Sizi Arayalım

Saç Grefti Nedir? Saç Ekiminde Kaç Greft Ekim Yapılmalıdır?

Saç grefti nedir? Saç ekiminde kaç greft ekim yapılmalıdır? gibi soruların yanıtları saç ekimi yaptırmayı düşünen kişiler tarafından son yıllarda sıklıkla merak edilmektedir. Bu yazımızda sizler için saç grefti dosyasını ele alıyoruz. Saç ekiminin yapılabilmesi için kişinin saçlarının kayıp tarzının belli olması gerekir. Eğer saç kaybınız devam ediyorsa ve saç ekimine başladıysanız oluşabilecek yeni açıklıkları da göz önünde bulundurmanız gerekebilir. Bunun yanı sıra maliyeti de artık gösterebilir. Peki son zamanlarda sıklıkla adını duyduğumuz saç grefti nedir, ideal saç grefti nasıl olmalıdır, kaç greft saç ekimi idealdir gibi pek çok sorunun yanıtını sizler için yanıtladık. İşte saç grefti ile merak ettiğiniz soruların yanıtları…

Saç Grefti Nedir?

Greft, saç kökleri ile az miktarda deri parçasının bulunduğu bölgenin adıdır. Genel olarak bir greftte 2 ile 3 adet saç teli bulunur. Greft kelimesinin tam karşılığını her bir saç kökü öbeğinin deriyle beraber alınan kısma verilen ad olarak düşünebilir. Eğer örnek verecek olursak 3000 Greft 5000-7000 saç kökü anlamına gelmektedir.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsanız ve saç ekiminden verim almak istiyorsanız mutlaka saç greftinizin hesaplanması gerekir. Saç grefti hesaplamaları genel olarak uzmanlar tarafından yapılmaktadır. Hesaplama yapılarak kişinin kaç saç grefti ihtiyacı olduğu belirlenmektedir.

Saç teli ve greft birbirinden farklıdır. Bir saç ekimi işlemindeki greft ve saç teli adedi farklı olur. Bir greft alımında 2 ile 4 adet saç teli doku da beraber alınmaktadır. Kişinin saç dökülmesine bağlı olarak ihtiyacı olan saç grefti ekimi farklılık gösterebilir. Bu sebeple doktorlar veya uzmanlar tarafından saç ekimi öncesinde mutlaka ihtiyacı olan saç grefti hesaplaması yapılmalıdır.

İdeal Saç Grefti Nasıl Olmalıdır?

Saç ekimi yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri; kişinin saç kayıp tarzının belirlenmesidir. Eğer saçınız dökülmeye devam ediyorsa ve siz saçı ekimi yaptırıyorsanız meydana gelebilecek yeni açıklıklara hazırlıklı olmalısınız. Bu sebeple yeni açıklık yeni seans anlamına geleceği için maliyet açısından da sizi etkileyebilir.

Maliyetin yanı sıra yeni saç ekimi yaptırırken diğer saçlarınızı kaybetmeniz memnuniyetinizi de olumsuz yönde etkileyebilir. Çünkü saç dökülmeye devam ettikçe kişinin farklı bölgelerinde açıklıklar veya kelleşme devam edebilir. Bundan dolayı eğer saç dökülmeniz yoğun bir şekilde devam ediyorsa saç ekimden uzak durmanız tavsiye edilmektedir.

İdeal saç grefti için bilmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Saç ekiminin doğal bir görünüme sahip olabilmesi için santimetrekare başına ekilmesi gereken greft belli bir sayının altına düşmemelidir. Santimetrekare başına 20 ile 30 greft ideal ve verim alınabilecek sayılardır.

Saç greft ekimi yapılırken ve greft sayısı belirlenirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri de saçın karakteristik özellikleridir. Saç telleri kalın ve gür olan veya saçı kıvırcık olan kişilerin görüntüsündeki iyileşme için daha az greft sayısına ihtiyaç olurken, saçı ince ve cılız olan kişiler için daha fazla greft sayısına ihtiyaç vardır.

