Klinik işlemlerine özel beslenme, bir kişinin belirli bir klinik işlem veya hastalık nedeniyle ihtiyaç duyduğu özel beslenme düzenidir. Bu tür beslenme düzenleri, kişinin vücudunun işleme veya iyileşme sürecine yardımcı olmak ve olası komplikasyonları önlemek amacıyla hazırlanır.
Ameliyat öncesi ya da sonrası dönemde kişiye yüksek proteinli ve düşük yağlı beslenme önerilebilir. Vücudunun ameliyat sonrası iyileşme sürecinde daha fazla protein ve az yağ ihtiyacı olduğu için bu tarz bir beslenme planı gereklidir. Benzer şekilde, bir kişinin kemoterapi veya radyasyon tedavisi alması durumunda, mide bulantısı ve kusma gibi yan etkileri önlemek için düşük yağlı, hafif ve kolay sindirilebilen gıdalar önerilebilir. Diyabet, kalp hastalığı, böbrek hastalığı, sindirim sistemi hastalıkları gibi kronik hastalıkları olan kişilerin klinik işlemlerine özel beslenme planı geliştirilmelidir. Bu nedenle, bu tür beslenme düzenlerinin hazırlanması ve uygulanması için bir beslenme uzmanı veya diyetisyen ile çalışmak önemlidir. Klinik işlemlerine özel beslenme desteğine ihtiyaç duyanların durumu değerlendirildikten sonra fiyat bilgisi paylaşılır. Fiyat konusunda kapsamlı bilgi almak için beslenme uzmanlarımızdan randevu almalısınız.
Klinik işlemler öncesi beslenme, hastanın işlemi sırasında veya sonrasında oluşabilecek komplikasyonları önlemek ve iyileşme sürecini hızlandırmak için çok önemlidir. Ayrıca hastayı klinik işleme hazırlar. İşlem öncesi dönemde yapılacak doğru beslenme planı, hastanın sağlığına katkıda bulunabilir.
İşlem öncesi beslenme planı, kişinin yaşına, sağlık durumuna, boyuna, kilosuna, cinsiyetine bağlı olarak belirlenmelidir. Genel olarak cerrahi işlemler öncesinde 6-8 saat boyunca vücuda herhangi bir besin almamak gerekir. Bu sayede mide boşaltma işlemi tamamlanmış olur.
Klinik işlem öncesi son 24 saatte ise ağır yağlı yiyeceklerden, baharatlı yiyeceklerden, gazlı yiyecek ve içeceklerden kaçınmak gerekir. Bunun yerine beyaz et, yoğurt, sebze gibi hafif, sindirimi kolay, protein ve lif bakımdan zengin gıdalar tercih edilebilir. Yine bu süreçte vücudun susuz kalmaması için sıvı alımına özen gösterilmelidir. Doktorun önereceği şekilde su, meyve suyu, bitki çayı, çorba, sıvı jöle gibi sıvı gıdalar tüketebilirsiniz.
İşlem öncesi yemeklerde protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağları içeren besinler tercih edilmelidir. Örneğin, tavuk, balık, kırmızı et, sebzeler, meyveler, tam tahıllar, süt ve süt ürünleri gibi besinler tüketilebilir. İşlem öncesi beslenmenin amacı, işlem sonrası iyileşme sürecini hızlandırmak ve komplikasyonları önlemektir. Bu nedenle, işlem öncesi yemeklerin hafif ve sindirimi kolay olması önerilir. Bu nedenle lifli besinleri tüketirken aşırıya kaçmamakta fayda vardır.
Bazı işlemler öncesinde doktorunuz size beslenme konusunda talimatlar verebilir, yeme-içme yasağı getirebilir. Bu nedenle doktorun sizin için belirlediği talimatlara uymak önemlidir.
Dr. Yücel çok güvenilir, hastalarına kesinlikle son derece güvenli ve rahat hissettiriyor! Personeli de çok harika ve en iyi hizmeti sunuyorlar. Rinoplasti ve bişektomi ameliyatımdan bu yana 6 ay geçti ve şimdiye kadar işinden çok memnunum. Burun estetiği ve/veya bişektomi isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim.
