Sizi Arayalım

Yağ Enjeksiyonu

İçindekiler

Yağ enjeksiyonu günümüzde sıklıkla merak edilen, istek ve ihtiyaçlar dahilinde tercih edilen cerrahi operasyonlardan biridir. Genel olarak estetik kaygılar nedenli yapılan bu işlemler, bazı durumlarda sağlık sorunlarının çözümünde tedavi yöntemi olarak da kullanılabilir.

Başta yüz bölgesi olmak üzere vücudun çeşitli bölgelerine yağ enjeksiyonu yapılabilmektedir. Tamamen kişisel tercihlere göre hareket edilmektedir. Sizler de hastanemizde yağ enjeksiyonu hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yağ enjeksiyonunda yağlar, lokal anestezi başta olmak üzere anestezi altında enjekte edilir. Genel anestezi altında da işlemler yapılabilir. Bu işlemler genellikle birden fazla yağ enjeksiyonu operasyonunun olduğu durumlardır. Örneğin, yüz germe ameliyatı esnasında yanaklara yağ enjekte edilmesi gibi.

Seans Sayısı :
1 Seans
Operasyon Süresi :
1 Saat
Mevsim :
4 Mevsim
Hastanede Yatış :
Yok
Hassasiyet Süreci :
1 - 3 Gün
İşe Dönüş Süresi :
Hemen
Anestezi :
Lokal Anestezi
Sonuçların Kalıcılığı :
Ömür Boyu

Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Yağ enjeksiyonunun tanımı son derece kolaydır. Yağ enjeksiyonu, yüz ve vücut bölgelerinde daha dolgun bir görüntüye kavuşabilmek adına o bölgelere yağ enjekte edilmesidir. Yağ enjekte edilecek bölgeler estetik kaygı duyulan herhangi bir yer olabilir. Yüz, meme, popo daha birçok yer enjeksiyon için tercih edilebilir. Yağ enjeksiyonu yapılan bölgeler şu şekilde sıralanabilir:

  • Yanaklar
  • Alın
  • Yanak-dudak çizgisi
  • Dudaklar
  • Çene ucu
  • Meme
  • Kalça 
  • Bacaklarda çökük alanlar

Bölgeye yapılacak olan yağ transferi bölgede istenen dolgunluğa göre değişkenlik göstermektedir. Bu bağlamda kişisel zevk ve istekler belirleyici olmaktadır.

Alınan yağlar enjekte edilmeden önce bazı işlemlerden geçebilir. Bu işlemler yıkama ve santrifuj gibi işlemler olabilir. Yağlar, transfer edilecek bölgeye verilmek üzere bir enjektöre alınır. Kesi açılmadan yağlar bölgeye enjekte edilir. Böylece ameliyat kesiği yarası da oluşmaz.

Yağ enjeksiyonu bazı hastalıklar sonucu gelişmiş olan doku kayıpları sonrasında tercih edilebilir. Buna ek olarak yaşlanmaya bağlı olarak kolajen kaybı doku kayıplarına neden olabilir. Vücut bölgelerinde herhangi bir nedene bağlı kalmaksızın dolgunluk kaybı yaşayan hastalar, yağ enjeksiyonu tercih edebilirler.

Yağ Enjeksiyonu Çeşitleri Nelerdir?

Yağ enjeksiyonu çeşitleri hastaların istek ve ihtiyacına göre şekillenmektedir. Her bölge farklı yöntem üzerinden işlem uygulanabilir. Örneğin, yüze yağ enjeksiyonu farklı bir işlem çeşidi iken memeye farklı işlem uygulanır. Bu işlemlerin farklılık arz etmesinin nedeni ise işlem bölgelerinin farklı olması dolayısıyla işlem prosedürlerinin de değişkenlik göstermesidir.

Ne Dediler?
testimonial icon
Sa***
05/08/2019

Romanyalıyım ama Londra'da yaşıyorum. Her zaman büyük göğüslerim olsun istemiştim ama korkmuştum. Kuzenimin tavsiyesi üzerine Op. Dr. Yücel Sarıaltın'ı buldum. Sonuçtan çok mutluyum ve herkese tavsiye ederim.

Devamını Oku
testimonial icon
ga...m
04/08/2014

burun estetigim için size minnattarım hocam ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN tam istetigim gibi olmuş.size 4ay içinde 2kez ameliyat oldum ve 2sindede istedigim burnu yaptınız. estetik konusunda hiç kimse sizin elinize su dökemez şunuda söylemeden edemiyecem bu memleketede sizin gibi bir cerrah artık zor gelir.bence erzurumdan bir YILDIZ geçti ve o YILDIZ da SİZDİNİZ hocam.RABBİM SİZE EŞİNİZE VE BEBEĞİNİZLE BİRLİKTE MUTLU UZUN ÖMÜRLER NASİP ETSİN.YENİ İŞİNİZDE BAŞARILAR DİLERİM.

