Sizi Arayalım

Jawline Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Çene hattının daha belirgin ve daha keskin hale getirilmesini sağlayan jawline dolgusu çene hattındaki çökmelerin ya da boşlukların giderilmesinde etkili bir yöntemdir. Ameliyat gerektirmediği için sıklıkla tercih edilen bu yöntem kısa sürede uygulanır ve etkili sonuçlar elde edilir. Yüzdeki asimetrinin düzeltilmesi ile yüz güzelliğinin ortaya çıkarılması, daha çekici bir görünüm elde edilmesi jawline dolgusu ile mümkündür. Çene hattı dolgusu olarak da nitelenebilecek olan jawline dolgusu günümüz sağlık teknolojileri sayesinde sorunsuz şekilde uygulanır ve başarı oranı son derece yüksektir. Peki jawline dolgusu nedir ve dolgu maddelerinin sağlık üzerinde olumsuz etkileri bulunur mu?

Jawline Dolgusu Nedir?

Kesi ve dikiş gerektirmeyen jawline dolgusu, çene hattında meydana gelen boşlukların ve çökmelerin giderilmesini sağlayarak daha belirgin, keskin bir görünüm elde edilmesini sağlar. Ameliyat gerektirmeyen bir operasyon olduğundan hızlı şekilde gerçekleştirilir ve etkileri de anlık olarak görülebilir. Operasyon sırasında insan vücudunda doğal olarak bulunan dolgu maddeleri kullanıldığı için sağlık üzerinde olumsuz etkisi bulunmaz. Herhangi bir yan etki ile karşılaşılması söz konusu değildir. Operasyon sonrasında ortaya çıkan kızarıklık ve şişlik genellikle birkaç saat içerisinde kendiliğinden geçer, jawline çene dolgusu etkileri de hemen sonrasında görülebilir. Operasyonun kalıcılık süresini belirleyen çeşitli faktörler bulunur. Kişilerin genel sağlık durumu, günlük alışkanlıkları ve çevresel koşullar “jawline çene dolgusu kalıcı mıdır?” sorusuna net bir cevap vermeyi zorlaştırır.

Jawline dolgusu uygulaması Türkiye’nin hemen hemen her noktasında yüksek başarı oranları ile gerçekleştirilir. Fakat operasyonun gerçek sonuçlarını etkili şekilde görebilmek için alanında uzman, deneyimli, olumlu hasta görüşlerine sahip doktorlara yönelmek gerekir. Böylelikle yaşanması muhtemel sorunların tamamını ortadan kaldırabilirsiniz. Peki jawline dolgusu ameliyatı kimler için uygundur ve jawline dolgusu yaptıranlar günlük yaşantısına hemen dönebilir mi?

Jawline Dolgusu Kimler İçin Uygundur?

Jawline dolgusu genel sağlık durumu iyi olan herkesin tercih edebileceği bir uygulamadır. Dolayısıyla daha belirgin ve estetik görünen bir çene hattına sahip olmak isteyen herkes jawline dolgusu yaptırabilir. Vücutta doğal olarak bulunan dolgu maddeleri kullanıldığı için ortaya herhangi bir yan etkinin çıkması söz konusu değildir. Çene ucu kısa ya da yumuşak hatta sahip olan, gıdı ve boyun bölgesinde kırışıklık olan kişiler de jawline dolgusu yaptırabilir. Uygulama ile ilgili olarak herhangi bir yaş sınırı ise bulunmaz. Fakat 18 yaşından küçük olan hastalar için ebeveyn onayı gerekmektedir.

Jawline dolgusu genellikle kadınlar tarafından tercih edilse de yalnızca kadınlara özel bir uygulama değildir. Son yıllarda erkek jawline dolgusu da oldukça popüler hale gelmiştir. Ayrıca jawline dolgusu erkek fiyat ve kadın fiyat rakamları genellikle birbirine yakındır. Hem erkekler hem de kadınlar için jawline dolgusu benzer şekilde uygulanır. Jawline dolgusu öncesi uzman doktorlar tarafından kontrol gerçekleştirilmeli, hastanın jawline dolgusu yaptırmaya engel herhangi bir durumunun olmadığı tespit edilmelidir. Peki çene dolgusu jawline uygulamasında hangi dolgu malzemeleri kullanılır, hangi dolgu maddesi bu uygulama için daha uygundur?

