal sigorta kapsamında estetik müdahaleler karşılanmaz. Ancak özel sigortaların estetik işlemleri karşılayan farklı paket seçenekleri vardır. Sigorta sağlayıcı firmanızla görüşerek hangi müdahalelerin karşılandığını öğrenebilirsiniz.

Emzirirken Annelik Estetiği Yapılır mı?

Emzirme döneminde vücut yapısı, hormonların etkisiyle farklılaşır. Emzirme döneminde annenin alacağı narkoz, kullanacağı ilaçlar bebeği olumsuz etkiler. Bu nedenle mommy makeover operasyonu için emzirme sonrası dönemin beklenmesi gerekir.

Annelik Estetiği Sonrası Şişlik Ne Zaman İner?

Annelik estetiği sonrasında şişlikler, birkaç ay içinde tamamen iner. Karın germe operasyonu sonrasında şişliğin inmesi için en az iki ay geçmelidir. Meme dikleştirme sonrasında ise iki haftada şişlik etkisi geçer.

Annelik Estetiği Avantajları Nelerdir?

Mommy makeover işlemi sonrasında vücutta sıkı bir görünüm ortaya çıkar. Aynı zamanda hasta güzel bir vücut ile kendini daha özgüvenli hisseder. Tüm işlemlerin tek bir operasyonda yapılması da bütüncül bir değişim elde edilmesi açısından önemlidir.

Annelik Estetiği Kaç Yıl Sürer?

Annelik estetiği her ne kadar ciddi bir değişim yaratsa da tekrar gebe kalınması halinde vücutta yeniden değişim olur. Ayrıca beslenme konusuna dikkat edilmediği takdirde de elde edilen değişimin izleri silinir.

Annelik Estetiği Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Operasyon için genellikle 25-40 yaş arasındaki kadınlar uygun görülür. Ancak hekimin uygun görmesi halinde farklı yaş grupları için de operasyon yapılır.

Annelik Estetiği ile Kaç Beden Olunur?

Annelik estetiği ile beden ölçüsünde değişimin ne miktarda olacağı, hastadan hastaya değişir. Farklı kiloya ve vücut yapısına sahip kadınlarda incelme oranı da değişiklik gösterir.

Annelik Estetiğinin Dezavantajları Nelerdir?

Mommy makeover işleminin pek çok avantajı olduğu gibi dezavantajları da vardır. Komplike bir işlem olan annelik estetiği uzun süreli bir operasyondur. Ayrıca operasyon sonrasında komplikasyon görülme ihtimali de vardır. Profesyonel bir hekim tarafından operasyonun yürütülmesi halinde komplikasyon riski azalır.

Annelik Estetiğinin Zararları Nelerdir?

Mommy makeover işlemi, profesyonel bir hekim tarafından yapılmadığı takdirde zararlı olabilir. Ayrıca uygun ameliyathane koşullarının sağlanması da önemlidir. Alanında deneyimli bir hekim ve gerekli klinik koşullarının sağlandığı durumlarda bir zarar söz konusu olmaz.

Annelik Estetiği İle Ne Kadar Yağ Alınır?

Liposuction ile annenin karın, bel, basen ve kalça kısmındaki yağları alınır. Ne miktarda yağ alınacağı, hastadan hastaya değişiklik gösterir.

Annelik Estetiğinde Vücut Kitle İndeksi Sınırı Var mı?

Vücut kitle indeksi 30 ve üzerinde olanlar için mommy makeover operasyonu önerilmez. Obezite olan ya da obezite başlangıcında olanlarda ilk olarak bu hastalık tedavi edilmelidir. Obezite cerrahisi ile kilo kaybı sağlandıktan sonra annelik estetiği yapılabilir.

Annelik Estetiği için Kimler Doğru Adaydır?

Operasyon için emzirme döneminde olmayanlar uygundur. Doğum üzerinden en az 6 ay geçmelidir. Ancak en sağlıklısı emzirme süreci tamamlandıktan sonra altı ay beklemektir.

Estetik Sonrası Yeniden Gebe Kalmak Mümkün müdür?