Devamını Oku
testimonial icon
Pet*** Ş***
05/09/2015

Estetik İnternational da tanıştığım en samimi ve sıcak doktor kendisi ayrıca tüm işlerinde mükemmeller . Hocamın ilgisi ve personelinde desteğiyle güzel bir sonuç yaşadım herkese teşekkür edeiyorum

testimonial icon
yaşnur taşdemir
06/02/2020

Yücel Bey ilgisi, kibarlığı, güler yüzü ve tecrübesiyle içinizi rahatlatıyor. İlk defa işlem yaptıracağım için çekincelerim vardı fakat kendisi ve ekibini görünce aklımda soru işareti kalmadı. Her şey için teşekkürler

Devamını Oku
testimonial icon
rmonyk1
04/01/2020

Onu gerçekten tavsiye ederim! Şimdiye kadar en iyi doktor! Ve en iyi personel.Ben yeniden şekillendirilmiş vücut, BBL, liposuction, karın tuck ve vajinal gençleştirme yaptım.Sonuçtan çok memnun kaldım. Tüm personel çok cana yakın ve yardımsever.

Devamını Oku
testimonial icon
eren taylan
19/12/2019

Obezite ameliyatı sonrası kardeşimin karın germe ameliyatını yaptı. Çok memnun kaldık gerçekten iyi ve ilgili bir doktor, kesinlikle tavsiye ediyorum.

Bununla birlikte prensipte işlemler aynı amaca hizmet etmektedir. Basit işlemler kategorisinde olan dudağa yağ enjeksiyonu aynı şekilde dolgunluk amaçlar fakat enjekte edilen yağ oranı meme, kalça bölgelerinden farklıdır.

Yağ enjeksiyonu uygulamaları, yaşa bağlı olarak yapılması önerilmektedir. 30’lu yaşların ardından özellikle yüz bölgesinde kolajen ve yağ dokusunun azalmakta olduğu görülür. Bu yaştan itibaren istek ve ihtiyaç dahilinde yapılabilir. Bunlara ek, doğal olarak orta yaş hastaların daha sık tercih ettiği görülmektedir.

Yağ Enjeksiyonu Öncesi Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Yağ enjeksiyonu işlemine karar verildikten sonra, işlemden önce ve sonra olmak üzere yapılması dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bunlar işlemi, işlemden sonraki iyileşme sürecini olumlu etkilemektedir. Genel olarak işlemler öncesi dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekilde sıralanabilir:

  • İşlemden 10 gün öncesine kadar kan sulandırıcı ilaçlar kullanılırsa bırakılmalı.
  • Hastanın geçmiş öyküsü ve geçirilen hastalıklar hekime söylenmeli.
  • Hastanede yatış gerekebileceğinden bu duruma hazırlıklı olunmalı.

Yukarıda sıralanan hususlara ek olarak varsa önemli bilgi ya da talimatlar ameliyat öncesinde sizlere hekiminiz tarafından anlatılır. Talimatlara harfiyen uymanız ameliyattan sonra rahat ve konforlu hissetmenize yardımcı olur.

Yağ Enjeksiyonu Sonrası Dikkat Edilecekler Nelerdir?

Yağ enjeksiyonu, işlemden sonra dikkat edilmesi gereken hususların olduğu bir operasyondur. İşlem sonrası durumunuza ne kadar dikkat ederseniz o kadar iyileşme süreciniz kısalır. Yağ enjeksiyonu ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Saat başı 15 dakikada bir soğuk uygulama yapmaya özen göstermek
  • 4. ya da 5. günden sonra bölgeye masaj yapmak
  • Aşırı sıcak ve buhar uygulamasından kaçınmak
  • İlk 2 gün dinlenmeye özen göstermek
  • 1 hafta antibiyotik kullanmak

Yağ enjeksiyonu işleminin kalıcı olması transfer edilen yağ hücrelerinin ne kadarının yaşayıp yaşayamayacağına bağlıdır. Transfer sürecinde dokuların ölmemesi de yağların kalıcılık oranını etkilemektedir. Merkezimizde özellikle yüze yağ enjeksiyonu yaptıranların yorumları hem işlem esnasında hem de işlemler sonrasında hizmetlerin ne denli verimli olduğunu göstermektedir.