Jawline Dolgusu Malzemeleri

Jawline dolgusu sırasında vücutta doğal olarak bulunan maddeler kullanılır. Bu yüzden sağlık üzerinde olumsuz etkiye neden olmaz. Jawline dolgusu için en yaygın kullanılan dolgu malzemesi hyaluronik asittir. Fakat zaman zaman kişinin yüz yapısına, genel sağlık durumuna bağlı olarak kalsiyum hidroksiapatit de tercih edilebilir. Kalsiyum hidroksiapatit kemik yapısının ana maddesidir. Bu malzemeler cildin nemlendirilmesine, dolgunlaştırılmasına destek olur. Hem hyaluronik asit hem de kalsiyum hidroksiapatit zaman içerisinde vücut tarafından emildiğinden, belirli bir süre sonra uygulamanın tekrarlanması gerekebilir. Kullanılacak olan dolgu malzemesine kişinin yaşı, yüz yapısı, ihtiyaçları, genel sağlık durumuna bağlı olarak karar verilir. Peki jawline uygulaması nasıl gerçekleştirilir ve jawline dolgusu süresi ne kadardır?

Jawline Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Jawline dolgusu öncesinde uzman hekim tarafından kapsamlı inceleme yapılması, jawline dolgusu yapılacak olan bölgelerin, dolgu miktarının belirlenmesi gerekir. Bu süreçte hem hastanın beklentileri hem de uzmanın tavsiyeleri göz önünde bulundurulur. Dolgu uygulaması aşamasında izlenen adımlar ise şu şekildedir:

  • Uygulama sırasında hastaların acı hissetmemesi adına uygulama bölgesine lokal anestezik krem uygulanır,
  • Önceden hazırlanmış olan dolgu malzemesi cilt altına enjekte edilir,
  • İşlem sonlandırıldıktan hemen sonra hasta günlük hayatına dönebilir,
  • Doktor tarafından belirlenmiş olan tarihte hasta kontrole çağrılır, eğer gerekli görülürse ikinci enjeksiyon yapılır.

Jawline dolgusu güvenilir bir sağlık kuruluşunda ve alanında uzman, deneyimli hekimler kontrolünde gerçekleştirilmelidir. Aksi halde operasyonun başarılı şekilde sonuçlandırılması beklenemez. Uygulama sonrası jawline dolgusu before after sonuçları da 1 hafta içerisinde görülebilir.

Jawline Dolgusu Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Jawline dolgusu sonrası dikkat etmeniz gereken ilk nokta doktorun talimatlarına uymaktır. Ki zaten doktorlar sizi dikkat etmeniz gereken önemli noktalar konusunda uyarır. Söz konusu noktalar şu şekilde listelenebilir:

  • Dolgunun kalıcılığının desteklenmesi adına aşırı sıcağa ya da güneşe maruz kalmaktan kaçınılmalıdır,
  • Aşırı zorlayıcı fiziksel aktivitelere ara verilmelidir,
  • Jawline dolgusu üzerinde olumsuz etkiye neden olduğundan aşırı kilo alınmamalı ya da verilmemelidir,
  • Eğer doktor tarafından önerilen krem varsa düzenli olarak kullanılmalıdır,
  • Birkaç gün boyunca makyaj yapılmamalı, kimyasal içerikli yüz temizleme ürünleri kullanılmamalıdır.

Tüm bunlara ek olarak işlem sonrasında sigara kullanımı da önerilmez. Ayrıca jawline dolgusu bişektomi ile karşılaştırıldığında çok daha basit bir işlemdir. Bu yüzden dolgu uygulamasından sonra dikkat etmeniz gereken daha az şey bulunur. Ayrıca kesi izi ya da dışarıdan bakıldığında estetik operasyon geçirdiğinizi gösteren herhangi bir emare de kalmayacaktır. Peki jawline dolgusu kalıcı mı ve jawline çene dolgusu fiyat bilgisi ortalama olarak ne kadar?

Jawline Dolgusu Kalıcı mı?

Cerrahi olmayan estetik operasyonlarda kalıcı elde etmek genellikle mümkün değildir. Fakat bazı yaşam tarzı değişiklikleri ile ya da bazı kurallara uyarak estetik operasyonların kalıcılık süresini arttırmak mümkündür. Bu durum jawline dolgusu için de geçerlidir. Eğer “jawline dolgusu ne kadar kalıcı?” diye soracak olursanız, bunun pek çok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterdiği söylenebilir. Örneğin kişilerin yaşı, cilt yapısı, kullanılan dolgu maddesinin kalitesi, genel sağlık durumu, kişilerin yaşam tarzı jawline dolgusu kalıcılık süresini etkiler. Fakat jawline dolgusu için kullanılan dolgu malzemeleri vücut tarafından emildiğinden operasyonun etkisi yavaş yavaş kaybolmaya başlar. Etkilerin kaybolmaya başladığı zamanlarda işlemin tekrarlanmasının herhangi bir sakıncası yoktur.