Devamını Okuyeni ameliyat olmama rahmen cok iyiyim sevgili doktorumun yakınlığı ilgisi sayesinde daha iyi oldum Allah razı olsun elleriniz dert görmesin Yücel bey esinize selamlar bebisinizide öpüyorum Allaha emanet olun....
Devamını OkuYücel Bey, mükemmel bir doktor olduğu kadar mükemmel bir insan. 2017'den itibaren hastası olarak, kendisinin tüm uygulamalarından çok memnun kaldım. Daha genç ve daha mutlu hissetmemi sağladı. Çok iyi bir plastik cerrahtan ötesi, çok iyi bir heykeltraş olarak şekil veriyor yüzünüze.
Devamını OkuEli çok hafif ve işini çok iyi bilen bir hoca. Kendisi gibi güler yüzlü bir ekiple beraber çalışıyor. Ameliyat öncesi, sırası ve sonrasında sürekli benimle iletişim halindeydi. Çok memnun kaldım.
Herkese merhaba ben Belçikalıyım geçen hafta Dr.Yücel ile mumya makyajı yapmak için Türkiye'ye geldim hizmetten çok memnun kaldım hepinize teşekkür ederim
Uzun zamandır nefes sıkıntım vardı. Bu sürede birçok doktoru araştırdım ve Dr. Yücel'i tercih ettim. Ona çok güveniyordum çünkü çok güzel teknikleri vardı. Tekniklerinden biri 3D simülasyon. 3D simülasyon ile ameliyattan sonra burnunuzun nasıl görüneceğine karar verebiliyorsunuz. Bu yöntem kendisini tercih etme sebeplerimden biriydi. Ameliyatın üstünden 7 ay geçti ve görüntümden çok memnunum.
Devamını OkuKlinik işlemler sonrası beslenme, yapılacak olan klinik işlemin türüne bağlı olarak değişebileceği gibi hastanın yaşı, sağlık durumu, boyu, kilosu ve cinsiyeti gibi faktörlerden de etkilenir. Genel olarak klinik işlemler sonrası beslenmede şunlara dikkat edilebilir:
Meme estetiği, karın germe, Brezilya poposu, kol germe gibi pek çok estetik işlem öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken beslenme kuralları vardır. Estetik işlem yapılan bölgenin iyileşme sürecini hızlandırmak, ödem oluşumunu azaltmak, enfeksiyon riskini önlemek ve en iyi sonucu elde etmek için doğru beslenmeye dikkat edilmelidir. Estetik işlem sonrası özellikle ilk günlerde bol sıvı tüketimine önem verilmelidir. Doktorun önerileri dahilinde su, süt, meyve suyu, bitki çayı gibi sıvı gıdalar tüketilebilir. Bu süreçte alkollü, gazlı ve kafein içeren içeceklerden uzak durulmalıdır.
Estetik işlem yaptırdıktan sonrası beslenme sürecinde et, tavuk, balık, süt ve süt ürünleri, baklagiller gibi protein kaynaklı besinlerin tüketilmesi gerekir. Proteinler dokuların yenilenmesinde ve çabuk iyileşmesinde etkin rol oynarlar. Ayrıca meyve,sebze ve tahıllı besinler tüketilerek vitamin ve mineral ihtiyacı karşılanmalıdır. İşlem sonrası dönemde sodyum alımı azaltılmalıdır. Sodyum ödem oluşumuna neden olabilir, bu nedenle işlem sonrası dönemde tuzlu yiyeceklerden ve işlenmiş gıdalardan uzak durmak gerekir.
Beslenme konusunda her ne kadar kişinin bünyesine bağlı olarak faktörler değişse de bazı klinik estetik uygulamalar için farklı beslenme programları önerilebilir. Bu durumda işlemi yapan hekimden bilgi almak ya da beslenme uzmanı ile sağlıklı beslenme programı oluşturmak en doğru olanıdır.
