Sizi Arayalım

Yüz ve Boyun Mezoterapisi Nedir?

Yaşlanma insan vücudundaki diğer organlarda olduğu gibi, ciltte de zamanla morfolojik ve fizyolojik olarak gerileme yaşar ve fonksiyonel işlevlerini kaybetmeye başlar. Ancak diğer organlardan farklı olarak, ciltteki yaşlanma sürecinde hem fiziksel hem kimyasal hem de çevresel faktörler etkilidir. Bu nedenle cilt yaşlanması içsel ve dışsal cilt yaşlanması olarak iki farklı şekilde gerçekleşir. İçsel cilt yaşlanması, genetik faktörler, beslenme düzeni ve zamana bağlı olarak oluşan kaçınılmaz bir süreçtir.

Dışsal cilt yaşlanması ise başta ultraviyole ışınlar olmak üzere hava sıcaklığı, cildin maruz kaldığı kimyasallar ve cilt yüzeyindeki sürtünmeler gibi çevresel faktörlere bağlı olarak gelişen önlenebilir bir süreçtir. Yani genetik faktörlerden dolayı meydana gelen yaşlanma etkilerinin önüne geçilemezken, dış faktörlere bağlı olarak gelişen yaşlanma belirtileri yavaşlatılabilir hatta durdurulabilir. Yaşlanmanın geciktirilmesi adına geliştirilen son teknoloji cilt destekleyici tedavi yöntemleri arasında cilt mezoterapisi son dönemlerde yükselişe geçen yenilikçi bir cilt gençleştirme yöntemidir.

Yapılan bilimsel çalışmalar, yaşlanmaya bağlı cilt sorunlarının büyük oranda çevresel faktörlerden dolayı meydana geldiğini göstermektedir. Genetik faktörler ve diğer içsel etkenler yaşlanma sürecinde önemli olsa bile içsel yaşlanma etkisi diğerinin nerdeyse dörtte biridir. Birçok kişi cilt yaşlanmasının önüne geçebilmek için çeşitli kozmetik ürünlerden yardım alınmaktadır. Bu kozmetikler cildin üst kısmını besleyip cildin canlanmasına katkıda bulunsa da cildin canlanması gereken alt deriye etki edemezler. Güneş ışınlarından kaçınılması, stressiz bir yaşam, sigara kullanımının bırakılması, yeterli vitamin ve minarel alımı cildin yaşlandırmasını geciktirse içsel bir uyarıcının olması cildin daha hızlı bir toparlanma etkisi göstermesini sağlayacaktır.

Gelişen teknoloji ile birlikte cilt gençleştirme alanında cildin altına nüfuz eden yeni yöntemler uygulanmaya başlamıştır. Bu yöntemlerden biri olan yüz mezoterapisi özellikle yüz çevresi, boyun ve dekolte bölgesinde uygulanmaktadır. Yüz mezoterapisi ya da bilinen diğer adıyla Mezolifting uygulamasında vitamin, antioksidan, hyaluronik asit gibi karışımların cildin alt kısımlarına enjekte edilmesine dayanan etkili bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yönteminde temel amaç ciltteki kan dolaşım bozukluklarını düzelterek, eksilen vitamin ve mineral ihtiyacını karşılayarak, kaybolan dokuların yerine yenilerinin gelmesini sağlamaktır.

Yüz ve Boyun Mezoterapisi Nedir?

Mezoterapi, özellikle yüz, dekolte, el ve boyun ve saç derisi için tercih edilen bir yöntemdir. Aslında cildi canlandırmak, hücre metabolizmasını arttırmak ve ciltteki yaşlanmayı geciktirmek için yapılmıştır. Bu prosedürde cildin kolajen üretmesini sağlamak ve hücresel yenilenmenin gerçekleştirilmesi için A, D, E, selenyum, ginkgo biloba ve cilde dolgunluk vererek nem dengesini sağlayan hiyalüronik asit gibi antioksidan ve vitaminlerin bir kombine edildiği bir ilaç kullanır. Hazırlanan bu vitamin kokteyli yüze, boyuna, göğüs dekoltesine ve ellere uygulanır. Mezoterapi tedavisinin başarılı olabilmesi için seans sayısı yaş grubuna göre değişmektedir fakat ortalama 4 ile 6 seans arasında uygulanmaktadır ve her bir seans yaklaşık 20 dakika sürmektedir.

