Sizi Arayalım

Leke Tedavisi

İçindekiler

Leke tedavisi, cildin farklı bölgelerindeki lekelerin renklerini açmak, cildin daha pürüzsüz bir görünüme sahip olmasını sağlamak için yapılan bir dizi tedavi yöntemidir. Ciltteki lekeler; akne izleri, güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, gebelik maskeleri ve hiperpigmentasyon gibi birçok nedenden kaynaklanabilir. Bu nedenlerin sonucunda ortaya çıkan lekelerin giderilmesini sağlayacak etkili yöntemlere ihtiyaç duyulması da kaçınılmazdır.

Leke tedavisi için birçok yöntem bulunmaktadır. Bunlar arasında kimyasal peeling, lazer tedavisi, mikrodermabrazyon, dermarolleri gibi yöntemler yer alır. Uygun tedavi yöntemi ise hem cildin durumuna hem de lekenin nedenine göre belirlenir.

Ciltteki lekelerin görünümünü azaltmada etkili olan leke tedavisi, aynı zamanda cildin daha genç görünmesini sağlar. Bununla birlikte herhangi bir tedavi yöntemi öncesinde, ciltteki lekelerin durumu hakkında uzman bir doktora danışılması gerektiğini unutmamak gerekir.

Seans Sayısı :
4 - 8 Seans
Operasyon Süresi :
40 Dakika
Mevsim :
4 Mevsim
Hastanede Yatış :
Yok
Hassasiyet Süreci :
2 Gün
İşe Dönüş Süresi :
Hemen
Anestezi :
Lokal Anestezi
Sonuçların Kalıcılığı :
Tedaviye Göre Değişir

Lazerle Leke Tedavisi

Lazerle leke tedavisi, ciltteki lekelerin lazer ışınları kullanılarak yok edilmesi işlemidir. Bu işlem sadece lekenin boyutuna değil, başka pek çok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. İşlem sonrası ciltte kızarıklık, kabuklanma ya da hafif yanma görülebilir. Ancak sözü edilen yan etkiler kısa sürede geçmektedir.

Lazerle leke tedavi yöntemi ile ciltteki lekelerin çoğunu yok etmek mümkündür. Lazerle leke tedavisi, diğer tedavi yöntemlerine göre daha hızlı sonuçlar verir. Aynı zamanda da daha az yan etkiye neden olan bir tedavi olduğu için özellikle son dönemlerde oldukça popüler olmuştur.

Ne Dediler?
testimonial icon
Mehmet Erkan
03/02/2022

Bu ikinci estetik operasyonum yücel hocaya ve ekibine çok teşekkür ediyorum ilk operasyonum kepçe kulak sorunuyla alakalı bir düzeltme yapmıştık çok çok iyi oldu kulak ellerine sağlık hocam 31 ocak ta burun ameliyatım oldu çok güzel olmuş burnum ama süreç içinde aklıma ne takıldıysa istediğim saatte hemşireler olsun asistanlar olsun çok ilgilendiler çok iyibir ekip çalışması var hocam zaten kurduğunuz aile ortamı ayrı bir güven sağlıyor tekrar tekrar çok teşekkür ederim herbirinize ellerine sağlık hocam çok güzel bir kulağım ve burnum oldu sayende.

Devamını Oku
testimonial icon
Tuncay Hotaman
06/12/2022

Degerli ve Güzel Hocam , size ne kadar Teşekkür etsem bilemiyorum, ellerinize sağlik harika ötesi bir sonucla karşilaşmak kadar güzel birşey olamaz. sizlerin önünde saygiyla eğiliyorum. cok memnun kaldim o güler yüzünüz ve sicakkanligniz bizlere okadar güven veriyorki anlatilamaz sadece yaşanilir bir duygu. Sixpack ve Liposuction operasyonumdan cok memnunum ve mutluyum, ayrica ekipteki arkadaslar, Hastanede: Hemşire Ayşegül Hanim Sosyal Medya uzm Ali Mert Bey ve Bayram Bey Klinikte: Yağmur Hanim, Hemşire Irem Hanim, Masajda Anissa Hanim, Muhasebe Ceyda Hanim ve Vedat Beye Saygilarimi ve Sevgilerimi iletiyorum Hepiniz Kalbimdesiniz

