Sizi Arayalım

Burun Ucu Estetiği ile İlgili Bilinmeyenler

Burun ucunun istenilen bir görünüme sahip olmaması kişileri rahatsız eder ve söz konusu rahatsızlığın burun ucu estetiği ile ortadan kaldırılması mümkündür. Herhangi bir işlevsel problem yaratmayan fakat estetik olarak kusurlu görünen burun ucu sorunlarının düzeltilmesi ile kişiler arzu ettikleri görünüme kavuşarak kendilerini çok daha iyi hissedebilirler. Burun ucunun yeniden şekillendirilmesi esasına dayanarak gerçekleştirilen burun ucu estetiği, başarı oranı son derece yüksek bir operasyondur.

Peki burun ucu estetiği nasıl yapılır ve burun ucu estetiği sonrası burun ucu kalkıklığı ne zaman iner?

Burun Ucu Estetiği Nedir?

Burnun ucunda düşüklük, asimetrik burun delikleri, burnun ucunun geniş olması ya da aşırı sivri burun ucu gibi sorunların düzeltilmesi adına gerçekleştirilen estetik operasyon burun ucu estetiği olarak adlandırılır. Burun ucu estetiği ile burun kanatlarının daraltılması da mümkündür. Burnun kemiği ya da kıkırdak dokusunda bulunan problemler de yine burun ucu estetiği sırasında düzeltilebilir.

Burun ucu estetiği tipplasti ya da minor rinoplasti olarak da adlandırılır. Günümüzde burun ucu estetiği yaptıranlar operasyonun başarısına dair olumlu geri bildirimlerde bulunur. Bunun en önemli nedenlerinden biri günümüz sağlık teknolojilerinin çok daha geliştirilmiş olmasıdır. Elbette burun ucu estetiği için seçilen estetik cerrahın alanında deneyimli ve uzman olması da operasyona dair risklerin ortadan kaldırılması adına önemlidir.

Burun Ucu Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun ucu estetiği 20 ila 30 dakika arasında süren basit bir operasyondur. Genellikle lokal anestezi tercih edilse de nadir olarak genel anesteziye de karar verilebilir. Her iki durumda da hastanın ağrı ya da acı hissetmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Operasyon öncesinde hastaların burnunun farklı açılardan fotoğrafı çekilir ve hastalar burun estetiği önce sonra görüntülerine dair bilgi sahibi olur. Böylelikle burun ucu estetiği sonrası hasta memnuniyeti de artırılmış olur.

Lokal anesteziyle burun ucu estetiği sırasında estetik cerrahlar tarafından izlenen operasyon adımları ise şu şekildedir:

  • Uygulama bölgesi steril hale getirilerek burun ucunun ön kısmından bir kesi yapılır,
  • Burun ucunun küçültülmesi gerekiyorsa, burun ucunun fazla kısmı kesilerek çıkarılır,
  • Eğer burun ucunun şeklinin değiştirilmesi gerekiyorsa, kemik ve kıkırdak doku kaldırılır ya da ekleme yapılır,
  • Son olarak burun ucu yeniden şekillendirilir,
  • Burun ucunun iyileşme süreci için kompresyon bandajları ve tamponlar uygulanarak operasyon sonlandırılır.

Eğer doktor tarafından gerekli görülüyorsa burun ucu estetiği sırasında yalnız burun ucundaki sorunlar değil, burnun içindeki problemler de giderilebilir. Burun ucu ameliyatı sonrası birtakım önemli noktalara dikkat etmek iyileşme sürecinin hızlanmasına destek olabilir. Peki burun ucu ameliyatının sonrasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ve burun ucu estetiği sonrası burun ucu şişliği yamukluğu ne zaman geçer?

Burun Ucu Estetiği ile Sıkça Sorulan Sorular

Burun ucu estetiği ameliyatı sonrasında yatış gerekmez, hastalar aynı gün taburcu edilebilir. Operasyondan sonra burun üzerindeki bantlar ise 5 ila 7. günün sonunda alınır. Eğer “burun ucu estetiği sonrası burun ucu ödemi nasıl geçer?” diye merak ediyorsanız, bununla ilgili olarak ekstra bir şey yapmanız gerekmez. Nitekim soğuk kompres uygulamaları sayesinde şişlik ve morluklar birkaç gün içinde kendiliğinden geçecektir. Hastalar ameliyat sonrasında günlük hayatlarına hızlı şekilde dönebilir.

Burun Ucu Estetiği Sonrası Burun Ucu Kalkıklığı Ne Zaman İner?

Operasyon sonrasında kanamanın durdurulması adına konulan tamponlar burun ucu kalkıklığına neden olabilir. Fakat tamponlardan alındıktan sonra söz konusu durum ortadan kalkacaktır. Tamponlar ise hastanın durumu da göz önünde bulundurularak ortalama 1 hafta içerisinde alınır. Ayrıca burun ucu estetiği sonrası burun ucu top gibi olabilir. Bu, bölgedeki şişlik nedeniyle gerçekleşen bir durumdur ve yaklaşık 2 hafta içerisinde kendiliğinden geçer.

Burun Ucu Estetiği Sonrası Burun Ucu Yamukluğu Olur mu?

