Sizi Arayalım

Diş Taşı Temizliği

İçindekiler

Diş taşı temizliği, diş ve diş etinin kesişim hattında yapılan bir işlemdir. Aynı zamanda dişlerin yüzeyinde meydana gelen tartar ve plak, uzman hekimler tarafından kullanılan özel aletlerle temizlenir. Temizlik yaptırarak diş etinde inflamasyona yol açabilecek zararlı etkenler mutlaka ortadan kaldırılmalıdır. Çünkü diş taşı, zamanla diş eti hastalıkları oluşmasına sebep olur. Hastalıkların en hafif şekli, diş eti iltihabı olarak kendini gösterir. İltihap kendisini kanama yoluyla belli eder.

Diş taşlarının kahverengi, sarı, gözenekli ve sert bir yapısı bulunmaktadır. Taşların yapıları nedeniyle içeceklerle birlikte yiyecekler çabucak tutunma sağlar. Bu durumda diş ipi kullanımı ve diş fırçalama işlemleri de zorlaşır. Diş taşı temizliği yapılmaması durumunda ağız içerisinde koku oluşmaya başlar. Ayrıca oluşan bakteriler ağız sağlığını fazlasıyla bozmaya başlar. Yapılan temizlik işlemi sayesinde ağız hijyeni korunur. Hijyenle birlikte bakım aşamaları son derece kolaylaşır.

Seans Sayısı :
1 Seans
Operasyon Süresi :
30-45 Dakika
Mevsim :
4 Mevsim
Hastanede Yatış :
Yok
Hassasiyet Süreci :
1 Gün
İşe Dönüş Süresi :
Hemen
Anestezi :
-
Sonuçların Kalıcılığı :
Kullanıma Bağlı

Diş Taşı Temizliği Nedir?

İleri düzeyde ağız sağlığı sorunlarının ortaya çıkmaması için “Diş taşı temizliği nedir?” sorusu daha kritik hale gelmektedir. Yapılan işlemin faydaları net olarak bilinmelidir. Temizliğin yapılmasıyla ilerlemeye başlayan sorunlar, dişi çevreleyen kemik dokusunun fazlasıyla hasar almasına yol açabilir. Aynı zamanda dişler sallanmaya başlayabilir. Ayrıca diş taşlarının temizliği yapılmazsa dökülmelerinin görülmesi muhtemel hale gelir.

Diş taşı temizliği sonrası diş sallanması özellikle ileri boyutlu taş oluşumu nedeniyle doğal bir durumdur. Yapılan temizlikle diş dokusuna zarar veren plakların yok edilmesi diş etiyle diş arasında boşluk oluşturabilir. Diş taşı temizliği sonrası oluşan boşluk yine uzman diş hekimleri sayesinde giderilir. Kişilere özel olarak yapılan uygulamalarla diş taşı temizliği kolayca tamamlanır. Böylece dişlere zarar veren tüm etkenler bertaraf edilir.

Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?

“Diş taşı temizliği nasıl yapılır?” şeklinde sorulan sorulara konusunda "uzman diş hekimlerinin kliniklerde yaptıkları profesyonel müdahaleyle yapılır" şeklinde yanıt verilebilir. Ayrıca evde diş taşı temizliği işleminin yapılamayacağı bilinmelidir. Çünkü temizlik için özel aletlerin kullanılması gerekir. Aynı zamanda ultrasonik cihazlardan yardım alınarak tartar temizlenir. Kişilerin ihtiyaçlarına göre lazer cihazlar da tercih edilebilir. 

Diş taşlarıyla beraber oluşan plakların dişlerden uzaklaştırılmasının ardından özel fırçalar aracılığıyla dişler cilalanır. Kullanılan cila maddeleri diş taşı temizleme işlemlerine uygun özelliktedir.

Diş taşı temizliği müdahalesinin tamamlanmasının ardından diş yüzeyinin pürüzlü yapısı azalır. Böylece yeni plak oluşumu ciddi düzeyde engellenir. “Diş taşı nasıl temizlenir?” biçiminde ortaya çıkan merak, yalnızca kaliteli hizmet sunan klinikler aracılığıyla giderilebilir. Yapılan işlemlerin verimliliğiyle beraber tekrar sağlıklı gülümsemelere ulaşılır. 

