Sizi Arayalım

Meme Büyütme Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Meme büyütme operasyonu, meme dokusunun veya göğüs kaslarının altına meme implantları yerleştirilerek, memenin boyutunu büyütmek için yapılan estetik bir işlemdir, Birçok kadın hamilelik, kilo kaybı veya yaşlanmaya bağlı olarak meme hacminde kayıplar yaşayabilir veya doğuştan küçük memelere sahip olabilir. Bu tarz durumların kadınlar üzerinde özgüven eksikliği yaratmaya başlaması durumunda meme büyütme iyi bir tercih olabilir. Hacimsiz ve küçük memeleri problem haline getiren kadınlar için meme büyütme operasyonu daha orantılı bir vücut proporsiyonu, daha geniş giyim seçenekleri ve daha fazla güven ve öz saygı hissi sağlayabilir.

Meme büyütme birçok kadın tarafından tercih edilen, en yaygın estetik ameliyatlardan biridir. Genetik etkenler nedeniyle normalden küçük olan veya aşırı ve ani kilo kaybı veya hamilelik nedeniyle dolgunluğunu kaybetmiş memelerde uygulanır. Aynı operasyon sırasında memeler arasındaki eşitsizlikler de düzeltilebilir.

Sonuçlar kişiden kişiye farklılık gösterse de genel olarak başarılı bir meme büyütme, genel vücut ölçüsü ile daha orantılı olan daha dolgun memeler sağlar. İşlem ayrıca memelerdeki sarkıklığın azalmasına sağlar ve daha sıkı bir görünüm elde edilmesine yardımcı olur.

Günümüzde kullanılan modern malzemeler vücutla uyumlu olduğundan, dünya çapındaki birçok çalışma, salin veya jel implantların neden olduğu herhangi bir hastalık veya sistemik hastalık bulunmadığını göstermiştir. Meme kanserini arttırdığına yönelik herhangi bir bulguya rastlanmamıştır.

Meme büyütme operasyonuna başvurmadan önce diğer estetik ameliyatta olduğu gibi, istenilen sonucun mükemmellik değil, iyileştirme olduğunu her zaman aklınızda bulundurmalısınız. Memelerinizin normalden daha küçük olduğunu veya vücut ölçünüzle orantısız olduğunu düşünüyorsanız, meme büyütmeye başvurabilirsiniz.

Meme büyütme ameliyatı, memelerin boyutunun eşit olmadığı veya hamilelikten sonra boyutları küçülmüş memeler için de yararlıdır. Tüm bunların yanında Meme büyütme işleminden sonra emzirmeye devam edebilirsiniz.

Meme büyütme ameliyatları genel anestezi altında yapılır. Yaklaşık 2-3 saat arasında sürer. Memenin doku kondisyonuna göre implant deri altına veya kas dokusu altına yerleştirilir.  Meme büyütme ameliyatlarında gözle görünen büyük bir iz kalması imkansızdır. Bunun için izlerin yeri ve boyutu önemlidir ve hastalar arasında en çok sorulan sorulardan biri de yara izi büyüklüğüdür. Meme büyütme ile ortaya çıkan yaralar genellikle sadece birkaç santimetre uzunluğundadır ve fark edilmeyecek şekilde meme altı kıvrımında kalacak şekilde ayarlanır.

Meme Büyütme sonrası bölgeye pansuman ve bandaj yapılır. Silikon implantı cepte aşağıda tutmak veya iyileşme tamamlanıncaya kadar konturu korumak adına memenin üst kısmında elastik bir sargı, şişmeyi önlemek ve göğüsleri desteklemek için özel bir sütyen kullanılabilir. Bandajın altına bir dren yerleştirilir. Bu sayede operasyon bölgesinde biriken fazla sıvı alınır. Meme Büyütme işleminden sonra birkaç ay içerisinde memelerin son şekli ve yeri ortaya çıkar. Meme büyütme tek seferlik bir müdahale değildir.

İmplantları olan kadınlar, implantın yerinden oynaması, sızıntı ve implant çevresinde yara izinin sertleşmesi gibi sorunlar için yıllar içinde ek ameliyata ihtiyaç duyabilir. Ancak operasyon sonrasında talimatlara birebir uyulması ve sigara kullanılmaması sayesince yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde meme implantlarının kullanılması mümkündür. Olası sağlık sorunlarını erkenden önlemesi ve teşhis edilmesi için yıllar içinde tüm hastaların ameliyat sonrası kontrollerini aksatmadan yerine getirmelidir.

Tüm bunların yanında hastaların en çok merak ettiği soruların başında Meme büyütme ameliyatı fiyatları gelmektedir. Bu soruya kesin bir cevap vermek mümkün değildir. Fiyatlar kullanılan yönteme, silikon türüne göre de farklılık gösterecektir. Alacağınız bakım hizmeti yine fiyat değerlendirmesi için önemlidir. Bu konuda en sağlıklı bilgiyi cerrahınızdan alabilirsiniz.

İlgili İçerikler
Liposuction Hangi Bölgelere Uygulanabilir?
Liposuction Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Liposuction Hangi Bölgelere Uygulanabilir ve uygulama sonuçları pek...

Annelik Estetiği Nedir?
Annelik Estetiği Nedir?

Annelik estetiği yapılırken meme, bel ve karın bölgesine yapılan müdahaleler aynı anda yapıl...

Göz Kapağı Estetiğinden Beklentiler Ne Olmalıdır?
Göz Kapağı Estetiğinden Beklentiler Ne Olmalıdır?

Göz kapağı estetiği (Blefaroplasti) gittikçe popülerleşen ve yüzde oldukça farklılık yaratan bir prosedürdür.

Gıdı Aldırma Ameliyatı
Gıdı Aldırma Ameliyatı

Gıdı Aldırma ameliyatı, boğaz ve çene arasındaki tabakanın...

Son Düzenleme : 21.10.2023