Sizi Arayalım

Yüz Germe ile Örümcek Ağı Operasyonu Farkları

İnsanlar yaşlandıkça ciltleri eski elastikiyetini kaybeder ve cildin çeşitli bölgelerinde kırışıklıklar ve sarkmalar ortaya çıkar. Bu etkilerin en net görüldüğü bölge ise hiç şüphesiz yüzdür. Bir insanla muhatap olurken ilk olarak onun yüzüne bakar, hatta yüz hatlarını inceler ve mimiklerine odaklanırız. Bu yüzden yüzde belirgin olan her türlü kusur hemen dikkat çeker. Yaşlanmaya ek olarak bireylerin hareketsiz yaşam, düzensiz uyku, aşırı stres, alkol ve sigara tüketimi sorunları nedeniyle yüz bölgesindeki deformasyonlar artış gösterir.

Yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklar için günümüzde en çok tercih edilen yöntemler yüz germe ameliyatı ve türevleridir. Yüz germe ameliyatı önceden oluşan kırışıklık ve sarkmaları germe yöntemiyle kusursuz hale getirmeyi amaçlamaktadır. Cerrahi bir operasyon olan yüz germe ameliyatının aksine cerrahi müdahale ve genel anestezi gerekmeden birtakım estetik uygulamalarla yüz germe işleminin yapıldığı örümcek ağı operasyonu ise iyileşme süresinin kısalığı ile son yıllarda sıkça tercih edilen estetik yöntemler arasına girmiştir.

Yüz Germe (Face Lift) Ameliyatı Nedir? Nasıl Yapılır?

Klasik yüz germe operasyonu olarak bilinen bu uygulamada yüz bölgesinin istenilen görünüme ulaşması, yaşlanmanın etkilerinin geriye alınması ve daha dinamik, sağlıklı ve genç yüz hatlarına sahip olunması hedeflenir. Yüz germe ameliyatları, tek başına sarkan cildi germe ya da kırışıklıkları düzeltme ameliyatı sayılmaz. Aynı zamanda yüz çevresinde meydana gelen deformelere ve ciltteki diğer yumuşak doku elemanlarına da uygulanan 3 boyutlu bir "yüz gençleştirme" ameliyatıdır.

Operasyonun temel amacı, yer değiştiren dokuların, eski normal pozisyonlarına taşınarak sağlıklı ve dinç görünümün tekrar sağlanmasıdır. Yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasıyla uygulanabilen Face lift için, boyun ve yüz bölgesinde sarkma ve kırışıklık yaşayan erkek ve bayanlar uygun adaylardır. Yüz germe operasyonu sırasında göz kapağı estetiği, yağ enjeksiyonu, burun estetiği ve alın germe gibi işlemler de başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Yüz germe ameliyatları, kulak önünden başlayarak kulak arkasına doğru ilerleyen ince bir kesiyle yapılarak gerçekleştirilir. Bu şekilde aşağıya sarkan derinin eski yerine getirilmesi hedeflenmektedir. Aynı işlem boyunda da uygulanarak çeneye doğru bir gerginlik sağlanabilir. Ameliyat genel anestezi altında ya da lokal anestezi ile yapılabilir. Uygulanan ameliyat tekniğine göre hastanede bir ya da iki gün müşahede altında kalınmalıdır. Dikişler, işlemden yedi gün sonra alınır. Ameliyat yöntemine göre göre iyileşme süresi değişiklik göstermektedir. Bazı ameliyatlarda oluşan ödem ve şişliklerin geçmesi ve yüzün oturması 3-4 ay kadar sürebilir.

Yüz germe operasyonları, direkt yapılan bir müdahale olduğu için oldukça etkili ve sonuçları ciddi farklar yaratan bir cerrahi bir işlemdir. Yüzün gerginliği tartışmasız bir şekilde artırılarak, istenene en yakın sonuçların alınması sağlanır. Daha ileri düzey kırışıklarda bile iyi sonuçlar alınabilir.

Örümcek Ağı Operasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız cilt germe yöntemlerinden biri olan örümcek ağı operasyonu cerrahi yöntemleri tercih etmeyenler için uygulanan bir estetik işlemdir. Örümcek ağı estetiğinin cazip tarafı ameliyat yönteminde karşılaşılabilecek komplikasyon risklerinin bulunmaması ve kesi işlemi olmadığı için iyileşme sürecine ihtiyaç olamamasıdır. Cilde çok ince uçlu iğnelerle girişler yapılır. Yaklaşık 150 ile 300 arasında ameliyat ipi, kırışıklıkların meydana geldiği yerlere hafif hareketlerle yerleştirilir.

Yüze yerleştirilen ipler, insan cildinde kolaylıkla eriyebilir ve sağlığa zararlı değildir. Bu ipler; dokulara dayanak oluşturur, ciltte gençleşme ve yenilenme sürecini başlatması için kolajen ve diğer bağ dokusu elemanlarını uyarır. Artan kolejen doku sayesinde cildin yapısı güçlenerek gerginleşir. Uygulamanın ilk sonuçları bir ay içerisinde görülmeye başlar. İkinci ve üçüncü aylarda daha net bir şekilde gözlenir. Ameliyat ipleri yaklaşık 240 ila 300 gün içerisinde erir.

Yüz Germe Ameliyatı ve Örümcek Ağı Operasyonu Arasındaki Farklar Nelerdir?

İki uygulama arasındaki temel fark birini cerrahi bir operasyon diğerinin ise estetik uygulaması olmasıdır. Yüz germe ameliyatı cerrahi bir işlemdir ve bir ameliyatın getirdiği bazı komplikasyonların gerçekleşme ihtimali hep vardır. Bununla birlikte uzun yıllar kalıcılığını koruması ve ileri düzey kırışıklıklarda bile etkili olması bu yöntemin seçilmesinde etkilidir. Örümcek ağı operasyonu ise cerrahi bir işlem olmayıp olası ameliyat risklerini ortadan kaldırır ve daha hızlı bir iyileşme sürecinin yaşanmasını sağlar. Ancak kalıcılığı iki yıl kadardır. Bu bakımdan hasta, uzman bir doktor ile görüşerek tercihine göre kendisi için en uygun işlemi yaptırmalıdır.

İlgili İçerikler
Yanak Yağı Aldırma – Bişektomi
Yanak Yağı Aldırma – Bişektomi

Yanak yağı aldırma estetik alanında bişektomi olarak tanımlanır. Bu operasyondan sonra yanaklar...

Karın Germe Ameliyatı Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Karın Germe Ameliyatı Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birçok kadın çocuk sahibi olduktan veya aşırı kilo verdikten sonra...

Kepçe Kulak Ameliyatı Kaç Yaşından İtibaren Yapılabilir?
Kepçe Kulak Ameliyatı Kaç Yaşından İtibaren Yapılabilir?

Kepçe kulak ameliyatı; çocuklarda başa, 40 dereceden fazla açı...

Vücut Şekillendirmede Liposuctionun Önemi Nedir?
Vücut Şekillendirmede Liposuctionun Önemi Nedir?

Yaşlanma, hamilelik ve vücut ağırlığındaki önemli değişiklikler; diyet ve egzersize yanıt vermeyen...

Son Düzenleme : 21.10.2023