Sizi Arayalım

Diş Dolgusu

İçindekiler

Birçok kişi, ağız ve diş sağlığında problem yaşadığında diş dolgusu tedavisiyle karşılaşır. Çürük dişlerin tedavisi, için bu işlem sıkça uygulanır. Amaç, çürük diş temizlendikten sonra boşluk olan dişlerin doldurulmasıdır. Dolgu işlemi, diş estetiği açısından olumlu bir etki yaratır. Özellikle ön dişteki çürüklere uygulanan tedavi, daha güzel gülüş yaratır.

Diş dolgusu fiyatları, muayene ve dişlerin detaylı olarak görüntülenmesi neticesinde 50 $’dan başlayacak bir biçimde belirlenir. Kaç adet dişe dolgu uygulanacağı, dolgunun yanı sıra farklı işlemlerin yapılıp yapılmayacağına göre fiyatlar değişir. Fiyat hakkında bilgi almanız için muayene sürecinin tamamlanması gerekir.

Diş dolgusu, çürük dişler gibi kırılan ve çatlayan dişler için de yapılır. Tam olarak maddi kayıp yaşanmasının önüne geçer. Bu dişlere diş dolgusunun yapılması, dişlerin eski fonksiyonlarının yerine getirilmesine olanak tanır. Bahsi geçen sebeplerden dolayı oluşan ağrıların da önüne geçer. Böylece ağız ve diş fonksiyonlarını daha rahat yerine getirebilirsiniz.

Ön dişlerde çürük, çatlak gibi sorunlar olduğunda ön diş dolgusu yapılabilir. Bu dolgu, genellikle estetik sebeplere bağlı olarak gerçekleştirilebilir. Çünkü güzel ön dişlere sahip olmak, iyi bir gülüş anlamına gelir. Sorun dolgu yapılarak çözüldüğünde daha estetik bir gülüş ortaya çıkar. Haliyle bu çok daha özgüvenli bir gülüşe sahip olacağınız anlamına gelir.

Ağız ve diş sağlığı için dolgu tedavisi yapılması gerektiğinde fiyatları merak etmeniz mümkündür. “Diş dolgusu fiyatları ne kadar?” sorusunu soruyorsanız, bunun kliniklere göre değişikliği gösterdiği görülür. Her diş hekimi, farklı fiyatlar ortaya koyar. Öncesinde muayene olduktan sonra diş dolgusunun fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Seans Sayısı :
1 Seans
Operasyon Süresi :
30 Dakika
Mevsim :
4 Mevsim
Hastanede Yatış :
Yok
Hassasiyet Süreci :
1-2 Saat
İşe Dönüş Süresi :
Hemen
Anestezi :
Lokal Anestezi
Sonuçların Kalıcılığı :
Kullanıma Bağlı

Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dişinde çürük, çatlak gibi sorun yaşayan birçok kişi, “Diş dolgusu nasıl yapılır?” sorusunu merak eder. Bu süreç ilk olarak dişinizde bir problem yaşadığınızda diş hekimine gitmenizle başlar. Dişteki probleme bağlı olarak diş dolgusu, hekiminiz tarafından size söylenir. Örneğin; dişiniz kırıldıysa kırık diş dolgusu yapılabilir. Daha sonrasında tedavi için gerekli olan işlemler yapılmaya başlar.

İlk olarak dolgu yapılacaksa, dişlerin genel durumuna bakılır. Dişlerin durumuna göre işlem öncesi, diş taşı temizleme yapılabilir. Böylece dişler artıklardan tamamen temizlenir. Acı ve ağrı hissetmemeniz için lokal anestezi ile müdahale edilecek diş uyuşturulur. Hangi dolgu çeşidi uygulanırsa uygulansın, bu sayede çok daha konforlu ve acısız bir şekilde işlem gerçekleşir.

Diş dolgusu yapılacak olan dişte çürük olması durumunda öncesinde kanal tedavisi uygulanabilir. Bu tedavi, çürüyen dişin kurtarılması için yapılır. İşlem sırasında pulpa alınır ve bir boşluk oluşur. Boşluğun doldurulması için diş dolgusu tedavisi gerçekleşir. Çürük olan bölgeden alınan boşluk seçilen malzemeye göre dolguyla doldurulur ve enfeksiyonun yayılmasının önüne geçilir.

Diş dolgusu sonrası son olarak sizden ağzınızı açıp kapatmanız istenir. Bu sayede sizi rahatsız edecek bir durumun olup olmadığı anlaşılır. Eğer ki bir çıkıntı ya da fazlalık varsa diş hekimi duruma müdahale eder. Fazla olan bölüme inceltme, kesme gibi işlemler yapar. Son aşamadan sonra sorunu olan diş eski görüntüsüne ve fonksiyonlarına kavuşur.