Burun ucu estetiği sonrası burun ucu yamukluğu oldukça nadir gelişen bir durumdur. Kişilerin burun yapısı, kıkırdak ve kemik dokuların özellikleri ya da komşu kemiklerdeki asimetri gibi durumlar ameliyat sonrası yamukluğa neden olabilir. Bir diğer neden ise seçilen cerrahın alanında deneyimli bir cerrah olmamasıdır. Bu yüzden yamukluk ya da estetik sonrası burun ucu düşmesi gibi sorunlar yaşamamak adına, burun ucu estetiği için alanında deneyimli bir cerrah tercih etmek gerekir! Peki burun ucu estetiği sonrası burun ucu sertliği ne zaman geçer ve normal midir?

Estetik Burun Ameliyatı Sonrası Burun Ucu Sertliği Normal mi?

Estetik burun ameliyatı sonrası burun ucu sertliği normal karşılanan bir durumdur. Söz konusu sertlik 4 ila 6 ay içerisinde kendiliğinden geçer. Burun ucu estetiği ile birlikte tüm şikayetlerin ortadan kaybolması, burnun arzu edilen görünüme kavuşması ise 6 ay ila 1 sene alabilir. Fakat burun ucu estetiği sonrasında sadece burun ucunun sorunları değil, burundaki diğer sorunlar da düzeltildiyse, bu süre daha da uzun olabilir.

Burun Ucu Estetiği Riskleri Nelerdir?

Tüm estetik operasyonlarda olduğu gibi burun ucu estetiği için de birtakım risklerden bahsetmek mümkündür. Nadir gelişiyor olsa da karşılaşılabilecek burun ucu estetiği riskleri şunlardır:

  • Burun ucunun enfeksiyon kapması,
  • Burun ucunda düşme,
  • Burun tıkanıklığı ya da nazal septum perforasyonu,
  • Burun ucunda şekil bozuklukları,
  • Burun kanaması,
  • Burun kanatlarının çökmesi.

Yukarıda da bahsedildiği üzere burun ucu estetiği sonrası söz konusu riskler ile son derece nadir karşılaşılır. Özellikle uzman cerrah tercihi ile bu risklerin tamamen ortadan kaldırılması mümkündür. Eğer korkularınız varsa ve “burun ucu estetiği zor mu?” diye merak ediyorsanız, hasta geri bildirimlerini okuyabilir ya da uzman cerrah ile bir görüşme talep edebilirsiniz.

Burun Ucu Estetiği Fiyatları

Uç kısmı sarkık burunların ameliyat edilmesi ve çok daha estetik bir görünüme kavuşması insanların kendilerine olan güvenlerinin artmasını sağlar, bu da daha mutlu bir hayat demektir. Üstelik burun ucu estetiği sırasında kemik yapılarda meydana gelen problemler de giderilebilir. Nitekim sarkık burun ucu estetiği hem iyileşme sürecinin hızlı olması hem de başarı oranlarının yüksek olması nedeniyle tüm dünyada yaygın olarak tercih edilir.

Türkiye’de burun ucu estetiği fiyatları üzerinde etkili olan çok sayıda faktör bulunur. Bunların dışında ekonomide yaşanan gelişmeler gelir. Ayrıca uygulama bölgesinin genişliği, kişilerin burun yapısı, kemik ve kıkırdak dokuların durumu, genel sağlık durumu ve uygulama tekniği gibi yöntemler de fiyat üzerinde etkilidir. Ayrıca çok sayıda alternatif bulunduğu için burun ucu estetiği fiyatları İstanbul bölgesinde biraz daha düşük olabilir. Yine de burun ucu estetiği sağlık ile ilgili bir durum olduğundan, fiyattan önce seçilen cerrahın uzmanlığı önemsenmelidir. Çünkü uzman bir cerrah tarafından yapılmayan burun ucu estetiği operasyonları, revizyon işlemlerini gerektirebilir ve bu da sizin için çok daha fazla maliyet anlamına gelir. Eğer siz de burun ucu estetiği hakkında detaylı bilgi almak, görüntüleme tekniklerinden faydalanarak burnunuzda oluşacak görünümü operasyon öncesinde görmek, burun ucu estetiği sürecini planlamak için bir randevu oluşturmak isterseniz, hemen şimdi bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili İçerikler
Vajina Estetiği Cinsel Hayatı Nasıl Etkiliyor?
Vajina Estetiği Cinsel Hayatı Nasıl Etkiliyor?

Vajina estetiği, genital bölgeyi ilgilendiren estetik operasyondur. Kozmetik...

Saç Ekimi Sonrası Süreç İçinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Saç Ekimi Sonrası Süreç İçinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç Ekimi Sonrası Süreç İçinde Dikkat Edilmesi Gerekenler sayesinde...

Meme Büyütme Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Meme Büyütme Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Meme büyütme operasyonu, meme dokusunun veya göğüs kaslarının altına...

Gamze Estetiği ile Daha Sıcak Gülümsemeler
Gamze Estetiği ile Daha Sıcak Gülümsemeler

Gamzeli güzel diye bir gerçek olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir insanın...

Son Düzenleme : 17.11.2023