Devamını Oku
testimonial icon
Ays*** A***
06/02/2015

Yücel Bey ameliyat öncesinde ve sonrasında çok ilgiliydi. beni her konuda rahatlattı.Ameliyat sonrasında benimle ilgilenen hemşireler ile çok yardım sever ve güler yüzlüidi, operasyondan genel olarak çok memnun kaldım

Devamını Oku
testimonial icon
Sebiha Cacik
07/05/2024

"Uzun bir süre araṣtirmam sonucu Dr. Yücel Sarialtin ve muhtesem ekibini buldum istanbulda cok Estetik Cerrahina gittim tabiki kücük dokunuslar yaptirdim ama gördügüm en güler yüzlü sicak kanli Doktor diyebilirim. Ameliyatimin sonucunu dört gözle bekliyorum simdiden cok güzel oldugunu hissediyorum Dr. Yücel beye ve ekibine cok tesekkür ederim en kisa zamanda görüsmek üzere. PS. Hijyen ve steril cok önemli burda hersey mevcuttu. Sevgilerimle"

Devamını Oku
testimonial icon
kü...a
17/06/2014

Yucel hocam yucel hocam:)ne diyim nerden basliyim bilmiyorum o mubarek ellerinizden opuyorum bole bi burun ameliyati gerceklestirdiginiz icin.daha ameliyat olali 10gun oldu ama gorenlerde bende bayiliyorum milyarlari dokseydim bole burun yaptiramazdim unlu doktorlarda kimmis yucel hocamin yaninda:))ancak guler gecerim soyadi gibi altin erzumda bi veli nimet .okadar ameliyat olan hasta var ve hepsi memnun nie yorum yok anlamadim yapsaniza yorum arkadaslar.hocam tekrardan tskler dert keder gormeyin insallah basarilarinizin dewamini dilerim.kübra

Devamını Oku
testimonial icon
Sophie
29/11/2021

Kızımda güzel bir Rinoplasti gördükten sonra yüz prosedürlerimi Dr Yücel'den ayırttım. Asla başka birine güvenmezdim ama işinin ne kadar doğal olduğunu görünce emin ellerde olacağıma ikna oldum. Toplamda, özel gereksinimime göre özelleştirilmiş 'kedi gözü' içeren bir Rinoplasti, Blefaroplasti ve yüz ve boyun germe oldum. Yücel Doktor daha ilk görüşmeden yüzüme bir baktı ve ne istediğimi ve özelliklerime neyin uygun olacağını biliyordu, hatta burun kemerimin tepesinde istemediğim küçük bir ben aldı. Kendimi yepyeni bir kadın gibi hissediyorum ve doğal bir sonuçla birkaç yıl daha genç görünüyorum! Hizmet harika, baştan sona profesyonelce ele alındı ​​ve Carolina, harika bakıcı asistanı sorular ve güvence için (her zaman telefonla) telefondaydı. Tüm prosedür boyunca kendimi hiç yalnız hissetmedim ve otel ve klinik konaklamanın yanı sıra tıbbi bakım içeren paket anlaşma mükemmeldi. İlaç ve sonrası bakım da olağanüstü. Dr Yücel ve ekibini ne kadar öve övemem ve ona tamamen güvendiğim için bundan sonra vücut şekillendirme için geri döneceğim. Fiyat ve hizmet 10/10 Sophie - Londra :))

Devamını Oku

Leke Tedavisi Fiyatları

Ciltteki lekeler, birçok kişi için estetik bir sorun olabilir. Dolayısıyla leke tedavisi, oldukça popüler bir tedavi yöntemi haline gelmiştir. Leke probleminden muzdarip olan kişilerin de leke tedavisi hakkında en merak ettiği konulardan biri tedavi fiyatları olmaktadır. Ancak leke tedavisi fiyatları, pek çok farklı unsura bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Leke tedavisi için kullanılan yöntemler arasında lazer tedavisi, kimyasal peeling, mikrodermabrazyon ve yoğun ışık tedavisi bulunabilir. Uygulanan yöntemler, farklı avantajlara ve dezavantajlara sahiptirler. Tedavinin fiyatları da bu faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Özellikle yüz bölgesinde uygulanan leke tedavisi fiyatları, diğer bölgelere göre daha yüksek olabilir. Ayrıca tedavi süresi de fiyatı etkileyen bir faktördür. Genellikle tedavi süresi uzadıkça fiyatlar artar. Leke tedavisi, genellikle birden fazla seans gerektiren bir tedavi yöntemidir. Seansların sayısı da fiyatı etkileyen bir diğer faktördür.

