Tüm bunlarla birlikte operasyon sonucunda oldukça başarılı sonuçların elde edilmesi de günümüzde alın germe estetiğine sıkça başvurulmasını açıklamaktadır. Alında meydana gelen çizgi ve kırışıklıklar, yaşın ilerlemesiyle birlikte sıkça görülen durumlar arasında yer almaktadır. Alın germe ameliyatı ile alında mevcut olan çizgilerin yok edilmesi, kaş arasındaki bölgede oluşan kırışıklıkların ortadan kaldırılması ve kaşlarda görülen sarkmaların yok edilmesi sağlanacaktır.
Alın Germe Estetiği Kimlere Uygulanır?
Alın germe estetiği için herhangi bir yaş sınırlaması veya engel bulunmamaktadır. Gerektiği takdirde yaşı ilerlememiş olan kişilere de alın germe estetiği uygulanabilmektedir. Yaşı ilerlemiş kişilerin, genel sağlık durumunda herhangi bir problem yoksa ve alın çizgilerinden rahatsız oluyorlarsa, operasyonun uygulanmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Bu operasyonu uygulamadan önce kişilerin beklentilerinin gerçekçi olup olmadığı konusu dikkatli bir şekilde ele alınmalıdır. Kişi, uzman tarafından gerçekleştirilen muayene sırasında beklentilerini açıklamalı ve nasıl bir sonuca ulaşacağına dair net bilgi almalıdır. Muayene esnasında kişilerin alındaki kırışıklık ve çizgiler dışında rahatsız olduğu herhangi bir estetik bozukluk olup olmadığı öğrenilmelidir. Böylelikle alın germe ile birlikte ek tedavilerin uygulanıp uygulanmayacağına karar verilmelidir. Hastanın şikayetleri ve yüz muayenesinin ardından uzman tarafından hastaya en uygun tedavi yöntemi önerilecektir. Alın germe estetiği kırışıklıkların yanı sıra sıklıkla kaş düşüklüğü ve göz kenarlarında yığılma gibi problemler yaşayan kişilere uygulanmaktadır.
Alın Germe Estetiği Nasıl Uygulanır?
Genel anestezi altında gerçekleştirilen operasyon esnasında alında fazlalık olan cilt yok edilir. Çatık kaş görünümü düzeltilir. Böylelikle kişinin yüzünün beklentileriyle uygun bir ifadeye kavuşması sağlanır. Operasyon sırasında kesi gerçekleştirilir fakat saçlı deriye yerleştirilmesi sebebiyle kesiler estetik açıdan olumsuz bir görünüme sebep olmazlar. Kişinin sert bir görünümden kurtulmasını ve daha yumuşak bir görünüme kavuşmasını sağlayan bu operasyon sırasında kişi herhangi bir ağrı hissetmez. Alın germe estetiğinin uygulanma şeklinde hangi yöntemin tercih edildiği oldukça önemlidir. Klasik yöntem veya endoskopik alın germe yöntemiyle işlem gerçekleştirilebilir. Her iki yöntemde de mutlaka anestezi uygulanması gerekmektedir.
Alın Germe Estetiği Öncesi
Tüm operasyonlarda olduğu gibi alın germe estetiğinde de dikkat edilmesi gereken birtakım unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurlar arasında; kanamayı arttırmaya yol açması sebebiyle aspirin, E vitamini ve bitki çayı tüketimini bırakmak, sigara kullanımından kaçınmak gibi durumlar yer almaktadır. Sigara kullanımının ameliyattan en az üç hafta önce bırakılması tavsiye edilmektedir. Kişinin ameliyat sonrasında en az dört hafta saçlarını boyatabilmesi mümkün değildir. Bu nedenle böyle bir ihtiyacı olduğu takdirde ameliyat öncesinde boyatması tavsiye edilir. Kişinin saçlarının uzun olması pansumanları gizlenmede etkilidir. Bu nedenle uzun saçlara sahip olan kişilere ameliyat öncesinde saçlarını kestirmemeleri tavsiye edilir.

Alın Germe Estetiği Sonrası
Operasyon genel anestezi altında gerçekleştirildiği için kişi operasyon sırasında herhangi bir ağrı hissetmez. Operasyon sonrasında meydana gelme ihtimali olan hafif ağrılar ise ağrı kesiciler ile giderilebilmektedir. Kişinin herhangi bir ilaç kullanmadan önce ameliyatı gerçekleştiren uzmana danışması gerekmektedir. Operasyonun ardından özellikle ilk bir hafta yüzde şişlik ve morlukların görülebilmesi mümkündür. Hastanın başının yukarıda tutulması şişlik ve morluk gibi durumların daha hafif bir şekilde görülmesini sağlayacaktır. Bununla birlikte bölgeye soğuk kompres uygulamasının yapılması da faydalı olacaktır. Operasyonun ardından uygulanan pansuman operasyondan bir gün sonra çıkarılmaktadır. Dikişler ise ilk haftanın sonunda alınacaktır. Alın germe estetiğinin ardından yaklaşık iki hafta geçtikten sonra kişinin gündelik yaşantısına dönmesi için herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Alın germe estetiğinin oldukça uzun vadeli sonuçlar sunduğu bilinmektedir. Fakat bu sonuçlarda kişiden kişiye değişikliklerin görülebildiği unutulmamalıdır.