Taş temizleme işlemleri için mutlaka profesyonel destek alınması gerekir. Başka sorunlarla karşı karşıya kalmamak adına seçin noktasında gerekli hassasiyet gösterilmelidir.

Diş Taşı Temizliği Ne Kadar Sürer?

“Diş taşı temizliği ne kadar sürer?” diye tedirginlik yaşayanların çekinmesine gerek yoktur. Tartar derinliği ve miktarı süreyi doğrudan etkiler. Yapılan işlemle taşların temizlenmesinin yanı sıra ağız bakımı da yapılır. Müdahale süresi ortalama olarak yaklaşık 30 dakikadır. Bununla beraber diş eti iltihabı yoğunluğuna göre süre 1 saate kadar uzayabilir.

Diş taşı temizliği genelde tek seans sonucunda tamamlanır. İleri seviyedeki diş hastalıkları için birden fazla seans yapılması gerekebilir. Düşünülen “Diş taşı temizliği nasıl yapılır?” durumu için cevaplar doğru yerde aranmalıdır. Seansların verimli olması için diş hekimleri ile etkili bir iletişim kurulmalıdır. Yapılabilecek yanlış müdahaleler nedeniyle sorunlar oldukça zor bir seviyeye ulaşabilir. İşlemlerin sağladığı faydaları görmek için diş taşı temizliği yaptıranlar tarafından yapılan yorumlara bakılabilir.

Uygulamanın kolaylığı ağız bakımı yaptıracak olanlara fazlasıyla yardımcı olur. “Diş taşı temizliği acıtır mı?” diye tedirginlikleriniz varsa hiçbir şekilde korkmanıza gerek yok. Yapılan işlemler acıya sebep olmaz. Yalnıza küçük sızlamalar hissedilebilir. Aynı zamanda diş taşı temizliği sonrası ağrı olmaması memnuniyet sebebidir.

Diş Taşı Temizliği Sonrası Ne Yapılmalı?

“Diş taşı temizliği sonrası ne yapılmalı?” şeklinde oluşan merak, uzman diş hekimleri sayesinde giderilir. İşlem sonrasında uzmanların yönlendirmeleri kesinlikle uygulanmalıdır. İşlemlerden sonra bir süre hastaların diş ve diş etlerinde hassasiyet olabilir. “Diş taşı temizliği sonrası hassasiyet ne kadar sürer?” diye düşünüyorsanız, ortalama 1 gün hassasiyetin devam edebileceğini bilmelisiniz.

Diş taşı temizliği sonrasında 1 gün süreyle aşırı sıcak veya soğuk gıda tüketiminden kaçınılması gerekir. Çok soğuk yiyeceklerle içecekler tercih edilmemelidir. Diş taşı temizliği sonrasında en az 2 saat boyunca diş etlerine renk bakımından zarar verebilecek ürünlerden uzak durulmalıdır. Sigara, kola, kahve, çay benzeri ürünler belirtilen süreler boyunca tüketilmemelidir. 

Diş taşı temizliği sonrası yemek içinse yine en az 2 saat süreyle beklenmelidir. Uygulamanın ardından diş bakımı aksatılmadan sürdürülmelidir. Düzenli olarak diş fırçalanmalıdır. Aynı zamanda fırçayla beraber dişlere diş ipi de fayda sağlar.

Ne Dediler?
testimonial icon
yaşnur taşdemir
06/02/2020

Yücel Bey ilgisi, kibarlığı, güler yüzü ve tecrübesiyle içinizi rahatlatıyor. İlk defa işlem yaptıracağım için çekincelerim vardı fakat kendisi ve ekibini görünce aklımda soru işareti kalmadı. Her şey için teşekkürler