Leke tedavisi fiyatlarına etki eden başka bir önemli unsur ise işlemin uygulanacağı kliniktir. Bazı klinikler, daha yüksek fiyatlarla daha kaliteli hizmet sunarken diğerleri daha uygun fiyatlarla hizmet verirler. Bu nedenle leke tedavisi yaptırmadan önce hem fiyat politikasını hem de kullanılacak yöntemleri detaylı bir şekilde öğrenmek faydalı olabilir.

Leke tedavisi fiyatları için ilk olarak hekiminizle görüşmelisiniz. Lekelerinizin durumuna göre hekim tarafından sizinle fiyat bilgisi paylaşılır. Fiyat ve diğer detayları öğrenmek için randevu alabilirsiniz.

İlgili İçerikler
Göz Kapağı Düşüklüğü Nedir? Neden Olur?
Göz Kapağı Düşüklüğü Nedir? Neden Olur?

Göz kapağının düşüklüğü, göz kapağının normal bir yükseklikte durmayıp aşağıda yer alması...

Göz Kapağı Estetiğinden Beklentiler Ne Olmalıdır?
Göz Kapağı Estetiğinden Beklentiler Ne Olmalıdır?

Göz kapağı estetiği (Blefaroplasti) gittikçe popülerleşen ve yüzde oldukça farklılık yaratan bir prosedürdür.

Kulak Estetiği Kaç Yaşında Yapılır?
Kulak Estetiği Kaç Yaşında Yapılır?

Kepçe kulak ameliyatı olarak da bilinen kulak estetiği pek çok kişi tarafından...

Meme Büyüklüğü Sorunu Kabusunuz Olmasın
Meme Büyüklüğü Sorunu Kabusunuz Olmasın

Büyük göğüs şikayeti, estetik ve sağlık bakımından ciddi bir problemdir. Kadınlar bir çok farklı sebepten...

Lazerle Leke Tedavisi Yaptıranların Yorumları

Lazerle leke tedavisi yaptıranların çoğu, tedavi sonrası ciltlerinin daha pürüzsüz göründüğünü söylemektedir. Ancak herkesin cildindeki leke yapısı farklı olduğu için tedavi sonuçları kişiden kişiye göre değişebilir. Bazı kişilerde, leke tedavisi sonrası ciltte hassasiyet ya da kızarıklık gibi yan etkiler görülebilir. Sonuç olarak, uzman bir doktorla görüşüp tedavinin size uygun olup olmadığını anlayabilirsiniz. Ayrıca tedavisi sonrası ne beklemeniz gerektiğini konuşarak konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Akıllı Lazerle Leke Tedavisi

Ciltte oluşan lekelerin giderilmesi için kullanılan bir yöntem olan akıllı lazerle leke tedavisi, son yıllarda oldukça popüler hale gelmiştir. Akıllı lazerle leke tedavisi yönteminde, lazer ışınları leke yapısına göre otomatik olarak ayarlanarak cilde uygulanır. Böylece tedavi sonuçları daha başarılı olabilir.

Akıllı lazerle leke tedavisi, diğer lazerle leke tedavisi yöntemlerine göre daha güvenli bir seçenek olarak karşımıza çıkar. Çünkü lazer ışınları, leke yapısına göre ayarlandığı için cildin diğer bölgelerine zarar verme riski daha azdır. Ayrıca akıllı lazerle leke tedavisi diğer yöntemlere göre daha az yan etkiye neden olabilir.

Her ne kadar akıllı lazerle leke tedavisi güvenli bir yöntem olsa da her cilt tipi için uygun bir yöntem olmayabilir. Cildinize uygun olup olmadığını öğrenmek için tedavi öncesinde mutlaka bir uzmanla görüşmeniz gerekmektedir. Ek olarak tedavi sonrasında da cilt bakımına özen göstermek ve güneşten korunmak da lekelerin tekrar oluşumunu önlemek adına oldukça önemlidir.

En Etkili Leke Tedavisi

Leke tedavisi seçimi, lekenin boyutu, tipi ve cilt yapısı gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Lazerle leke tedavisi, lekelerin büyük çoğunluğunu yok etmek için en etkili yöntemlerden biridir. Diğer yandan leke tedavisi de bazı dezavantajlara sahip olabilir.

