Sizi Arayalım

Karın Germe Ameliyatı Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birçok kadın çocuk sahibi olduktan veya aşırı kilo verdikten sonra vücutlarında oluşan deformasyonlardan ve karın sarkması problemlerinden şikayetçi olmaktadır. Sıkı bir egzersiz programı veya dengeli bir diyete rağmen istenilen görünüme kavuşamayan kişiler için karın germe ameliyatı (tummy tuck) en iyi seçenektir. Karın germe ameliyatı ile düz ve gergin bir karın elde etmek çok kolaydır. Uygulandıktan sonra büyüleyici sonuçlar veren karın germe operasyonunu yaptırmayı düşünüyorsanız ameliyattan sonraki süreçte sizleri nelerin beklediğini merak ediyor olabilirsiniz. Bazı konularda itina isteyen bu sürecin sonunda aynada kendinize baktığınızda karın gerdirme ameliyatı yaptırdığınız için asla pişman olmayacaksınız.

Karın germe ameliyatından sonra çeşitli komplikasyonların oluşmaması adına hastanın dikkat etmesi gereken bazı önemli kurallar vardır. Hastanın bu noktalara dikkat etmesi hem kendisini hem de sevdiklerini güvende tutarak ameliyattan maksimum verim elde edilmesini sağlayacaktır. Ameliyattan sonra ne kadar sürede iyileşeceğiniz ve nelerden kaçınmanız gerektiği konusunda bu yazıdan edineceğiniz bilgiler karın germe yaptırmaya karar vermenizde önemli bir rol oynayabilir.

Hareket Kısıtlamalarına Riayet Etmelisiniz

Başarılı bir karın germe operasyonundan birkaç gün sonra yürümeye başlayabilirsiniz. Hafif yürüyüşler kan dolaşımınızı arttırarak iyileşme sürecinizin hızlanmasını sağlayacaktır. Bunun dışındaki tüm fiziksel aktiviteler komplikasyonlara neden olabileceği için sakıncalıdır. Hasta yaklaşık altı hafta boyunca efor harcamasına neden olabilecek ve karın kaslarına yüklenebilecek tüm hareketlerden kaçınmalıdır. Eğer karın gerdirme operasyonu yaptırırsanız altıncı haftanın sonunda doktorunuzun önerileri ışığında günlük rutininize dönebilirsiniz.

Bağışıklık Sisteminizi Korumalısınız

Karın gerdirme ameliyatından sonra oluşabilecek enfeksiyon riskini olabildiğince düşük tutmanız gerekmektedir.  Bunu sağlamak için bağışıklık sisteminin tehlike olarak algılayabileceği bakteri ve virüslerden uzak durmanız iyileşme sürecinizin daha problemsiz geçmesine yardımcı olacaktır. Kendinizi bu süreçte herhangi bir hastalığı olan herkesten uzak tutmalısınız.

Sigara ve Alkolden Uzak Durmalısınız

Karın germe ameliyatı olmadan yaklaşık bir hafta öncesinde sigarayı bırakmalısınız ve operasyondan sonra uzun bir süre sigara içmemelisiniz. Sigarada bulunan nikotin ve dumanında bulunan karbon monoksit kan akışınızı olumsuz yönde etkileyerek ameliyat yaralarınızın iyileşme sürecinin uzamasına neden olabilir. Tüm bunların yanında karın germe ameliyatından sonra alkol almamanız da çok önemlidir. Operasyon sonrasında verilen ilaçların etkisini azaltma etkisine sahip olan alkol, ağrı kesiciler ile birlikte alındığında oldukça tehlikelidir. Bununla birlikte en önemlisi, alkolün bilinen yan etkilerinden biri olan kan sulandırma özelliğidir. Bu durum yaralarınızın iyileşme sürecini en az sigara kadar geciktirecektir. Karın germe operasyonundan sonra ne zaman alkol alabileceğinizi doktorunuz söyleyecektir.

Doğru Giysiler Tercih Etmelisiniz

Karın germe işleminden sonra ne tarz giysiler giyebileceğiniz hakkında endişeleriniz olabilir. Operasyonun hemen ardından vücudunuzda meydana gelen şişlik, eski kıyafetlerinizi giyerken sorun yaratabilir. Vücudunuzdaki şişliğin inmesi ve vücut şeklinizin daha güzel olması adına doktorunuz özel bir korse giymenizi isteyebilir. Eğer doktorunuzun böyle bir isteği olmazsa karın gerdirme ameliyatı sonrasındaki ilk birkaç hafta bol ve rahat giysiler giymeniz bu süreçte kendiniz için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri olacaktır. Vücudunuzu sarmayan bol giysiler, iyileşmesi gereken kesiklerin tahriş olmasının önüne geçer. Özellikle evde dinlendiğiniz dönemlerde bol pijamalar yeterli olacaktır. Ancak belinde lastik bulunan giysiler canınızı yakabileceğinden, bol ve dökümlü elbiseleri veya gecelik giymeyi deneyebilirsiniz.

Ameliyattan Sonra Bir Süre Araç Kullanamayabilirsiniz

Hastanın herhangi bir ağrı ve acı hissetmemesi için karın germe ameliyatı genel anestezi eşliğinde uygulanır. Ameliyat sonrasında hastanın bilinci yerine gelse bile baş dönmesi ve sersemlik hissi bir süre daha devam edecektir. Ayrıca kullanılması gereken bazı ağır antibiyotikler ve ağrı kesiciler de olabileceği için bir süre araç kullanımı önerilmez. Bu nedenle ameliyat sonrasında size eşlik edebilecek birinin yanınızda bulunması ve sizi hastaneden evinize götürmesi gerekecektir.

Karın germe operasyonu iyileşme süreci 6 ile 8 hafta arasında sürse de yaklaşık 2 hafta sonra günlük aktivitelerinize ve işlerinize geri dönebilirsiniz. Ancak 6 hafta bittikten sonra büyük olasılıkla normal egzersizlerinize ve diğer aktivitelerinize de geri dönebilirsiniz. Karın germe ameliyatından sonra doktorunuzun tavsiyeleri doğrultusunda geçireceğiniz bir iyileşme süreci sağlığınıza en kısa sürede kavuşmanızı sağlayacaktır. Sağlığınıza kavuştuktan sonra aynadaki görüntünüzün keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz.

İlgili İçerikler
Annelik Estetiği Sadece Anneler için midir?
Annelik Estetiği Sadece Anneler için midir?

Hamilelik sürecini de içerisine kattığımız annelik döneminde kadınlar bebeklerinin bakımını birinci sıraya koymakta, ortaya çıkan ...

Kepçe Kulak Ameliyatı Kaç Yaşından İtibaren Yapılabilir?
Kepçe Kulak Ameliyatı Kaç Yaşından İtibaren Yapılabilir?

Kepçe kulak ameliyatı; çocuklarda başa, 40 dereceden fazla açı...

Yağ Enjeksiyonu ile Meme Büyütme Nasıl Yapılır?
Yağ Enjeksiyonu ile Meme Büyütme Nasıl Yapılır?

Meme büyütme işlemi meme boyutundan memnun olmayan, daha dolgun bir meme...

Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur?
Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur?

Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur sorusunun yanıtları da son zamanlarda...

Son Düzenleme : 21.10.2023