Diş estetiği, estetik denilince belki de akla en son gelen operasyon bile olabilir ama dişler dışarıdan en çok dikkat çeken, besinleri çiğnemenin ötesinde konuşmayı, gülüşü, kişinin özgüvenini etkileyen ve karşıdan bakıldığında dikkat çeken bir organdır.
Dişlerin çeneden çarpık bir şekilde çıkışı, aralarında bulunan açıklık veya diş kaybı sonucu oluşan boşluklar, diş minesindeki dikkat çeken renk değişiklikleri, çatlak ve kırık dişler, dışardan belli olan koyu dolgular gibi problemler hem görünüşü hem de sağlığı etkileyen düzeltilebilecek durumlardır.
Dişlerinde bu tarz problemlerden kurtularak hem ağız sağlığını korumak hem de özgüveni ve ruh sağlığını rahatlatmak isteyen kişiler, uzman diş hekimi muayenesinden sonra bilgilendirilerek kendisine en uygun tedavi seçenekleri ile diş estetiği yaptırabilirler.
Dişlerin kötü gösteren başlıca nedenlerden biri dişlerin beyazlığını kaybederek sararması ve lekelenmesidir. Çay, kahve ve sigara gibi sürekli tüketilen ürünler ve yenilen yemek ve içecekler zamanla dişlerin orijinal rengini kaybetmesine sebep olur.
Diş beyazlatma işleminde, dişlerin dışındaki mine tabakasını kaplayan maddeler özel diş beyazlatma jelleri ile temizlenir. Öncesinde diş taşı temizliği yapılıyor ve sonrasında da beyazlatma jeli ve ışık uygulaması ile beyazlaştırma işlemi yapılır.
Dişl beyazlatma işleminde ilk seansta gözle görülür bir beyazlaşma elde edilir. İşlemin kaç seansta yapılacağı diş hekimi kontrolü sonrasında mevcut dişlerdeki sararmanın durumuna göre belirlenir.
Diş beyazlatma ev ve ofis tipi olarak 2 arı şekilde uygulanabilir. Ofis tipi diş beyazlatmada işlem kinikte diş hekimi tarafından gerçekleştirilir ve kısa sürede hızlı sonuç alınır. Ev tipi diş beyazlatma ise uygulama aparatları ve beyazlatma jelinin hastanın kendisi tarafından ev ortamında uyguladığı yöntem olup, ofis tipine göre çok daha uzun bir süreli uygulamayı gerektirir.
Diş beyazlatma uygulaması sonrası 2 gün boyunca hastanın sigara, çay, kahve gibi ürünleri tüketmemesi iyi bir sonuç alınması açısından önemlidir.
Diş kaplamaları diş estetiğinde en sık yapılan uygulamalardan biridir. Diş kaplamaları ile dişlerdeki renk değişikliği, şekil bozuklukları, dişler arasındaki hizalama, dişler arası boşluk gibi estetik problemlerin gizlenmesine yardımcı olur.
Diş kaplama uygulamasında diş minesi 0,5mm kadar çıkartılarak yerine dişe özel hazırlanan kaplama yapıştırılır.
Kaplama kalıcı olarak yapıştırılmadan önce hekim tarafından dişe yerleştirilerek dişe uygunluğu kontrol edilir. Kaplamanın dişe uygunluğu kontrol edilip netleştirilir. Sonra diş temizlenerek kaplama için hazırlanır. Kaplamalar özel yapıştırıcısı ve özel dalga boylu ışık kullanılarak yapıştırılma sağlanır.
Diş kaplamaları leke tutmamaları, doğal görünmeleri ve en iyi görüntüyü sağlamaları açısından tercih edilir.