Saç ekimi sonrası beslenme saç derisinin daha çabuk iyileşmesi için önemlidir. Saç derisinin onarımı ve yaraların iyileşmesi sürecini daha sağlıklı atlatmak için beslenmenin de sağlıklı olması gerekir. Saç ekimi sonrası ilk 48 saatte tuzlu ve baharatlı yiyeceklerden sakınmak gerekir. Bu yiyecekler bölgede şişliğe neden olabilir. Bunun yerine bol su tüketerek ödemi engelleyebilir, iyileşme sürecini kısaltabilirsiniz. Saç ekimi sonrası birkaç gün boyunca kırmızı et ve yağlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Protein ihtiyacını karşılamak için ızgara tavuk veya hindi tüketebilirsiniz. Protein içeren gıdalar saç derisinin hızlı iyileşmesi konusunda fayda sağlar.
Saç sağlığı için önemli vitamin ve mineraller arasında A vitamini, C vitamini, D vitamini, E vitamini, B vitamini, çinko, demir ve magnezyum yer alır. Saç ekimi işleminden sonra sağlıklı yağ içeren balıklar, ıspanak, badem, yumurta gibi besinler tüketebilirsiniz. Ayrıca bu süreçte en önemli konulardan bir tanesi alkol, sigara ve kafein tüketiminin sınırlandırılması mümkünse bırakılmasıdır. Çünkü iyileşme sürecinde zararlı maddelerin kullanımı, süreci uzatabilir.
Yüz germe, göz kapağı estetiği, alın germe, boyun germe, burun estetiği, gamze estetiği gibi yüz bölgesinde yapılan estetik uygulamalar sonrasında dikkate alınması gereken bazı beslenme kuralları vardır:
Yüze yapılan estetik ameliyatlar sonrası uzman doktorun önerileri doğrultusunda beslenmek önemlidir.
Örümcek ağı uygulaması, emsculpt uygulaması, yüz-boyun mezoterapisi, burun, dudak, yüz dolgusu gibi cilt gençleştirme uygulamaları sonrasında cildi daha sağlıklı hale getirmek için uygulanması gereken bazı beslenme kuralları vardır. Bunları şu şekilde detaylandırmak gerekirse:
Liposuction, bir kişinin vücudundan fazla yağları çıkarmak için yapılan bir cerrahi işlemdir. Bu işlemden sonra, doğru beslenme, iyileşme sürecine yardımcı olabilir ve sonuçları optimize edebilir. İşlem sonrası dönemde, genellikle doktorunuzun size belirttiği özel diyet yönergelerini takip etmeniz önerilir. Bu yönergeler, genellikle yeterli miktarda protein, sağlıklı yağlar ve karbonhidratlar içeren dengeli bir diyeti içerecektir. Ayrıca yeterli miktarda su içmek de önemlidir, çünkü vücudunuzun iyileşme sürecinde sıvı ihtiyacı artabilir.
Liposuction uygulaması sonrası vücuda yağ alımı konusu oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Az yağlı yiyeceklerin tüketilmesi ve sağlıklı yağların kullanımı önemli ve gereklidir. Ayrıca tuz ve baharat kullanımından kaçınılmalıdır. Yine alkol, sigara kullanımı bırakılmalıdır.
İyileşme sürecinde, vücudunuzun protein ihtiyacı artar, bu nedenle et, tavuk, balık, yumurta, süt ve süt ürünleri gibi protein açısından zengin yiyecekler tüketmeniz önerilir. Ayrıca, meyve, sebze, tam tahıllar, sağlıklı yağlar ve fındık gibi besinler de iyileşme sürecine katkıda bulunabilir.
Tüm bu süreç boyunca doktor tavsiyeleri doğrultusunda beslenmek oldukça önemlidir. Varsa doktorun belirttiği beslenme diyeti uygulanmalı ya da diyetisyenden konuyla ilgili olarak destek alınmalıdır.