Cilt Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?

Yüz mezoterapisi uygulanmadan önce cilt analiz edilerek ihtiyaçları belirlenir daha sonra ve detaylı muayene yapılarak uygulamanın yapılacağı cilt yüzeyi temizlenir. Karışımın cilt altına enjekte edilmesini sağlayan iğneler son derece incedir. Bu sayede hasta nerdeyse ağrı bile hissetmez. Yüz yanında boyun dekolte ve eller de bu uygulama alanı içinde değerlendirilmektedir. Boyundaki sarkmalar, dekoltedeki derin çizgiler ve el üzerindeki kırışıklıkların tedavisinde de mezolifting güvenle tercih edilen bir gençleştirme yöntemidir.

Uygulama yaşlanma karşıtı bir uygulama olduğundan ötürü yüz boyun el ve dekolte bir arada ele alınması sonuçların başarısını arttıracaktır. Ancak ciltteki lekeler ve çatlaklar nedeniyle mezoterapi yaptırmak isteyen bir hastanın el ve boyun bölgesine işlem yapılmasına gerek duyulmayabilir. Bunun kararına hasta ve doktor birlikte karar vermelidir. Yüz mezoterapisi için 35 yaş ve üstü hastalar uygundur. Cildine bakım yaptırmak isteyen, cildine yeterli özeni gösteremeyen ve daha genç bir görünüm isteyen kadın erkek herkes için ideal bir tedavi yöntemidir. Cilt mezoterapisi var olan yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırırken yenilerinin oluşmasının önüne geçer.

Yüz Mezoterapisi Faydaları Nelerdir?

Yüz mezoterapisi uygulamaları ortalama 2. ve 3. seanstan sonra etkilerini göstermeye başlamaktadır. Ciltteki problemlerin giderilmesi sonucu cilt eski parlaklığına ve canlılığına kavuşarak, daha diri, daha esnek ve daha sağlıklı bir görünüm kazanır. Genel olarak yüz ve boyun bölgesine uygulanan bir mezoterapi gıdı oluşumun önlenmesi, boyun cildinde sıkılaşma sağlanması yüz ve boyun hattının düzelmesi ve bölgedeki renk düzensizliklerinin ortadan kalkmasını sağlar.

İlgili İçerikler
Yüz Germe Yöntemleri
Yüz Germe Yöntemleri

Yaşın ilerlemesine ve birtakım olumsuz dış etkenlere bağlı olarak yüzde sarkmalar, kırışıklıklar..

Meme Büyütme Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Meme Büyütme Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Meme büyütme operasyonu, meme dokusunun veya göğüs kaslarının altına...

Saç Grefti Nedir? Saç Ekiminde Kaç Greft Ekim Yapılmalıdır?
Saç Grefti Nedir? Saç Ekiminde Kaç Greft Ekim Yapılmalıdır?

Saç Grefti Nedir? Saç Ekiminde Kaç Greft Ekim Yapılmalıdır? gibi...

Kepçe Kulak Ameliyatı Sonrasında Sosyal Yaşam Nasıl Etkilenir?
Kepçe Kulak Ameliyatı Sonrasında Sosyal Yaşam Nasıl Etkilenir?

Kepçe kulak ameliyatı (otoplasti), pinna veya dış kulağın cerrahi olarak yeniden şekillendirilmesidir. Operasyonun amacı...

Son Düzenleme : 21.10.2023