Devamını Oku
testimonial icon
önder toksoy
03/01/2023

Bir arkadaşımın tavsiyesiyle gittiğim,lovest klinik'te lokal anestezi ile göz kapağı operasyonu geçirdim.ilkönce danışmanım Tubanur hanım'a şahsıma gösterdiği ameliyat öncesi , sonrası yakınlığa ve ailemden biri görmemi sağladığı için özellikle teşekkür ederim. tabi ki Doktorum Yücel bey ,için ayrı bir parantez açmam gerekir.hastasına karşı güleryüzlü ve samimi açıklamalarıyla tedirgin olmanızı engelliyor,gereksiz gördüğü durumları ikna ederek yapmak istemiyor,bu da hastada güven duyulmasını sağlıyor.Lokal anestezi olduğum için,heyecan duyduğum,operasyon çok rahat ve kısa sürede muhabbet ederek geçti.bu sırada ve sonrasın da kesinlikle acı duymadım,sadece morluklar olabiliyor.bunun için başta yücel bey olmak üzere lovest ailesine teşekkür ederim.çok memnun kaldım,kesinlikle tavsiye ederim

Devamını Oku
testimonial icon
Sinem Harmanci
02/01/2023

1 ay öncesi lipo bbl ameliyati oldum dr yücel sarialtin bey bu ameliyati gercekleştirdi, cok menmünum ilk günden bu yana harika gelişimler var vücudumda, cok korkmuştum ameliyatdan fakat okadar profesiyonel bir ameliyat oldu ki hic agrim, acim yoktu cok cabuk iğleştim herkezede tavsiye ediyorum. Cok güzel ilgilendiler benimle, danişman tubanur demirli hanim'a teşekür ediyorum benimle güzel ilgilendiği icin, cok bilgi paylaşti benim korkularimi yenmeme yardimci oldu, ve sürekli iletişim halindeydi benimle hala'da iletişimdeyiz cok teşekürler dr yücel sarialtin ekibine ♥️

Devamını Oku
testimonial icon
Tülay Erden
05/07/2022

Göğüs küçültme operasyonu geçirdim çok mutluyum Yücel hocam tecrübesi ile birlikte Güler yüzlü samimiyeti insana ayrı bir güven veriyor . Teşekkür ediyorum. Mutlu olmA hayalim kabusa dönüşmedi.

testimonial icon
Sarah Feroz
05/05/2022

Harika bir doktor, gerçekten doktormuş gibi davranan bir sürü kasap var ama tüm beklentilerimi karşıladı, onunla çok mutluyum sonuç ve cateyes operasyonunu ve facelift'i tekrar tekrar gerçekleştirecekti, 5 yıldız tamamen hak edildi

Devamını Oku
testimonial icon
Cem Barış Canbay
03/11/2022

Eli çok hafif ve işini çok iyi bilen bir hoca. Kendisi gibi güler yüzlü bir ekiple beraber çalışıyor. Ameliyat öncesi, sırası ve sonrasında sürekli benimle iletişim halindeydi. Çok memnun kaldım.

Diş Taşı Temizliği Neden Yapılır?

Diş taşı temizliği plak oluşumunu ortadan kaldırmak için yapılır. Diş yüzeyinde ve diş eti çizgisinin üzerinde şeffaf ve yapışkan tabaka oluşmaktadır. Tabaka üzerinde yani plaklarda yaşayan bakteri türleri diş etleriyle birlikte diş minesine zarar vermeye başlar. Genel olarak diş bakımının aksatılması sorunların büyümesine yol açar.

Tükürükte bulunan minerallerle beraber bakteriler zaman içinde sertleşerek taş oluşumunu başlatır. Taşların ortaya çıkmasıyla diş iltihaplanır. İltihap ve diğer hastalıkların önüne geçmek için diş taşı temizliği yapılır.

Diş hekimleri tarafından özel yöntemlerle yapılan temizlik işlemleri, birçok ağız hastalığından korunma adına çok önemlidir. Periyodik olarak diş taşları temizlendiğinde ağız sağlığına zarar veren hastalıklardan uzak durmak mümkün hale gelir. Temizlik uygulamalarından sonra dişlerinizi uygun şekillerde koruma altına almanız çok önemlidir. Böylece diş taşı oluşumuna büyük ölçüde engel olabilirsiniz.

Diş Taşı Temizliği Kaç Ayda Bir Yapılır?

