Sizi Arayalım

Diş Beyazlatma (Bleaching)

İçindekiler

Dişlerimiz ve gülüşümüz yüzümüzde en dikkat çeken ve estetik görüntümüzü tamamlayan önemli bir parçamızdır. Estetik bir gülüşe ve beyaz dişlere sahip olmak isteyen kişiler, bir diş hekimine dişlerini beyazlatarak istedikleri etkiyi yaratabilirler.

Diş beyazlatma (bleaching) işlemi farklı sebeplerle renk değiştirmiş veya sararmış dişlerin rengini,  dişlere sürülen beyazlatma jeli ve lazer aracılığıyla kişinin diş yapısına da uygun olarak birkaç ton açma işlemidir. Böylece dişlerin yapısında (mine ve dentin tabakasında) oluşan renklenmeler giderilmiş olur.

Seans Sayısı :
1-3 Seans
Operasyon Süresi :
1-3 Saat
Mevsim :
4 Mevsim
Hastanede Yatış :
Yok
Hassasiyet Süreci :
0-1 Gün
İşe Dönüş Süresi :
Hemen
Anestezi :
Yok
Sonuçların Kalıcılığı :
0-1 Yıl

Diş Beyazlatma (Bleaching) Nedir?

Dişlerin beyazlığını kaybetmesi gerek fizyolojik sebepler gerekse yenilip içilenler, kullanılan antibiyotikler ya da demir ilaçları, suyun içindeki flor ve sigara gibi kimyasal ürünler yüzünden gerçekleşmektedir. Buna ek olarak; uzun süredir kullanılan protezler, kaplamalar ve dolgular ile kişinin ileri yaşlarda olması dişlerdeki beyazlığın zamanla yok olmasına neden olabilir. Dişlerin beyaz rengini kaybetmesindeki temel neden ise, yukarıda bahsettiğimiz sebeplerin yıllar geçtikçe diş yüzeyindeki gözenekli mine tabakasında birikerek renkli organik ve inorganik maddeler haline dönüşmesidir. Bu maddeler zamanla dişleri koyulaştırır. Diş beyazlatma da farklı sebeplerle renk değiştirmiş veya sararmış dişlerin rengini, kişinin cilt yapısına da uygun olarak birkaç ton açma işlemidir. Böylece dişlerin yapısında (mine ve dentin tabakasında) oluşan renklenmeler giderilmiş olur.

Ne Dediler?
Pink Elo
31/01/2023

1.5 sene önce Bbl oldum .gerçekten zerre sonrasında sorun yaşamadım.aradan bu kadar zaman geçtiği halde yazmak istedim.istediğim kıvrımı harika verdi hocam.belimi inceliği çok iyi oldu .benim çok ağrılı geçti çünkü cilt yapım çok hassas ve ince.diğer odadaki aynı ameliyatı olanlar benim kadar ağrılı değillerdi.onlar çok iyi görünüyorlardı.ama çektiğim acılara değdi.kiloda almadım dengeyi korudum.bu ameliyatı olmak kendime yaptığım en büyük güzellik oldu

Devamını Oku
sandra echeverry
05/01/2020

Merhabalar 18 Kasım'da Dr. YÜCEL SARIALTIN ​​bana büyütme ile burun estetiği ve mastopeksi yaptı.Memnunum.Doktor çok profesyonel ve çalışma arkadaşları gibi.Hepinize çok teşekkür ederim, sonuçlarımdan memnunum.

Devamını Oku
si...l
27/12/2018

Yücel Bey yüzüme dolgu ve botoks uygulaması yaptı.. Çok doğal ve tam istediğim gibi oldu. Ayrıca asistanları dahil oldukça samimiler ve çok rahat hissettirdiler.. Eklemeden geçemeyeceğim işlem sonrası kontrolleri de çok ciddiye alıyorlar.. Kendilerine ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum

Devamını Oku
Ezgi Özçelik Kuzucu
09/09/2019

İlgili, dikkatli ve mütevazi :)

Gz***
02/08/2019

Merhaba:) İki tane oğlum var, onlara hamileliklerimden sonra insülin direnci ile birlikte bir kilo alma serüvenim başladı. Meme operasyonuna ve karın operasyonuna ihtiyacım oldu. Bir arkadaşımın da tavsiyesi ile sevgili Yücel Hoca ile tanıştım. Sürecimi ve sonucunu sizinle paylaşıyorum.