1 Greft Kaç Saç Teli Eder?

Greft ekimi yapılmadan önce birçok kişi 1 greft kaç saç teli eder sorusunun yanıtını aramaktadır. Bir greftteki saç teli sayısı sabit değildir. Fakat genel olarak bakıldığında bir greftte 2 saç teli olduğu söylenebilir. Tüm saç greftlerin kişiden kişiye farklılık gösterdiği ve benzersiz olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. 1 greft 1 ile 6 adet saç teli içerebilir. Kişilerin genetiğine bağlı olarak ise bir saç greftinde ortalama 1.8 ile 2.2 saç teli eder. Ortalama olarak bakıldığında bir saç grefti 2 saç teli içerirken 3000 greft kişinin saç tipine bağlı olarak 5400 ile 6000 arası saç teli içermektedir. 4000 greft kişinin saç tipine ve özelliklerine bağlı olarak ise yaklaşık olarak 7200 ile 8800 arası saç teli içerir.

Tek bir saç greftindeki saç teli sayısı, saç ekiminde oldukça önemli bir rol oynar. Bu sebeple saç ekimi yaptırmayı düşünen kişilerin 1 greftte kaç saç teli olduğunu bilmesi gerekir. Bunun için uzmanlarda veya doktorlardan yardım almanız önerilmektedir. Saç ekimi greft yaptırmaya karar verdikten sonra doktorlar aracılığıyla ne kadar grefte ihtiyaç duyduğunuzu öğrenmeniz hizmetten alacağınız memnuniyet açısından oldukça önemlidir. Aksi takdirde hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.

Saç Ekiminde En Fazla Kaç Greft Ekimi Yapılabilir?

Saç ekiminde kaç greft ekimi yapılabilir sorusu da bu konu ile ilgili en çok merak edilen konulardan biridir. Uzmanlara göre bir kişiden toplanabilecek maksimumum greft sayısı 8.000 ile 10.000 arasında değişmektedir. Fakat bu durumun kişiden kişiye değişiklik gösterebileceğini de hatırlatmakta fayda var. Greft ekimi sayısı ne kadar olmalıdır, maksimum kaç greft ekilmeli gibi sorular oldukça merak edilir. Uzmanlara göre saç ekiminde en fazla greft ekimi 4.000 olmalıdır. Bir kişiye bir seansta 4000 greft saç ekimi önerilmemektedir.

Kaç greft ekimi yapılmalı sorusunun yanıtı kişinin saç dökülmesinin yoğunluğuna ve evresine göre de farklılık gösterebilir. Eğer donör bölgesi kusursuz, saç dökülme evresi 7 olan bir kişiye maksimum greft ekimi 6000 olabilir. Fakat bunun az görülür bir durum olduğunu da belirtelim.

1 Seansta Ne Kadar Greft Ekimi Yapılır?

Yeni ekilecek yani transfer edilecek saç köklerine kısaca greft denilmektedir. Bir seansta greft ekim sayısı kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Kişinin istenen ekim sonucunu alabilmesi için çoğu zaman birden fazla seans uygulaması gerekebilir. Saç ekimi grefti yaptırmadan önce mutlaka bir uzman veya doktordan saç köklerinizdeki greft sayısını öğrenmeniz tavsiye edilir. Çünkü greft ekimi ihtiyaç duyulan sayıya göre yapılmaktadır.

Tek bir seansta ne kadar greft ekimi yapıldığı en çok merak edilen konulardan biridir. Bir seansta kişinin saç kökleri ve özelliklerine bağlı olarak ortalama 2000 greft ekimi yapılabilir. Bunun yanı sıra bir seansta en az 1000 greft ekimi yapılması da önerilmektedir.

Saç ekimi işlemi tamamlandığında ortalama 8000 greft ekimi yapıldığı bilinmektedir. Saç ekiminde greft sayısı için alt bir sınır bulunmamaktadır. Bundan dolayı bir seansta yalnızca bir adet dahi greft ekimi yapılabilir. Fakat bu sayıda greft ekimi görüntüde farklılık yaratmayacağı için uzmanlar en az 1000 greft ekimi yapılmasını önermektedir.

Saç ekimi greft yaptırmadan önce ne kadar greft ekimine ihtiyacınız olduğunu öğrenmeniz sizler için önerilmektedir. Birçok saç ekimi yaptırmak isteyen kişiler fazla sayıda greft yaptırmak isteyebiliyor. Fakat daha sonra doktorun önerdiği sayılar onlar için hayal kırıklığı olabiliyor. Bundan dolayı saç ekimi greft yaptırmadan önce beklentisiz olmanız ve doktorunuzun önerilerine uymanız saç ekimi işleminden elde edeceğiniz sonuçlardan verim alabilirsiniz.