Diş Dolgusu Kimlere Yapılır?

Diş dolgusu, diş doktorunun muayenesi sonrasında yapılacak işlemlerden biridir. Öncesinde hekim dişin durumuna göre dolgunun yapılıp yapılmayacağına karar verir. En fazla dişte bir çürük yaşandığı zaman diş dolgusu yapılır. Aynı zamanda çatlak ve kırık dişler için de dolgu işlemi uygulanır. Bu noktada önemli olan hastanın durumudur.

Diş dolgusu ile ilgili en çok merak edilenlerden biri de “Hamileyken diş dolgusu yapılır mı?” sorusunun yanıtıdır. Gebelik sürecindeki kadınlar, birçok diş tedavisinde olduğu gibi diş dolgusu yaptırabilir. Ancak burada durumun acil olup olmadığı önemlidir. Eğer ki hastanın hemen dolgu yaptırmaması gerekiyorsa, işlem doğumdan sonraya ertelenir. Hamileyseniz, diş dolgusu yaptırmadan önce mutlaka diş hekiminize durumu bildirmelisiniz.

Bir diğer soru ise “Emziren anne diş dolgusu yaptırabilir mi?” sorusudur. Bunun için hangi tedavi yönteminin seçildiği önemlidir. Çünkü bazen diş dolgusu için kullanılan malzemeler, anne sütünü olumsuz etkiler. Aynı zamanda diş dolgusu tamamlandıktan sonra verilen ilaçlar anne sütüne karışır. Böylece bebek anne sütünden dolayı ilaçlardan etkilenir. İşlem öncesi emzirme durumu, diş hekimine söylenmelidir.

Diş hekiminiz diş dolgusu yapmadan önce genel durumunuzla alakalı bilgi alır. Bazı durumlarda diş dolgusu her hasta için uygun değildir. Yapılan muayene sonucu hekim, diş dolgusunun yapılıp yapılmayacağına karar verir. Size en uygun olan diş dolgusu çeşidini de söyler. Ayrıca işlem yapıldıktan sonra sizin için en uygun ilaçları verir.

Diş Dolgusu Çeşitleri Nelerdir?

Dişin tedavisi için yapılacak olan diş dolgusu için birkaç çeşit vardır. Eskiden tedavi için uygulanan 1-2 yöntem bulunurdu. Ancak günümüzün ilerleyen teknolojisi diş tedavilerini de geliştirdi. Bu nedenle artık dolgu işlemi için daha fazla çeşit vardır. Genel olarak diş dolgusu çeşitleri aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

  • Amalgam: Amalgam dolgular, gümüş dolgu olarak bilinir. Cıva, gümüş gibi farklı elementlerin karışımıyla elde edilen materyallerle yapılır. Basınç ve çiğnemeye dayanıklı olmasından dolayı özellikle arka dişlere uygulanır. Dişe gri, metalik bir görüntü verir.
  • Altın: Öncelikle altın dolgular, laboratuvar ortamında özel olarak üretilir. Diş etine karşı oldukça iyi tolerans gösterir. Kullanım süresi hastadan hastaya değişse de ortalama 20 yıldır. Günümüzde çok fazla tercih edilen bir çeşit değildir.
  • Kompozit: Diş rengiyle aynı olduğu için kompozit dolgular, doğal bir görüntü oluşturur. Estetik diş dolgusu için ön dişlerde sıklıkla tercih edilir. Çürük dişlerin yanı sıra kırık ve çatlak dişler için de uygulanır.
  • Porselen: Porselen dolgular, renginin değişmemesi, leke tutmamasından dolayı rağbet görür. Özellikle birden fazla işlemin yapılacağı dişler için idealdir. Dişinizin rengine ve ağız yapınıza uygun olarak laboratuvar ortamında malzeme üretilir.  

Diş hekiminize danıştığınız takdirde sizin için en uygun diş dolgu malzemesi ile işlem yapılır. Böylece en ideal yöntemle dişleriniz eskisi gibi daha sağlıklı hale gelir.

Diş Dolgusu Sonrası Ağrı Olur mu?

En çok merak edilen konulardan biri, diş dolgusu sonrası ağrı ile ilgilidir. Özellikle çürükten dolayı çok fazla ağrı yaşayan hastalar, bu konuyu merak eder. Dolgu işleminden sonra diş hafif bir şekilde ağrıyabilir. Ancak bu durumun çok büyük olmaması gerekir. Dolgu sonrası diş ağrısı dayanılmayacak düzeydeyse diş doktorunuza gitmelisiniz.