Estetik sonrasında yeniden hamile kalabilirsiniz. Ancak vücut formu, yeni gebelikten sonra tekrar değişir. Bu nedenle tekrar anne olmayı düşünmediğiniz bir dönemde mommy makeover operasyonu yaptırmanız daha doğru olur.

Ameliyat Sonrası İyileşme Süreci Nasıl İşler?

Ameliyat sonrasında iki haftalık süreçte iyileşmenin daha hızlı sağlanması için sigara içilmemelidir. İyileşme süreci birkaç ayda tamamlanır. Ancak kazanımları korumak için sağlıklı beslenmeye ve egzersiz yapmaya dikkat etmelisiniz.

Annelik Estetiği Sonrası Lenfatik Masaj Önerilir mi?

Ameliyat sonrasında lenfatik masaj yaptırabilirsiniz. Bu masaj, şişliklerin hızlı bir şekilde inmesini sağlar. Aynı zamanda ağrılardan da daha kolay kurtulursunuz.

Annelik Estetiği Sonrası Ne Zaman Spor Yapılabilir?

Operasyon sonrasında sportif faaliyetlere dört hafta ara vermelisiniz. Dört hafta tamamlandıktan sonra hafif egzersizler yapılabilir. Ancak düzenli olarak spor yapabilmek için altı hafta beklenmesi gerekir.

Annelik Estetiği Ameliyatından Sonra Oluşan İzler Kalıcı mıdır?

Annelik estetiği sonrasında izler zaman içerisinde geçer. İzlerin tamamen geçmesi için bir ya da iki yıl beklemek gerekebilir.

Annelik Estetiği Sonrası Korse Kullanılır mı?

Mommy makeover operasyonundan sonra korse kullanımı gerekir. Liposuction ve karın germe operasyonu geçirenlerde korse kullanılmalıdır. Genellikle bir ay süreyle korse kullanmak yeterli olur. 

Anne Olmayan Kişilere Annelik Estetiği Uygulanabilir mi?

Anne olmayan kişilere belli koşullarda annelik estetiği uygulanabilir. Hasta, gebelik sonrasında ortaya çıkanlara benzer dezenformasyonlar yaşıyorsa hekim tarafından belli bir prosedür oluşturulması mümkündür.

Annelik Estetiği Ameliyatı Çok Ağrılı mıdır?

Operasyon sonrasında belli bir süre ağrı olabilir. Ancak hekiminiz ağrı hissetmemeniz için size ilaç reçete eder. İlaçları düzenli kullandığınız takdirde şiddetli bir ağrı söz konusu olmaz.

Annelik Estetiğinin Riskleri Nelerdir?

Estetik operasyon sonrasında kanama, his kaybı, enfeksiyon, kalıcı ağrı gibi riskler söz konusu olabilir. Ancak alanında deneyimli bir hekim tarafından yapılan bir operasyonda böyle riskler söz konusu olmaz. Tüm tetkikler ve tahliller yapılarak operasyona karar verilir. Operasyon sonrasında kontrollerin aksatılmaması sayesinde tüm olumsuzluklar engellenir.

Anne Estetiğinin Sonuçları Kalıcı mıdır?

Operasyon neticesinde kalıcı sonuçlar elde edilmesi için beslenme düzenine dikkat etmelisiniz. Egzersiz de sonuçların kalıcı hale gelmesine yardımcı olur. Gebelik, yaşlanma ve kilo alımı neticesinde estetik görünümde bozulma meydana gelebilir.

Kombine Annelik Estetiği Ameliyatları Daha Sonraki Gebelikleri ve Emzirmeyi Etkiler mi?

Kombine estetik işlemi sonrasında hamile kalmanız mümkündür. Meme estetiği sırasındaki belli müdahaleler, emzirmeyi daha zor hale getirebilir. Bu nedenle hamilelik planlamalarınız hakkında hekiminize bilgi vermelisiniz.

Annelik Estetiği Sonuçlarının Uzun Süre Korunması için Ne Yapılmalıdır?