Saç Ekiminden Sonra Kaç Greft Kalır?

Ekilen saç greftlerin seans sonrasında ne kadarının hayatta kaldığı da bir diğer merak edilen konulardan biridir. Greft ekiminin canlılığının saç ekiminde başarısı oldukça önemlidir. Ekilen greftlerinin canlılığını birden fazla unsur etkilemektedir. Örneğin, yapılan saç ekimi işleminin kalitesi greft canlılığını önemli oranda etkiler. Bu nedenle mutlaka alanında uzman ve deneyimli kişilerden destek almak gerekir.

Genel olarak çoklu greft ekiminde greft canlılığı %90 ile %95 arasında değişmektedir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi greft canlılığını pek çok faktör etkilemektedir. Greft ekimi yaptırmadan önce iyi bir araştırma yapmak oldukça önemlidir. Alanında uzman olmayan kişiler tarafından yapılan saç ekimi greft işleminden sonra greft canlılığı oranı az olabilir.

Greft Saç Ekimi Fiyatı

Greft ekimi ile ilgili merak edilen konulardan bir diğeri de greft saç ekimi fiyatlarıdır. Son zamanlarda Türkiye’de de oldukça yaygınlaşan greft saç ekimi, pek çok kişi tarafından güvenle tercih edilmektedir. Greft ekimi, kişinin ihtiyaçlarına özel olarak gerçekleştirilmektedir. Bundan dolayı greft ekimi yapılmadan önce mutlaka bir uzman kontrolünden geçilmesi ve ihtiyacınız olan greft sayısını belirlemeniz gerekir.

Greft saç ekimi fiyatlarını pek çok önemli unsur etkilemektedir. Bunlardan ilki saç ekimin yapıldığı kliniktir. Saç ekimi yapılan klinikte işlemi yapan kişilerin uzman veya doktorlardan oluşması oldukça önemlidir. Destek aldığınız kliniğin hizmet kalitesi fiyatları etkilemektedir. Saç ekimi fiyatlarını etkileyen bir diğer önemli unsur ise kaç greft ekimi yapıldığıdır. Kişiden kişiye yapılacak olan saç greft ekimi sayısı değişiklik gösterebilir. Bu sebeple ilk olarak uzman veya doktorlardan sizin için ne kadar greft ekimi yapılacağını öğrenmek maliyet açısından önemlidir.

Fiyatları etkileyen bir diğer unsurda seans sayısıdır. Saç ekimi için en az bir seans gereklidir. Fakat seans sayısı kişinin ihtiyacı olan greft ekim sayısına göre farklılık gösterebilir. Genel olarak 4 veya 5 seans verimli saç greft ekimi işlemleri için uygun bulunur. İhtiyacınız olan greft ekim sayısını öğrenebilmek için mutlaka uzmana veya doktora danışmanız tavsiye edilir. Greft saç ekimi nedir, maksimum kaç greft ekimi yapılabilir, fiyatları nelerdir gibi pek çok sorunun yanıtlarını sizler için inceledik. Yukarıda yer alan pek çok sorunun yanıtını inceleyerek kafanızdaki greft saç ekimi konusu ile ilgili soru işaretlerini giderebilirsiniz. Detaylı bilgiler için mutlaka uzmanınızda veya doktorunuzdan destek almanız önerilir.

İlgili İçerikler
BBL (Brazilian Butt Lift) Sonrası Nasıl Oturabilirim?
BBL (Brazilian Butt Lift) Sonrası Nasıl Oturabilirim?

Brazilian Butt Lift (BBL), hastalara kendi vücutlarından liposuction yöntemi ile...

BBL Hakkında En Sık Sorulan Sorular
BBL Hakkında En Sık Sorulan Sorular

BBL olarak bilinen Brezilya Popo Estetiği, kalçaların görünümünü...

Selülit Nasıl Geçer?
Selülit Nasıl Geçer?

Selülit nasıl geçer? özellikle kadınların en çok merak ettiği konulardan biridir...

Jawline Dolgusu Nasıl Uygulanır?
Jawline Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Çene hattının daha belirgin ve daha keskin hale getirilmesini sağlayan jawline dolgusu çene hattındaki...

Son Düzenleme : 21.10.2023