Cilt altına enjekte edilen dolgu malzemeleri zaman içerisinde vücut tarafından parçalanır, lenfatik sistem aracılığıyla dışarı atılır. Dolayısıyla jawline dolgusu geçici bir işlemdir. Özellikle hyaluronik asit kullanılarak yapılan jawline dolgusu uygulamalarında kalıcılık süresi 6 ay ile 18 ay arasında değişebilir. Fakat kişinin sigarayı bırakmak gibi bazı yaşam tarzı değişikliklerine gitmesi işlemin kalıcılık süresini arttırabilir.

Jawline Dolgusu Yaptırmanın Avantajları

Çenedeki şekil bozuklukları gibi sorunları gideren, çene hatlarını çok daha estetik görünüme kavuşturan jawline dolgusu pek çok avantajı da beraberinde getirir. Jawline dolgusu uygulamasının öne çıkan avantajları şu şekilde listelenebilir:

  • Ameliyat gerektiren bir işlem değildir. Bu yüzden kesi ya da dikiş izi olmaz. Ayrıca ameliyat olmaktan korkan hastalar için de idealdir.
  • Minimal invaziv bir işlem olan jawline dolgusu sonrası iyileşme süreci hızlıdır.
  • Çene hattının belirgin hale gelmesini sağlayarak yüzün estetik görünümünü iyileştirir.
  • Vücutta doğal olarak bulunan dolgu maddeleri kullanıldığı için herhangi bir yan etkinin ortaya çıkması söz konusu değildir.
  • Boyun ve gıdı arasındaki orantısızlıkların giderilmesi sağlanır.
  • Ameliyat ve anestezi uygulamaları gerekmediğinden invaziv estetik operasyonlara göre çok daha uygun maliyetlidir.

Çene bölgenizi çok daha keskin ve estetik bir görünüme kavuşturmanızı sağlayan bu işlem çene ucundan gıdıya kadar olan bölgedeki sorunları giderebilir. Ayrıca işlem sonrası hastaların günlük hayatına hemen dönmesi mümkündür.

Jawline Dolgusu Fiyatları

Tüm estetik uygulamalarda olduğu gibi jawline dolgusu fiyat bilgisini de belirleyen pek çok unsur bulunur. Kişinin cilt yapısı, uygulama bölgesinin genişliği, kullanılan dolgu malzemesinin kalitesi, doktorun deneyimi ve dolgu miktarı söz konusu unsurlardan bazılarıdır. Dolayısıyla öncelikle detaylı doktor muayenesi gerçekleştirilmesi ve “jawline dolgusu kaç tl?” sorusuna da bunun üzerinden yanıt verilmesi gerekir. Dolayısıyla jawline dolgusu ortalama fiyat bilgisini muayene öncesi vermek mümkün değildir. Ayrıca jawline dolgusu fiyat erkek ve kadınlar için değişmez. Genellikle birbirine yakın rakamlara sahiptir. Elbette cilt yapısı birbirinden farklı olacağından fiyatların zaman zaman değişebileceğini de göz önünde bulundurmak gerekir.

Jawline dolgusu yaptırmadan önce ilk önceliğiniz fiyatların düşük olması değil, elde edeceğiniz sonuçların istediğiniz gibi olacağının garanti edilmesidir. Bu da ancak alanında uzman doktorlarla çalışarak mümkündür. Eğer siz de jawline dolgusu yaptırmak ve çene hattının çok daha estetik bir görünüme sahip olmasını sağlamak isterseniz, hemen şimdi bizimle iletişime geçebilir ve detaylı bilgiyi uzman doktorlarımızdan alabilirsiniz.

İlgili İçerikler
Saç Grefti Nedir? Saç Ekiminde Kaç Greft Ekim Yapılmalıdır?
Saç Grefti Nedir? Saç Ekiminde Kaç Greft Ekim Yapılmalıdır?

Saç Grefti Nedir? Saç Ekiminde Kaç Greft Ekim Yapılmalıdır? gibi...

Ameliyatsız Jinekomasti Geçer mi? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Ameliyatsız Jinekomasti Geçer mi? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Erkeklerde görülen ve meme büyüme sorunu olarak tanımlanan Jinekomasti...

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?
Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Göz altı morlukları neden olur? nasıl geçer? hangi tedaviler uygulanır? tüm soruların cevapları

Boyun Germe Operasyonu Hakkında Her Şey
Boyun Germe Operasyonu Hakkında Her Şey

Boyun sarkması, çoğunlukla aşırı hızlı kilo alıp verme gibi durumlarda veya...

Son Düzenleme : 31.01.2024