Sonuçların kalıcı olması için bir daha çocuk sahibi olmak istemediğiniz bir dönemde operasyon yaptırmanızda fayda vardır. Sonuçları korumak için beslenme ve egzersiz düzenine dikkat etmelisiniz.

Annelik Estetiği ile Karın Kasları Onarılabilir mi?

Mommy makeover operasyonu neticesinde karın kasları onarılır. Hekim tarafından buna yönelik bir planlama yapılması halinde sıkı bir kas yapısı elde edilir. Düzenli fiziksel aktivite ile sıkılaşmış kas görünümü korunabilir.

Annelik Estetiği Sonrası İş Hayatına Ne Zaman Dönülür?

Operasyon sonrasında birkaç hafta içerisinde iş hayatınıza yeniden dönebilirsiniz. Ancak iş hayatına dönmek için ilk olarak hekim onayı almalısınız. Hekiminiz uygun görmesi halinde size uzun süreli bir rapor verir.

Annelik Estetiğinden Sonra İzler Nerelerde Kalır?

Annelik estetiği sonrasında meme başında, karnın alt kısmında ve çeşitli noktalarda izler kalır. İzler, zaman içerisinde kaybolur. 1-2 yıllık süre sonunda hiçbir iz kalmaz.

Annelik Estetiği Ne Zaman Planlanmalıdır?

Mommy makeover operasyonu, emzirme sürecinin tamamlanmasından sonra planlanmalıdır. Emzirme süreci tamamlandıktan altı ay sonrası için planlama yapılabilir. Ayrıca planlamanın tekrar gebelik planlanmayan bir dönemde yapılmasında da fayda vardır.

Mommy Makeover Operasyonu için En Uygun Zaman Ne Zamandır?

Operasyon için gebelik planlarınızın sona ermesini beklemelisiniz. Ameliyat sonrasında tekrar gebe kalmadığınız takdirde işlemin sonuçları daha kalıcı olur.

Annelik Estetiği Sonrası Tekrar Hamile Kalmak Mümkün mü?

Estetik sonrasında tekrar hamile kalmak mümkündür. Ancak hekiminize hamilelik planlarınız hakkında bilgi vermelisiniz.

İşlem Sonrası Pansuman Gerekli midir?

İşlem sonrasında pansuman yapılır. Pansuman süresi iki haftadır. İki hafta boyunca 2-3 gün arayla pansuman yapılmalıdır.

Mommy Makeover Yaptıranlar Memnun mu?

Annelik estetiği yaptıranlar memnun kalsa da operasyonun herkes için aynı memnuniyeti sağlayacağını söylemek zordur. Kişinin durumuna göre yapılması gereken işlemler değişiklik gösterir. Hekim seçimini doğru yaptığınız takdirde operasyonun sonuçlarından memnun kalırsınız.

Ne Zaman Normal Yaşantıma Dönebilirim?

Tam olarak bir iyileşme için en az 6 ay beklemek gerekse de hasta, birkaç hafta içinde normal hayatına dönebilir. Birkaç hafta sonra günlük, rutin işlerinizi yapmaya başlayabilirsiniz. Ancak ağır işlerden kaçınmanızda fayda vardır.

İlgili İçerikler
Meme Büyütme Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Meme Büyütme Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Meme büyütme operasyonu, meme dokusunun veya göğüs kaslarının altına...

Annelik Estetiğinden Beklenti Ne Olmalıdır?
Annelik Estetiğinden Beklenti Ne Olmalıdır?

Annelik estetiği, oldukça ilgi görmeye başlayan yeni plastik cerrahi kavramlarından biri...

Gamze Estetiği ile Güzelliği Ayrıntıda Yakalamak Mümkün
Gamze Estetiği ile Güzelliği Ayrıntıda Yakalamak Mümkün

Gamze vücudun farklı yerlerinde gözle görülebilen cilt çöküntüleridir...

Ameliyatsız Meme Büyütme
Ameliyatsız Meme Büyütme

Dolgun ve dik göğüslere sahip olmak hemen her kadının hayalidir. Estetik açıdan çok küçük göğüslere...

Son Düzenleme : 25.04.2024