“Diş taşı temizliği kaç ayda bir yapılır?” sorusu, kişilerin diş sağlığına göre farklı biçimlerde yanıtlanabilir. Temizlik işlemlerinin ne kadar sıklıkla yapılması gerektiği uzman diş hekimleri tarafından belirlenir. Diş taşı temizliği öncesi sonrası işlemleriyle beraber hastaların dişlerine nasıl baktığı da zaman noktasında etkili olur. Genel olarak 6 aylık periyotlarda temizlik yapılması uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Diş taşı temizliği sonrası ağız bakımının ihmal edilmemesi çok önemlidir. Özellikle tükürük yapısıyla birlikte ağzın tartar ve plak oluşumuna yatkın olması durumunda daha çok dikkat edilmelidir. Diş taşı için daha fazla yatkınlık gösteren kişiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Dişlerini doğru temizlemeyenler
  • Baş ve boyun bölgesi için radyoterapi alanlar
  • Sigara içenler
  • Fazla miktarda nişastalı, şekerli içecek ve yiyecek tüketenler
  • Ağız hijyeni için rutin işlem yapmayanlar

Diş taşı temizliği yaptıranlar yorumları da göz önüne alındığında, diğer rahatsızlıkların dışında düzenli şekilde yapılmayan fırçalamayla birlikte ağız bakımı, taş oluşumunu hızlandırır.

İlgili İçerikler
Annelik Estetiği Sadece Anneler için midir?
Annelik Estetiği Sadece Anneler için midir?

Hamilelik sürecini de içerisine kattığımız annelik döneminde kadınlar bebeklerinin bakımını birinci sıraya koymakta, ortaya çıkan ...

Örümcek Ağı Estetiği Nedir?
Örümcek Ağı Estetiği Nedir?

Son zamanların en çok tercih edilen uygulamalarından biri olan örümcek ağı yani iple yüz germe tedavisi...

Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur?
Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur?

Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur sorusunun yanıtları da son zamanlarda...

Jinekomasti Kimlerde Görülür?
Jinekomasti Kimlerde Görülür?

Yetişkin erkeklerde ve henüz ergenliğinin tamamlamış genç erkeklerdeki meme dokularının...

Diş Taşı Temizliği Zararlı mı?

“Diş taşı temizliği zararlı mı?” diye düşünenlere “Taş temizliğinin yapılmaması zararlıdır.” şeklinde karşılık verilebilir. Ağız içinde yaklaşık 700 çeşit bakteri bulunur. Bakteriler, oluşan plak üzerinde daha fazla üremeye başlar. Yoğun bakteri miktarına sahip olan plakların gıdalarla birleşmesiyle asit ortaya çıkar. Asit, dişler için son derece zararlıdır. Düzenli biçimde kullanılan diş ipiyle birlikte fırçalama sayesinde diş taşı oluşmadan plaklar ortadan kaldırılabilir. Böylelikle diş taşı temizliği işlemlerinin aciliyeti oluşmaz.

Bakımın doğru yapılması sayesinde “Diş taşı temizliği dişe zarar verir mi?” şeklinde düşünmeye lüzum olmaz. Fakat bazı kişilerin ağızları taş oluşumuna yatkınlık gösterdiği için hızlıca destek alınmalıdır. Diş taşları için temizliği yapılmaması durumunda diş etleriyle beraber çene kemiği de zarar görmeye başlayabilir. 

Uzun süreli taş temizliği aksatılırsa diş eti iltihabı oluşur. Kanama yoluyla kendisini gösteren iltihap mutlaka tedavi edilmelidir. Aksi halde daha büyük sağlık sorunları ortaya çıkabilir.

Diş Taşı Temizliği Fiyatı Ne Kadar?

Diş taşı temizliği için fiyat belirlenirken çeşitli faktörler göz önünde bulundurulur. Kişilerin ağız sağlıklarına göre taş düzeylerinin ulaştığı evre, ilk belirleyici durum olur. Ağız içinde yer alan tartarlar ve plakların yoğunluğu yapılacak uygulamaları ortaya çıkarır. Böylece diş taşı temizliği fiyat 2023 yılında son halini alır. 

Medikal ürünlerin fiyatları da işlemlere yansır. Aynı zamanda uzman hekimlerin deneyimleri fiyat etkenleri arasında bulunur. En iyi sonucu almak için mutlaka kaliteli hizmetlerden yararlanmak gerekir.

Diş taşı temizliği fiyat araştırması yapılırken diğer yandan uygulamaların verimliliği de incelenmelidir. Böylelikle ödenecek ücretlerin tam olarak karşılığı alınabilir. Tıpkı diş estetiği gibi taş temizliği de oldukça önemlidir. 