Diş dolgusu yapıldıktan sonra genel olarak ağrı, 1-2 gün sürer. İki günden sonra ağrının daha hafif olması beklenir. Fakat bu durumun daha fazla sürmesi durumunda vakit kaybetmeyin. Hemen diş hekiminize danışın. Ağrının fazla olması ve uzun sürmesi durumunda hekiminiz nedeni bularak gerekli tedaviyi gerçekleştirir.

Ağrının yanında diş dolgusu ardından herhangi bir acı olup olmadığı merak edilir. “Diş dolgusu acıtır mı?” sorusu için hafif bir hassasiyet yaşandığı cevabı verilir. Bu hassasiyet, özellikle yemek yerken ya da su içerken yaşanabilir. Tıpkı, yaşanan ağrı gibi diş hassasiyeti de olağan bir durumdur. Kısa bir süre içinde diş hassasiyeti de birkaç gün içinde geçer.

İşlemle ilgili önemli bir soru da “Dolgu yapılan diş neden ağrır?” olmaktadır. Bu işlem, dişin damar ve sinir ağının bulunduğu pulpa bölümünün yakınına yapılır. Dolgu esnasında mine tabakasının altındaki bölüm, parçalanabilir. Bu nedenlerden dolayı diş dolgusu tamamlandıktan sonra birkaç gün ağrı yaşanabilir. Diş onarılmaya başladıktan sonra ağrı zamanla hafifleyip tamamen ortadan kaybolacaktır.

Ne Dediler?
testimonial icon
ayten eran
10/01/2022

Yucel beyi tek kelime ile anlatmak gerekirse mükemmel. hem harika bir cerrah hem de inanılmaz hastasını düşünen anlayan bir doktor. Başka bir doktora kendimi emanet ettiğimi düşünemiyorum. Yücel beyin yardımcılarınin da hepsi islerini çok cok iyi yapiyorlar. Bayram bey, Tuba hanım ve özellikle Yağmur hanım. Yağmur hanim bilgisi,deneyimi, yardımseverligi ve güler yüzü ile size her konuda inanılmaz destek oluyor. Mükemmel bir cerrah ve mükemmel bir ekip başka söze gerek yok aslında.

Devamını Oku
testimonial icon
Zainab Alkoubaisi
15/12/2021

Dr Yücel'e burun estetiği yaptırmaya gittim ve sonuçtan çok memnun kaldım ve tüm ekibin süper cana yakın olduğunu ve her an tekrar yapabileceğini söylemeliyim.

testimonial icon
Çiğdem Karabulut
29/04/2024

Sevgili Hocam Yücel Sarıaltın'a Göğüs Dikleştirme ameliyatı oldum. 275cc implantlar kullanıldı ve şu an eski görüntümden eser yok, harika bir sonuç oldu. Ameliyat sonrası çok ağrı acı hissi çekeceğimi sanıyordum, çevremdekiler, okuduğum yazılar hep bu yöndeydi ama bennn neredeyse hiççç acı çekmedim. Ameliyata kuş gibi girip kuş gibi çıktım. Şu an ameliyat sonrası 1 hafta geçti ve her şey rüya gibiydi. Ben de herkes gibi inanılmaz KORKUYORDUM ama bunların heeppsi boşaymış. Ne kadar teşekkür etsem az.. Yücel Hocam'ın ilgisi, yaklaşımı ve işindeki başarısı zaten harika ama sürecin en başından beri kıymetli ekibinin de özverili çalışması sayesinde her şey mükemmel ileriledi. Bu surecte sevgili Buse Hanim’a Bayram Bey’e Hemsire Aysegul Hn ve Ozdem Hn’a ilgi ve destekleri icin ayrica tesekkur ederim. Bir ameliyatın bu kadar hafif geçebilmesini asla tahmin etmezdim. Kesinlikle çevremdeki herkese tavsiye edeceğim. Ellerinize sağlık Yücel Hocam

Devamını Oku
testimonial icon
Enes Sarı
03/02/2022

En iyisi!

testimonial icon
D. A.
05/01/2022

Yücel Hocamda Liposuction oldum bacaklarimda Lipodöm vardı.Cok mutluyum ve ona ayrıca sonuç için çok teşekkür ederim iyiki onda amaliyat oldum. Tüm ekibi süper onuda demek isterim. Burda en emanetli ellerdesiniz. Yağmur hanım çok ilgilendi benden Almanya dan geldim hiç bi sorun yaşamadım♥️. Çok iyi geçti herşey. Hayat kalitemi değiştirdi Hocam başka bir şey diyemicem. Çok mutluyum iyiki oldum amaliyat...Klinik süper başka birşey diyemicem Saygılarımla ve sevgilerimle Diler Acar