Alın Germe Estetiği Teknikleri
Alın germe estetiği, iki ayrı yöntemle gerçekleştirilebilmektedir. Bu yöntemlerden biri açık alın germe estetiğidir. Klasik açık alın germe estetiğinde, saç çizgisinin beş santimetre gerisinde iz kalması olasıdır. Saç ile gizleneceği için bu çizginin dışarıdan görülebilmesi mümkün değildir. Böylelikle kişilerin alın germe operasyonu geçirdikleri anlaşılmayacaktır. Saçlı deride gizlenen bu çizginin bulunduğu bölgede ilk üç ay geçici his kaybının görülmesi olasıdır. Ameliyat sırasında kaşların normal yerine getirilmesi sağlanacak, böylelikle kaşlar için herhangi bir ek operasyona ihtiyaç duyulmayacaktır. Klasik yöntem, uzman tarafından gerekli koşulların sağlandığı bir sağlık kuruluşunda gerçekleştirildiği takdirde başarılı ve kalıcı sonuçlar sunmaktadır. Özellikle alında deri sarkmasına bağlı olarak ortaya çıkan deri sarkması durumu mevcut ise, klasik yöntemin uygulanması tavsiye edilmektedir.
Bir diğer yöntem ise endoskopik alın germe olarak tanımlanmaktadır. Bu yöntem günümüzde oldukça sık bir şekilde tercih edilmektedir. Yöntem aracılığı ile mevcut olan fazla doku saç çizgisinin gerisinden çıkarılabilmektedir. Bu işlem sırasında yaklaşık dört adet iki santimetre boyutunda kesinin uygulanması yeterli olmaktadır. Saçlı deride his kaybının neredeyse hiç görülmemesi sebebiyle bu yöntem oldukça sık bir şekilde uygulanmaktadır. Fakat yöntemin kalıcılığı ile ilgili birtakım eleştiriler mevcuttur. Bu doğrultuda kişilerin eleştirilerden ziyade doktorun yaklaşımını dikkate almaları gerektiği unutulmamalıdır. Yaklaşık iki saat süren endoskopik alın germe sonrasında, kişilerin aynı gün taburcu edilebilmesi mümkün olmaktadır. Operasyonda, genel veya lokal anestezi tercih edilebilirken, damar yolu ile uyuma olarak bilinen intravenöz sedasyon da sıkça uygulanabilmektedir. Alın germenin yanı sıra farklı bir operasyon uygulanmadığı takdirde kişilerin gündelik yaşantılarına dönmeleri, oldukça kısa sürede gerçekleşecektir.
Alın Germe Estetiği Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yüz, oldukça hassas bir organdır ve yüzde gerçekleşen operasyonlar özen gerektirmektedir. Ameliyat sonrasında görülebilme ihtimali olanç şişme ve morluklar, tamamen kişinin fizyolojik yapısına bağlıdır. Bu nedenle bazı kişilerde hafif şiddetli şişme ve morluk görülürken, bazı kişilerde endişeye neden olabilecek görüntüde meydana gelebilir. Kişilerin endişe etmemesi ve fizyolojik yapılarından ötürü durumla karşı karşıya kaldıklarını bilmeleri gerekmektedir. Ameliyat sonrasında görünürde herhangi bir kalıcı iz, şişlik ve morluk mevcut olmayacaktır.
Operasyon sonrasında kişilerin özellikle dikkat etmesi gereken birkaç unsur mevcuttur. Bu unsurlar başlıca şu şekilde sıralanabilmektedir;
- Alın germe estetiği sonrasında ilk ay kişinin ağır fiziksel egzersizlerden uzak durmalıdır.
- Kişilerin özellikle ilk ay güneşten kaçınmalıdır.
- Yüzde travma ve darbelere karşı önlem alınmalıdır.
- İlk ay sıcak fön uygulamasından kaçınılmalıdır.
- Operasyondan dört gün sonra kişi saçını yıkamalıdır.
- Uyuşukluk, ağrı ve gerginlik hissi mevcut ise kişi mutlaka uzmana danışmalıdır. Uzmana danışmadan gerçekleştirilen bilinçsiz ilaç kullanımının kişinin sağlığını olumsuz yönde etkileyeceği unutulmamalıdır.
- Operasyondan on gün sonra kişi çalışma hayatına dönebilmektedir. Fakat fiziksel güç gerektiren işlerde çalışan kişiler, bir ay sonrasında iş hayatına dönmelidirler.
- Ameliyatın ardından şişkinlikleri önlemesi açısından buz kompresi uygulanmalıdır.