Devamını Oku
Cem Barış Canbay
03/11/2022

Eli çok hafif ve işini çok iyi bilen bir hoca. Kendisi gibi güler yüzlü bir ekiple beraber çalışıyor. Ameliyat öncesi, sırası ve sonrasında sürekli benimle iletişim halindeydi. Çok memnun kaldım.

Kimler Operasyon için Uygundur?

Diş beyazlatma yöntemleri temelde iki gruba ayrılmaktadır. Ofis tipi diş beyazlatmalar, klinik ortamda ve kalıcı çözüm üretirken; ev tipi diş beyazlatma yöntemleri, diş hekiminin verdiği diş plağının jeller yardımıyla evde kullanılmasıyla gerçekleştirilir. Bu yöntemlerin uygulama şekillerine bakacak olursak;

  • Ev Tipi Diş Beyazlatma: Diş hekiminin ağızdan ölçü alarak ve kişiye özel üretilen plastik ağızlıkların içerisine jeller konulması suretiyle kişinin kendisi evde uygular. Ortalama 5 ila 7 gün arasında istenilen beyazlama sağlanmaktadır. Günlük uygulama süresi 4 ile 8 saat arasında değişmektedir.
  • Ofis Tipi Diş Beyazlatma (Klinik Ortamda Beyazlatma): Bu yöntem “Lazerle diş beyazlatma yöntemi” ya da  “Power Bleaching” olarak da bilinir ve klinikte diş hekimi tarafından uygulanır. Uygulama süresi diğer yöntemlere göre daha kısa olmakla birlikte yaklaşık bir saat sürer. Diş hekimi tarafından dişlere sürülen beyazlatma jeli UV ışını ya da lazer aracılığıyla aktif hale getirilir ve dişler beyazlatılır.
  • Kombine Diş Beyazlatma (Ev+ Ofis Tipi Beyazlatma): İki yöntemin birbirini destekler nitelikte uygulanmasıyla gerçekleşmektedir. Klinikte beyazlatma uygulandıktan sonra ev ortamında iki üç gün ev tipi beyazlatma işlemi ile desteklenir.
  • Tek Diş Beyazlatma (İçten Beyazlatma): Kanal tedavisi sonrası renk değiştiren dişlere uygulanan bu yöntemde, dişteki dolgu sökülerek boşluğa beyazlatma jeli sürülür ve diş, geçici dolgu ile kapatılır.
İlgili İçerikler
Yanak Yağı Aldırma – Bişektomi

Yanak yağı aldırma estetik alanında bişektomi olarak tanımlanır. Bu operasyondan sonra yanaklar...

Koronavirüse Karşı Alabileceğimiz Kişisel Önlemler Nelerdir?

Artık küresel bir salgın halini alın koronavirüs hastalığı, ilk olarak Aralık 2019’da ortaya çıkmıştır.

Ameliyatsız Burun Estetiği Kalıcı Mıdır?

Ameliyatsız cerrahi olmayan rinoplasti, yani burun dolgusu, güç geçtikçe...

Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur?

Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur sorusunun yanıtları da son zamanlarda...

Hangi Diş Beyazlatma Yöntemi Size Uygun?

Bu sorunun cevabı, dişinizin renginin ne kadar koyu olduğu ve ne tona dönmesini istemenizle alakalı. Diş renginin beyaza yakın ve birkaç ton açılması istenirse sadece ev tipi beyazlatma yeterli olabilir. Daha lekeli olan dişlerde ise sigara, kahve veya çaydan dolayı çok fazla renklenme varsa kombine diş beyazlatma yöntemi daha başarılı sonuçlar ortaya koyacaktır. Kişiye uygun diş beyazlatma yöntemine karar verebilmek için mutlaka diş hekimi muayenesi gereklidir.

Beyazlatılan Dişlerin Kalıcılığı Ne Kadar?

Diş beyazlatma uygulamasında kalıcılık, kişinin diş yüzeyinin pürüzsüz olup olmamasına, kafein ve sigara tüketimine, tükürük yapısına, dişlerine gösterdiği özene bağlı olarak değişiklik gösterse de yaklaşık iki-üç yıl sürmektedir.

Son Düzenleme : 20.04.2023