Sizi Arayalım

Annelik Estetiği Nedir?

Annelik estetiği doğumdan sonra vücudun kaybettiği formun eski haline getirilmesi için yapılan estetik müdahaleleri kapsar. Vücudun dış görünümünde karın ve meme operasyonları ayrı işlemler olmasına rağmen estetik alanında karın, meme ve bel bölgesi tek olarak ele alınır. Bu bölgelerden birinde tek başına yapılan estetik müdahale diğer bölgelerin kusurlarını daha fazla yansıtır. Annelik estetiği kapsamında meme, karın, bel ve kalça bölgesi bir arada yapılan kombine cerrahi işlemlerle düzeltilir. Estetik alanında torsoplasti olarak tanımlanan annelik estetiği doğumdan sonra vücuttaki deformasyonların düzeltilmesini hedefler.

Annelik estetiği yapılırken meme, bel ve karın bölgesine yapılan müdahaleler aynı anda yapılmaktadır. Memeler küçültülebilir, büyütülür ya da dikleştirilir. Hamilelikte en fazla deforme olan karın bölgesine ihtiyaca bağlı olarak endoskopik karın germe, liposuction, tam karın germe ya da mini karın germe operasyonu yapılabilir. Bel bölgesinin şekillendirilmesi için Liposhaping uygulaması, sırt bölgesindeki yağların alınması, kalçalar için yağ enjeksiyonu gibi uygulamalar yapılabilir. Bunların planlaması hastanın ihtiyacına bağlı olarak yapılır.

Annelik Estetiği Kimlere Yapılır?

Annelik estetiği en fazla doğum yapan kadınlara uygulanan operasyonları içerir. Doğum nedeniyle ve emzirme sürecinde kadının karın duvarında gevşeme, ciltte sarkma, karın ve bel bölgesinde yağlanma, memelerde büyüme ve form kaybı meydana gelebilir. Bu sorunlar fazla kilo alıp verme ve ilerleyen yaşın etkisiyle de oluşabilir.

Annelik Estetiği Nasıl Yapılır?

Hastaların düzeltilmesi gereken sorunları farklı olur. Göğüs bölgesi için meme dikleştirme, küçültme, büyütme ya da bu operasyonlar birlikte yapılabilir. Karın bölgesinde mini ve tam karın germe, liposuction yapılabilir. Karın bölgesinin kıvrımları liposhaping ile oluşturulur, bel bölgesine liposuction yapılabilir, bel çukuru belirgin hale getirilir. Gerekiyorsa kalça dolgunlaştırma için yağ enjeksiyonu yapılabilir.

Ameliyat öncesinde hastaların üç haftadan önce sigarayı bırakması, aspirin gibi ilaçları kullanmaması gerekir. Ağrı kesici olarak doktorun önerisiyle novalgin, minoset kullanılabilir. Ancak vermidon, apranax gibi ağrı kesiciler kullanılmamalıdır. Ginkgo biloba, ginseng gibi maddeleri içeren vitamin hapları, keten tohumu, yeşil çay, kiraz sapı gibi bitkisel ürünler, zayıflama ürünleri kullanılmamalıdır. Ayrıca kabızlık yapacak beslenme düzeninden uzak durulmalıdır. Daha çok sebze ağırlıklı beslenme diyeti uygulanmalıdır.

Annelik estetiği operasyonları genel anestezi altında ve ameliyathane ortamında yapılır. Ameliyatın süresi hastalarda yapılacak işlemlere bağlı olarak değişebilir. Karın germe ve meme operasyonları yapılırsa ortalama beş altı saat sürebilir. Hastalar aşırı kilolu olarak operasyonlara girmemelidir. Belli oranda kilo verdikten sonra operasyonlar yapılmalıdır.

Annelik Estetiği Operasyonları Ağrılı Olur mu?

Annelik estetiği için yapılan operasyonlardan meme küçültme ağrılı olmaz. Karın germe operasyonları da çok rahatsız edici ağrıya neden olmaz. Ameliyat sırasında yapılan kesiler için karın duvarına lokla anestezik maddeler uygulanır. Bunların etkisi yaklaşık 10-12 saat devam eder. Bu nedenle hastaların ağrı duyma eşiği yüksek olmaz. Bir gün sonra hissedilen ağrılar genellikle karın germe nedeniyle oluşan gerginlikten kaynaklanır. Endoskopik karın germe ve mini karın germe operasyonları ise çok ağrılı olmaz. Ağrı en fazla liposuction yapılan bel bölgesinde hissedilebilir. Bunun için doktorun önerdiği ağrı kesici ilaçlar çok yararlı olur.

Annelik Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hastalara ameliyat tamamlanınca emboli için önlem olarak çorap giydirilir. Ameliyat bölgesine dren yerleştirilerek, sonda takılır. Ayrıca karın korsesi giydirilir. Hastaların ayağa kaldırılması ameliyattan 3-4 sonra gerçekleştirilir. Ancak birkaç gün hastaların biraz öne eğik şekilde yürümesi gerekir. Hastaların bir gün sonra sondası çıkarılarak taburcu işlemleri yapılır. Drenler ise birkaç gün sonra çıkarılır. Hastaların drenlerin alınmasından bir gün sonra duş alabilirler. Annelik estetiği operasyonlarından sonra dikiş alma sorunu yaşanmaz. Üç hafta kadar hastaların korse ve sutyen giymeleri gerekir. Spor aktiviteleri için de altı hafta beklenmelidir.

İlgili İçerikler
Gıdı Aldırma Ameliyatı
Gıdı Aldırma Ameliyatı

Gıdı Aldırma ameliyatı, boğaz ve çene arasındaki tabakanın...

Saç Ekimi Hangi Yaşta Yapılmalıdır?
Saç Ekimi Hangi Yaşta Yapılmalıdır?

Gür ve ışıldayan saçlara sahip olmak herkesin hayalidir. Bu tarz...

Meme Estetiği Sonrası Yapılması Gerekenler
Meme Estetiği Sonrası Yapılması Gerekenler

Meme Estetiği Sonrası Yapılması Gerekenler ve öneriler sayesinde...

Ameliyatsız Meme Büyütme
Ameliyatsız Meme Büyütme

Dolgun ve dik göğüslere sahip olmak hemen her kadının hayalidir. Estetik açıdan çok küçük göğüslere...

Son Düzenleme : 21.10.2023