Cilt tipi, leke tedavisi seçiminde önemli bir faktördür. Örneğin, lazerle leke tedavisi yönteminde ciltteki pigmentasyon sorunları tedavi edilir. Ancak bu yöntem, ciltte hassasiyet gibi yan etkilere yol açabilir.

En etkili leke tedavisi seçimi yaparken dermatologlar, hastanın cilt yapısını ve leke yapısını dikkatlice inceleyerek en uygun tedavi yöntemini seçerler. Leke tedavisi yöntemleri arasında kimyasal peeling, ince iğnelerle uygulanan mikro iğneleme, kriyoterapi gibi yöntemler de bulunmaktadır.

Sivilce Leke Tedavisi

Sivilce leke tedavisi, ciltteki sivilce lekeleri ve izlerinin tedavi edilmesi işlemidir. Tedavi kapsamında işlemler; lazer, kimyasal peeling, mezoterapi gibi yöntemlerle yapılabilir. Sivilce leke tedavisi, leke tedavisi yaptırmak isteyen kişiler tarafından en çok tercih edilen yöntemlerden biridir.

Mezoterapi Leke Tedavisi

Mezoterapi leke tedavisi, cilt altına vitaminlerin enjekte edilmesi yöntemiyle yapılır. Böylece ciltteki lekelerin azaltılması amaçlanır. Mezoterapi, leke tedavisi için en yenilikçi yöntemlerden biridir.

Lazer Leke Tedavisi Yöntemleri

Lazer leke tedavisi, ciltteki lekelerin yok edilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntem, ciltteki lekelerin boyutuna, rengine ve derinliğine bağlı olarak farklı şekillerde uygulanabilir. Tedavi yöntemlerinden bazıları şunlardır:

  • Lazer Yöntemi: Lazer tedavisinde, lazer ışınları cildin üst tabakası olan epidermise nüfuz eder. Böylece lekelerin rengini oluşturan melanin pigmentlerini yok ederek lekelerin renklerinin açılmasını sağlar. Lazerle tedavi işlemi, genellikle birden fazla seans halinde uygulanır. Ayrıca lazer, lekelerin yapısına bağlı olarak farklı güçlere sahip seçenekler sunar.
  • IPL Yöntemi: IPL (Intense Pulsed Light) yöntemi, cildin üst tabakasına nüfuz etmeden, lekelerin yok edilmesinde kullanılır. IPL tedavisinde, geniş bir ışık spektrumu kullanılır. Bu da lekelerin rengine göre uygun dalga boyu seçilmesine olanak tanır. İşlem sonrasında lekeler yok olur. IPL yöntemi de ciltteki lekelerin boyutuna ve rengine göre farklı seçenekler sunar.

Leke tedavisi yöntemi seçilirken cilt tipi, lekenin tipi, tedaviye verilen tepki ve kişisel tercihler gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır. Dikkat edilecek pek çok noktanın olması, leke tedavisi öncesinde mutlaka bir uzmanla görüşmenin gerekliliğini daha da önemli kılar.

Lazer Leke Tedavisi İyileşme Süreci

Lazer leke tedavisi işlemi sonrasında, ciltte hafif bir yanma hissi ve kızarıklık görülebilir. İşlem sonrası oluşan yan etkiler, genellikle birkaç saat içinde geçer. Lazerle tedavi işlemi sonrasında ise ciltteki lekelerin yok olması birkaç hafta sürebilir. Tedavi süresi zarfında, ciltteki lekelerin boyutu ve derinliği değişebilir.

Tedavi sonrasında, ciltteki lekelerin yerinde kabuklanma veya dökülme görülebilir. Süreç boyunca, cilt iyileşir. Yenilenen cilt daha sağlıklı ve pürüzsüz görünür. Ancak tedavi sonrasında ciltteki lekelerin tekrar oluşmaması için güneş ışınlarına maruz kalmamaya özen gösterilmelidir. Ayrıca bu süreçte cilde gereken bakımı yapılmalıdır. Özellikle cildin nemlendirilmesi ve güneşten korunması büyük önem taşır. Bu nedenle, hem en az 30 faktörlü güneş koruyucu krem kullanmak hem de cildi düzenli olarak nemlendirmek gerekir.