Devamını Oku
testimonial icon
H S
10/12/2021

Türkiye'de ilk kez mutlak başarı ile. Tüm ameliyatlarında harika sonuçlar, güvenilir geri bildirimler ve ameliyat için ihtiyacınız olacak her şeyi içeren paketlerle Dr Yücel Instagram'da karşılaştı. Dr Yücel ve ekibi en başından beri beni güvenle karşıladılar. Beni derhal havaalanından almaktan, beni otele, kliniğe, hastaneye götürmeye kadar. Tüm sorularım asistan tarafından hemen cevaplandı ve kendimi çok güvende hissettim. Hiç şüphe yok ki, Dr Yücel ihtiyaçlarınıza öncelik veriyor, o harika, 360 lipo & bbl sonuçlarımdan çok memnunum. Her şey yolunda gitti, teşekkürler Dr Yücel & ekibi

Devamını Oku

Diş Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her tedavide olduğu gibi diş dolgusu yapıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Böylece yaşanan ağrıyı, hassasiyeti daha rahat şekilde atlatabilirsiniz. Yine, dişin onarılması kısa bir zaman içerisinde gerçekleşir. Diş dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

  • Diş hekiminizin belirttiği süre geçmeden diş dolgusundan sonra yemek yememelisiniz. Hemen sonra yemek yemek, ağızda uyuşukluk geçmediği için zarar verebilir.
  • Uyuşukluğun geçip geçmediğini anlamak için dişler sıkılmamalı. Hala ağızda uyuşukluk varsa kuvvet anlaşılmayabilir. Bu durum, ağızda yaralanmaya neden olabilir. Anestezinin etkisi kontrol etmek için dokunmak daha doğrudur.
  • Diş dolgusu yapılmasının ardından kabuklu yiyecekler dişle kırılmamalı. Doğal dişlere bile yapılmaması gereken bu eylemler, dolguya zarar verir.
  • Ağız ve diş bakımına özen gösterilmelidir. Dişler, günde en az iki defa fırçalanmalı, diş ipiyle temizlenmelidir.
  • İşlem sonrası ağrı dinmezse doktorun verdiği ilacı kullanın. Eğer ki hala ağrı devam ederse, tekrar diş hekiminize giderek muayene olmalısınız.

Yukarıdakilere dikkat ettikten sonra alışma süreciniz kolaylaşır. Diş dolgusu yapıldıktan sonra tekrar diş hekiminize gidebilirsiniz. Böylece dişlerinizin sağlığıyla alakalı durumu takip etmeniz mümkündür. Diş bakımına özen göstermek, tekrar bir sorun yaşamanın önüne geçer. Bu nedenle 6 ayda bir mutlaka diş hekiminize başvurun. Belirli bir zaman geçtikten sonra diş dolgusu yenilenme işlemi yapılabilir.

İlgili İçerikler
Burun Ucu Estetiği ile İlgili Bilinmeyenler
Burun Ucu Estetiği ile İlgili Bilinmeyenler

Burun ucunun istenilen bir görünüme sahip olmaması kişileri rahatsız eder ve söz konusu rahatsızlığın burun ucu estetiği...

Lazer Lipoliz Nedir?
Lazer Lipoliz Nedir?

Liposuction uygulamasının yani yağ aldırma işleminin cerrahi olmayan yöntemi lazer lipoliz olarak tanımlanır.

Kepçe Kulak Ameliyatı Kaç Yaşından İtibaren Yapılabilir?
Kepçe Kulak Ameliyatı Kaç Yaşından İtibaren Yapılabilir?

Kepçe kulak ameliyatı; çocuklarda başa, 40 dereceden fazla açı...

Tüy Sarartma Nedir, Nasıl Yapılır?
Tüy Sarartma Nedir, Nasıl Yapılır?

Q switch lazer tüy sarartma, cildinizin daha pürüzsüz bir görünüme sahip olmasını sağlar...

Diş Dolgusu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Diş Dolgusu Ne Kadar Dayanır?

Dolgunun çeşidine bağlı olarak dayanıklılık süresi değişiklik gösterir. Örneğin amalgam dolgu, 15-20 yıl kadar dayanırken kompozit dolgu çeşidi, 7-10 yıl arası dayanıklıdır.

Dolgulu Diş Çürür mü?

Ağız bakımına dikkat edilmediği takdirde dolgulu dişin çürüme ihtimali vardır. Bu durumda, diş hekimi gerekli tedaviyi uygulayarak tekrar dolgu işlemi uygulamaktadır.

Dolgu İlk Gün Ağrır mı?

Dişe dolgu yapıldıktan sonra ilk birkaç gün ağrı yaşanması normaldir. Ancak bu durum geçicidir ve endişe edilmesine gerek yoktur.

Son Düzenleme : 18.05.2024