Yağ Enjeksiyonu Fiyatları

Yağ enjeksiyonu fiyatları uygulanan bölgeye göre değişkenlik gösterir. Buna ek olarak transfer edilen yağ miktarı da fiyat belirlenmesinde önem arz eder. Yüze yağ enjeksiyonu fiyatları bile kendi içerisinde farklılık arz edebilir. Bunun nedeni yüz bölgelerinin çeşitli olmasıdır. Örneğin, dudak enjeksiyonu ile göz kapağı yağ enjeksiyon işlemi bir olmayacaktır. Aynı şekilde kalça yağ enjeksiyonu fiyatları da transfer edilecek yağ miktarının fazlalığından dolayı daha pahalı olabilmektedir. Yağ enjeksiyonu fiyatları, ameliyatın detaylarına göre belirlenir. Hekim tarafından yapılacak incelemeler sonrasında fiyat, net bir şekilde belli olur.

Yağ Enjeksiyonu Dezavantajları

Yağ enjeksiyonu verdiği güzel görünüş nedeniyle birçok kişi tarafından son derece rağbet gören bir uygulamadır. Bununla birlikte bu uygulamanın bazı eksi yönleri olabilir. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Enjeksiyon sonrası bölgeye tekrar enjeksiyon yapılması ihtiyacı
  • İşlem yerlerinde morluk, şişme, gerginlik, ağrı
  • İşlem bölgesinde ödem
  • Eritem
  • Yağın transfer alındığı ve edildiği alanlarda skar oluşumu
  • Fibröz kapsül oluşumu
  • Yağ kistleri
  • Enfeksiyon
  • Mikro kalsifikasyon gelişmesi

Yukarıda sıralanan bu olgular, işlem öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat edilmemesi halinde ortaya çıkabilecek durumlardır. Çok nadir olarak görülen komplikasyonlardır. Unutulmamalıdır ki her cerrahi operasyonun bazı yan etkileri olabilmektedir.

Yağ Enjeksiyonu Avantajları

Yağ enjeksiyonu yaptıranların yorumları işlemlerin avantajlarını gözler önüne sermektedir. Estetik açıdan güzel, estetik bir görüntüye sahip olmanın yanı sıra yağ enjeksiyonu, bazı hastalıklar sonucu ortaya çıkan doku kayıpları için de bir tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Örneğin, kanser tedavisi görmüş bir kadının meme dokusu alındıysa memeye yağ enjeksiyonu işlemini tercih edebilir.

Yağ enjeksiyonunda en az yüzde 30’luk bir yağ oranı kalıcı olmaktadır. İstenilen bölgeden yağ dokusu alınabilir. En zayıf hastada bile yağ dokusu transfer olarak alınabilmektedir. Bu durum işlem avantajlarından en gözde olanıdır.

Yağ Enjeksiyonu İyileşme Süreci

Yağ enjeksiyonu bakım ve iyileşme süreci hastalar tarafından merak edilen önemli konu başlıklarından biridir. Bakım ve iyileşme sürecinde uymanız gereken talimatlar ya da öneriler hekiminiz tarafından sizinle paylaşılır. Bunun yanı sıra yağ enjeksiyonu yaptırdığınız bölgeye göre bakım süreci de değişkenlik gösterecektir. İyileşme sürecini hızlandırmak istiyorsanız, işlem öncesi ve sonrası dikkat etmeniz gereken hususlara özen göstermeniz yararlı olacaktır.

Yağ Enjeksiyonu Hakkında Sık Sorulan Sorular

Yağ Enjeksiyonu için Yağ Nerelerden Alınır?

Yağ enjeksiyonu ameliyatları için karın, bel, kalça bölgelerinden yağ transferi gerçekleştirilmektedir. Bunlara ek olarak kol, bacaklardaki yağ dokusu da kullanılabilir.

Yüze Yağ Enjeksiyonu Hangi Bölgelere Yapılır?

Yüze yağ enjeksiyonu yaş almış ya da genç yaşta doku kaybına uğramış kişiler için tercih edilebilir. Temporal bölge (şakak bölgesi), yanak bölgesi, göz altı bölgesi, kaş arası mimik çizgileri, üst ve alt dudak bölgesi, alın ve alın mimik çizgileri yağ dokusu transfer edilecek bölgeler olabilir.

Yağ Enjeksiyonu Ortalama Ne Kadar Sürer?

Yağ enjeksiyonu ortalama 30 - 60 dakika arası sürer. Buna karşın meme, popo gibi işlemler daha uzun sürebilir. İşlem çeşidine göre süre uzayabilir ya da kısalabilir.

Son Düzenleme : 18.05.2024