Leke Tedavisi Öncesi Sonrası Bakımı Yapılması Gerekenler

Leke tedavisi, ciltteki lekelerin rengini açmak veya yok etmek için yapılan bir işlemdir. Bununla birlikte leke tedavisi sonrası cilt bakımına özen göstermek gerekir. Çünkü cildinize bakım yapmak, sadece cildin sağlıklı kalmasını sağlamakla kalmaz. Aynı zamanda tedavi sonuçlarının daha başarılı olmasına da yardımcı olabilir.

Diğer yandan leke tedavisi öncesi, cilde bakım yapmak gerekir. Temiz bir cilde uygulanan tedavi, daha hızlı olumlu sonuçlar alınmasını sağlayacaktır. Farklı bir deyişle cildin temizliği, lekelerin tedavi edilmesine yardımcı olur. Bu nedenle tedavi öncesinde, cildinizi uygun bir temizleyici ile temizleyin. Sonra, nemlendirici bir krem ile nemlendirin. Bu adımlar cildinizin leke tedavisinden önce daha hazır bir hale gelmesini sağlar.

Leke tedavisi sonrasında, cildinizdeki kızarıklık gibi benzeri yan etkilerin azaltılması için özel bakım ürünleri kullanmanız önerilir. Bu ürünler, cildinizi rahatlatlatmakla kalmaz aynı zamanda tahrişleri önler. Ayrıca tedavi sonrası cildiniz hassas olabilir. Bu nedenle, cildinize uygun olan ürünleri kullanmanız önemlidir.

Leke tedavisi sonrası ciltte soyulma ya da kuruluk gibi belirtiler görülebilir. Bu belirtilerin cildinizin yenilenmesi sürecinde ortaya çıkması normaldir. Ancak bunlarla birlikte cildinizde kızarıklık, kaşıntı veya diğer semptomlar varsa, doktorunuza danışmanız gerekir.

Leke Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Leke tedavisi seçimi yaparken cilt tipi ve leke yapısı dikkate alınmalıdır. Cilt tipi, yağlı, kuru, normal, karma veya hassas olabilir. Leke yapısı ise pigmentasyon, güneş lekesi, yaşlılık lekesi, sivilce lekesi gibi farklı türlerde olabilir. Ayrıca lekenin büyüklüğü ile rengi de tedavi seçiminde etkilidir.

Lazerle leke tedavisi, cildin üst tabakasındaki melanin pigmentlerini parçalayarak daha açık renkli cilde kavuşmanızı sağlar. Lazer yöntemi, genellikle yüz, boyun, dekolte, eller, kollar gibi açıkta kalan bölgelerde uygulanır. Kimyasal peeling ise cildin üst tabakasındaki ölü hücrelerin atılmasını sağlar. Sonuç olarak daha pürüzsüz bir cilt elde etmiş olursunuz. Sözü edilen yöntem; güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, sivilce izleri, kırışıklıklar gibi lekelerin hafifletilmesinde de kullanılır. Mezoterapi de cilt altına özel bir solüsyon enjekte edilerek lekelerin azaltılmasına yardımcı olur.

Tedavinin uygulanacağı bölgenin temizliği de oldukça önemlidir. Bu nedenle tedavi öncesi bölgenin temizlenmesi gerekir. Ardından da sterilizasyon işlemi yapılmalıdır. Ayrıca tedavi sonrası güneşe maruz kalmaktan kaçınmak, lekelerin tekrar oluşmasını engelleyecektir.

Lazerle Leke Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?

Lazerle leke tedavisi, ciltteki lekelerin giderilmesi için sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Ancak bu tedavi yöntemi herkesin cilt yapısına uygun olmayabilir. Lazerle leke tedavisi yapılması önerilmeyen bazı durumlar vardır.

Bunların başında hamile kadınlar gelmektedir. Hamile kadınların vücutlarında oluşan hormonal değişimler nedeniyle ciltlerinde lekeler oluşabilir. Bu noktada lazerle leke tedavisi, gebelik döneminde yapılmamalıdır. Çünkü lazer ışınları bebeğin gelişimini olumsuz etkileyebilir. Emziren anneler de lazerle leke tedavisi yaptırmamalıdır. Çünkü lazer tedavisi süt üretimini olumsuz etkileyebilir ve süt kalitesini düşürebilir. Ayrıca kanser hastalarına da lazerle leke tedavisi önerilmez. Çünkü kanserli hücrelerin yayılmasına neden olabilir. Son olarak akne olan kişilere de lazerle leke tedavisi yapılması pek uygun değildir. Bunun sebebi ise lazer tedavi yönteminin akneli ciltlerde tahriş gibi pek çok yan etkiye sebep olmasıdır.

