Sizi Arayalım

Karın Germe (Tummy Tuck) Estetiği Nedir ve Kimler İçin Uygundur?

Karın germe estetiği (tummy tuck), diyet ve egzersizlere rağmen inatçı yağ dokuları ve sarkan cilt yapısının plastik cerrahi ile düzeltilmesidir. Karın germe estetiği (abdominoplasti) sırasında fazla cilt ve yağ dokusu çıkarılarak karın bağ dokusu dikişlerle sıkılır ve daha gergin, düz bir karın elde edilir. Bu operasyonları genellikle göbek bölgesinde aşırı yağlanma bulunanlar, sarkık karın cildine sahip olanlar ve zayıf karın duvarı bulunanlar tercih etmektedir.

Karın bölgesindeki deride elastikiyet kaybı ve bu bölgede aşırı yağlanmaya sebep olan nedenler: aşırı kilo alıp verme, gebelik sonrası, yaşa bağlı deformasyonlar, vücut tipi ve bazı karın cerrahileri… gibi sayılabilir. Bu tip hastalar ne kadar diyet ve egzersiz yapsa da karın bölgesindeki deformasyonu giderememektedir.

Karın germe estetiği (tummy tuck) ile karın bölgesindeki yağlanmaların giderilmesinin yanı sıra göbek deliğinin altında kalan kısımdaki çatlakların giderilmesi ve burada oluşan cilt sarkmaları da düzeltilebilmektedir.

Bu operasyona diyetle kilo verildikten ve ideal kiloya düşüldükten sonra karar verilmelidir. Çünkü karın germe estetiği bir kilo verme işlemi değildir. Tummy tuck sırasında sadece bu bölgedeki inatçı yağ dokularının çıkarılmaktadır.

Çocuk sahibi olmak isteyen hastalar için de karın germe estetiği doğumdan sonraya ertelenmelidir. Çünkü abdominoplasti sırasında dikey kaslarınız gerilecek ve gebelik sırasında bu kaslar ayrılabilecektir.

Aynı zamanda kalp hastalığı ve diyabet gibi ciddi kronik hastalıkları bulunanlara, sigara içenlere, daha önce bazı karın ameliyatlarını geçirmiş olanlara tummy tuck önerilmemektedir. Ayrıca vücut kitle endeksi otuzun üzerinde olan hastalar için de diyet yaparak ideal kiloya düştükten sonra karın germe ameliyatı önerilmektedir.

Hem kadınlar hem de erkekler için uygun olan bu operasyonla ilgili karar vermeden önce hekiminizle istişare ederek hangi karın germe ameliyatının uygulanacağı, ameliyat için gerekli şartları taşıyıp taşımadığınız, risk ve iyileşme süreci hakkında bilgi almanız önemlidir.

Kısmi veya mini karın germe ameliyatı daha az invaziv bir prosedürdür. Sadece göbek altında yani karnın alt kısmında kısmi yağlanma bulunan hastalar için de daha uygun bir yöntemdir. Bu ameliyat sırasında genellikle göbek deliğinin yeri değiştirilmez. İyileşme süreci daha çabuktur ve daha küçük bir kesi ile operasyon yapılabilir.

Komple tummy tuck operasyonlarında ise işlem, karnın tüm kısımlarına uygulanacaktır. Cilt, doku ve kaslar şekillendirilerek daha gergin bir karın elde edilecektir. Fazla cilt dokusu çıkarılacağı için göbek deliğinizin yeri değiştirilerek doğal görüneceği bir konuma yeniden takılacaktır. Mini karın germe estetiğine göre daha büyük bir kesi izi oluşacaktır. Bikini bölgesinde yer alacak bu kesi izleri, kalıcıdır ama zamanla solarak pembe bir çizgi görünümünü alacaktır. Bu operasyon iki ile beş saat arası sürebilecektir. Karın germe estetikleri genel anestezi altında yapılmaktadır.

Karın germe ameliyatlarında hastanın iyileşme süreci ise iki haftadan iki aya kadar sarkabilir. Hasta bir süre yorucu aktiviteden kaçınmalı ve karın kaslarını zedeleyecek ağır yük ve eşya taşımamalıdır. Operasyon sonrasında hastanın bir süre korse (abdominal bağlayıcı) kullanması istenebilir. Bu korse ile sıvı birikmesini önlenebileceği gibi karın kaslarının iyileşmesinde de destekleyici görev oynayacaktır. Cerrahi işlem yapılan bölgede şişlik görülmesi normaldir. Oluşabilecek ağrılar için bir süre ağrı kesici kullanmanız önerilmektedir.

Karın germe ameliyatları, hastanın kilo alıp vermesine dikkat etmesi koşuluyla uzun ömürlü sonuçlar verecektir. Hasta dengeli bir diyet uygulamalı ve düzenli olarak egzersizlerini yapmalıdır.

İlgili İçerikler
Çekici Bir Yüze Sahip Olmanın Anahtarı: Çene Dolgusu
Çekici Bir Yüze Sahip Olmanın Anahtarı: Çene Dolgusu

Yüze, karakteristik bir özellik katan en önemli unsurlarından biri de çenedir.

Saç Grefti Nedir? Saç Ekiminde Kaç Greft Ekim Yapılmalıdır?
Saç Grefti Nedir? Saç Ekiminde Kaç Greft Ekim Yapılmalıdır?

Saç Grefti Nedir? Saç Ekiminde Kaç Greft Ekim Yapılmalıdır? gibi...

Kepçe Kulak Ameliyatı Kaç Yaşından İtibaren Yapılabilir?
Kepçe Kulak Ameliyatı Kaç Yaşından İtibaren Yapılabilir?

Kepçe kulak ameliyatı; çocuklarda başa, 40 dereceden fazla açı...

Vücut Şekillendirmede Liposuctionun Önemi Nedir?
Vücut Şekillendirmede Liposuctionun Önemi Nedir?

Yaşlanma, hamilelik ve vücut ağırlığındaki önemli değişiklikler; diyet ve egzersize yanıt vermeyen...

Son Düzenleme : 20.10.2023