Sizi Arayalım

Boyun Germe Operasyonu Hakkında Her Şey

Boyun sarkması, çoğunlukla aşırı hızlı kilo alıp verme gibi durumlarda veya yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Boyun derisinin bollaşarak sarkması sonucunda bireyler dış görünümleri konusunda kötü hissetmekte ve estetik kaygılar yaşamaktadır. Yaşın ilerlemesiyle boyun sarkması durumunun yaşanması maalesef kaçınılmazdır. Boyun sarkmalarının en çok görüldüğü yüz tipi ise küçük ve geride duran bir alt çeneye sahip kişilerdir. Gıdının olduğunu çevrede derinin sarkması problemiyle karşı karşıya kalan çoğu kişi bunu düzeltmenin bir yolunun arar. İşte bu durumda boyun germe operasyonu ile hastaların estetik kaygılarına son vermek için ideal tercih olacaktır. Bu yazımızda boyun germe ameliyatına dair merak ettiğiniz soruların cevabını aşağıda sizler için verdik.

Boyun Germe Ameliyatı Süreci

Hastanın boyun germe operasyonundan önce uzman bir hekim tarafından muayene edilmesi gerekmektedir. Doktor, hastanın Boyun germe operasyonuna uygun olduğuna karar verdikten sonra operasyon için hazırlıklara başlanır. Hasta ister aşırı hızlı ve fazla kilo alıp verdiği için isterse yaşlanmaya bağlı boyun sarkması problemi yaşıyor olsun; vücut sağlığı ve kondisyonu bu ameliyata elverişli hasta sadece tek bir operasyon ile sarkmış boyun derilerinden kurtulabilmektedir.

Boyun germe operasyonunu; yüz germe ameliyatında da uygulanan kulak arkasından gerçekleştirilen bir kesi ile gerçekleştirilir. Kesi, saçlı deriye doğru olacak şekilde uzatılır. Boyun daha önceden belirlenen şekilde yukarı doğru gerdirilir. Mevcut olan fazla deri çıkarılır ve dikiş işlemi işleminin tamamlanmasıyla boyun germe operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirilir.

Boyun germe operasyonunun ardından gerdirilmiş olan boyundaki kırışıklıklar giderilmiş olup, çene kontürünün belirginleştirilmesi sağlanarak kişinin daha genç bir görünüme sahip olması sağlanır. Boyun germe operasyonu yaptırmak isteyen kişilerin en merak ettiği şeyler biri de herhangi bir iz kalıp kalmayacağıdır. Ameliyatta sürecinde kesinin kulak arkasından yapılması sayesinde dikiş izi saçların arasına gizlenir ve böylece hastalar gözle görünür bir iz taşımak zorunda kalmazlar.

Boyun germe operasyonunun daha başarılı olabilmesi için ameliyat esnasında ek uygulamalara başvurulması gerekebilir. Boyun germe operasyonu sırasında, şayet yüzün diğer bölgelerine herhangi bir işlem daha uygulanacak olursa, ameliyat yaklaşık beş saat sürebilir; fakat ekstra bir işlem gerçekleşmeyecekse, boyun germe ameliyatı çok kısa bir süre içerisinde tamamlanmaktadır.

Boyun Germe Ameliyatı Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bilindiği üzere tüm cerrahi operasyonlarda olduğu gibi boyun germe ameliyatında da kişilerin sağlığı açısından dikkat etmesi gereken bazı unsurlar vardır. Ameliyat esnasında veya sonrasında komplikasyon yaşanmaması adına, operasyon öncesi ve sonrası süreçlerde doktor tavsiyelerini dinlemek hastanın iyiliğinize olacaktır. Bu aşamada, boyun germe ameliyatından önce kişilerin yapması gerekenler ise şöyle sıralanabilir;

  •  Aspirin vb. ilaçları kullanmayı minimum iki hafta öncesinden bırakmak 
  •  Kullanılan herhangi bir ilaç doktora önceden bildirilmeli
  •  Geçmişte yaşanmış mevcut bir operasyon veya ameliyat doktora önceden bildirilmeli
  •  Ameliyattan en az iki hafta önce sigarayı bırakmış olmak

Boyun Germe Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Boyun germe ameliyatı, diğer ameliyatlar gibi benzer riskler taşıyabilir; fakat bu riskler çoğunlukla nadiren ve dikkatsiz bakım sonucu ortaya çıkar. Tüm operasyonlarda olduğu gibi boyun germe operasyonunda da enfeksiyon kapma ve kanama riski bulunmaktadır. Böyle bir durumun yaşanması halinde, uzman kişi vakit kaybetmeden drenaj tedavisi veya kan transfüzyonu uygulayarak riski ortadan kaldırır. Boyun germe operasyonundan çıkan kişilerin, ameliyat sonrasında ilk bir ay saçlarını boyatmaları yasaktır.

Boyun Germe Operasyonu Sonucunda İz Kalır mı?

 Gelişen ve değişen teknoloji ile estetik ameliyatlar sonucunda iz kalması ancak ve ancak çok zorlu operasyonlarda gerçekleşebilir ki boyun germe ameliyatı oldukça kolay ve iz bırakmayan bir işlemdir. Yine de bazı faktörler doğrultusunda izlerin kalabilme riski vardır. Bu faktörler: Kişinin sigara kullanımı hakkında doktorunu dinlememesi ile bir takım kalıtımsal özellikler barındırması olabilir. Yine de kişiler, ameliyat sonrası rahatsız olacağı bir ize rastlarlarsa ek tedavi yöntemlerini deneyebilirler.

İlgili İçerikler
Gıdı Liposuction
Gıdı Liposuction

Çenenin alt kısmında bulunan yağlardan kurtulmanızı sağlayan gıdı liposuction...

Liposuction Hangi Bölgelere Uygulanabilir?
Liposuction Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Liposuction Hangi Bölgelere Uygulanabilir ve uygulama sonuçları pek...

Karın Germe Ameliyatında Sizi Neler Bekliyor?
Karın Germe Ameliyatında Sizi Neler Bekliyor?

İlerleyen yaş, doğum yapma ve kilo alıp verme gibi birçok faktör karın derisinde...

Meme Başı Çöküklüğü Nedir? Kimlerde Görülür?
Meme Başı Çöküklüğü Nedir? Kimlerde Görülür?

Meme ucunun dışarıya doğru çıkmak yerine içeriye ters olarak girmesine...

Son Düzenleme : 21.10.2023