Tedavi öncesi, hastanın sadece sağlık durumu değil cilt yapısı da değerlendirilmelidir. Sonrasında da hastanın durumuna bağlı olarak gerekli önlemler alınmalıdır. Böylece tedavi işlemi daha güvenli bir şekilde uygulanabilir.

Lazerle Leke Tedavisi Yaptıracak Kişilerin Bilmesi Gerekenler

Lazerle leke tedavisi yaptıracak kişilerin, tedavi öncesi cildin temizliğine dikkat etmeleri ve güneşe maruz kalmamaları gerekmektedir. Tedavi sonrası, ciltteki hassasiyetin azaltılması için özel bakım ürünleri kullanılmalıdır. Böylece tedavi sonrası ciltteki lekelerin tamamen geçme süresi hızlandırılmış olur. Bunlara ek olarak yaz-kış aylarında lazer leke tedavisi yapılması mümkün olmasına rağmen işlem sonrasında cildin güneşe maruz kalmaması önerilir. Bu sebepten dolayı da lazerle leke tedavisi yaptırmak istiyorsanız, kış aylarında yaptırmanız yaz aylarında yaptırmanızdan daha avantajlıdır.

Lazer Leke Tedavisi Avantaj ve Dezavantajları

Lazerle leke tedavisi, ciltteki lekelerin çoğunu yok etmek için oldukça etkili bir yöntemdir. Bu yöntem, ciltteki lekelerin türüne göre birkaç seans halinde uygulanabilir.

Diğer taraftan tedavi sonrası ciltte hassasiyet veya kızarıklık gibi yan etkiler görülebilir. Ortaya çıkan yan etkilerin süresi, hem kişinin cilt tipine hem de uygulanan lazerin gücüne bağlı olarak değişebilir. Ayrıca tedavi maliyeti yüksek olabilir, aynı zamanda herhangi bir sağlık sigortası tarafından karşılanmayabilir.

Bununla birlikte, diğer leke tedavisi yöntemleriyle karşılaştırıldığında, lazerle leke tedavisi daha hızlı sonuçlar verir Aynı zamanda daha az yan etkiye sahip olan bir tedavi yöntemidir. Lazer leke tedavi yöntemi, diğer cilt tedavilerinde mümkün olmayan derinlemesine bir tedavi de sağlayabilir.

Sonuç olarak lazerle leke tedavisi, lekeler için en etkili yöntemlerden biridir. Bununla birlikte tedavi yaptırdıktan sonra da cilt bakımına özen göstererek olası yan etkilere karşı hazırlıklı olabilirsiniz.

Leke Tedavisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Leke Tedavisi Nasıl Yapılır?

Leke tedavisi, lekenin türü ile cildin hassasiyetine bağlı olarak değişiklik gösterir. Eczanelerde reçetesiz satılan leke açıcı kremler, leke tedavisinde kullanılan en yaygın yöntemlerden biridir. Aynı zamanda lekelerin büyüklüğü ile derinliğine bağlı olarak, kimyasal peeling, lazer tedavisi veya mikrodermabrazyon gibi tedavi yöntemleri de mevcuttur.

Hangi Leke Tedavi Yöntemi En İyi Sonuçları Verir?

Hangi leke tedavi yönteminin en iyi sonuçları verdiği, lekenin yapısına bağlıdır. Bazı lekeler, özellikle güneş lekeleri, reçetesiz satılan kremlerle kolaylıkla tedavi edilebilir. Ancak, daha derin lekeler için kimyasal peeling, lazer tedavisi veya mikrodermabrazyon benzeri tedaviler gerekli olabilir.

Leke Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Leke tedavisi süresi; lekenin türüne, büyüklüğüne, derinliğine bağlıdır. Küçük lekeler, özellikle güneş lekeleri, reçetesiz satılan kremlerle birkaç haftada tedavi edilebilir. Ancak daha derin lekelerin tedavisi normalden uzun sürebilir.

Son Düzenleme : 18.05.2024