Dişlerin daha sağlıklı olmasıyla beraber görüntünün güzelleşmesi için diş taşı temizliği muhakkak yaptırılmalıdır. Verilen hizmetin kalitesiyle birlikte ödenecek fiyatların ulaşılabilir olması diş taşlarından kurtulma sürecini hızlandırır.

Diş Taşı Temizliği Faydaları Nelerdir?

Diş taşı temizliği faydaları sayesinde birçok olumsuz durumun önüne geçilir. Ağız bakımının aksatılmamasıyla birlikte dişler için yapılacak taş temizliği diş kayıplarını engeller. Aynı zamanda diş minesi, işlem esnasında zarar görmez. Temizleme işlemi sayesinde hastalıklı plaklarla beraber zararlı dokuların tamamı ağız içerisinden uzaklaştırılır. Diş taşı temizliği aracılığıyla diş etleri sağlıklı görüntüsüne tekrar kavuşur.

Diş taşı temizliği sonrası diş eti çekilmesi az seviyede yaşanabilir. Diş etlerinin çekilmesinin nedeni zararlı tabakaların ortadan kaldırılmasıdır. Diş taşı temizliği sonrasında ortalama 48 saat için sağlıklı diş etleri dişlere tutunmaya başlar. Yaklaşık 2 ila 3 hafta arasında dişler tamamen sağlıklı şekilde görünmeye başlar. Aynı zamanda taş temizliğinden sonra, önceden diş etlerinde oluşan kanamalar da giderilir. Böylece oluşabilecek ağız kokuları yok edilir.

Diş Taşı Temizliği Öncesi Ne Yapılmalı?

Diş taşı temizliği yaptırmadan önce ağız sağlığının korunması çok önemlidir. Uzman diş hekimlerine başvurmadan önce dişlerin önemli ölçüde korunması işlemlerin daha çabuk bitmesini sağlar. Ayrıca diş etlerinin ekstra zarar görmesi engellenir. 

Ağız sağlığı için dişlerinizi fırçalarken özenli davranmalısınız. Günde 3 dakikalık sürelerde en az 2-3 kez dişlerin fırçalanması gerekir. Fırçanın diş eti çizgisine 45 derecelik açıyla tutulmasına dikkat edilmelidir. Minik dairesel hareketlerle fırçalama işlemi yapılmalıdır. Sert biçimde fırçalanan dişlerde hem hassasiyet hem de aşınmalar meydana gelebilir.

Diş aralarını tam anlamıyla temizlemek için günde bir kez diş ipi kullanımı ihmal edilmemelidir. Fırçanın uzanamadığı yerler ip sayesinde kolayca temizlenebilir. Ayrıca ağız bakım sularıyla gargara yapmak da diş aralarının temizlenmesine katkıda bulunur. Bununla birlikte tuz ve karbonat gibi ürünler dişleri fazlasıyla aşındıracağı için tercih edilmemelidir. 

Diş minesinin aşınması nedeniyle plakla beraber tartar oluşumu da hızlanır. Dişlerinizin üzerinden zararlı oluşumların söküp atılması için taş temizliği oldukça faydalıdır. Taş temizliği diş beyazlatma gibi çok değerli bir konumda yer alır. Sağlıklı ağız ve dişler için diş taşı temizliği tercih edilmelidir.

Diş Taşı Temizliği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Diş Taşı Temizliği Acı Verir mi?

Diş taşı temizliği acı vermez. İşlem için anestezi uygulanmasına gerek yoktur. Yalnızca ufak sızlamalar oluşabilir. Bu sızlama hastaların canını yakacak düzeyde olmaz.

Diş Taşı Koku Yapar mı?

Diş taşı oluşumunun artmasıyla kötü ağız kokusu ortaya çıkar. Taş içindeki bakteri yoğunluğu yükseldikçe ağız oldukça fazla seviyede kokmaya başlar.

Diş Taşı Temizlenmezse Ne Olur?

Diş taşı temizlenmezse diş eti iltihabı, diş eti çekilmesi ve diş kaybı olabilir. Ağız bakımının sağlıklı bir biçimde yapılmasıyla birlikte diş taşı temizliği fazlasıyla fayda sağlar.

 

Son Düzenleme : 15.04.2023