Sizi Arayalım

Saçlarda oluşan bölgesel açılmalar, seyrelmeler ya da kelliğe çözüm olarak sunulan saç ekimi günümüzde etkinliğini kanıtlamış bir yöntemdir. Genetik faktörler, çevresel koşullar ya da kaza sonucu oluşan yaralanmalar saç derisinde açılmalara ve hatta kelliğe neden olabilmektedir. Tüm bu sorunlara çare olarak etkili ve kalıcı bir yöntem olarak saç ekimi işlemi tercih edilmektedir.

Saç Ekimi Nedir?

Saçlarda dökülmeye neden olan pek çok çevresel, biyolojik ya da fizyolojik faktör vardır. Günlük olarak 100-150 saç teli dökülmesi normal olarak kabul edilse de dökülen saçlar bu sayının üzerine çıktığında sorun teşkil etmeye başlar. Yerine yenisi gelmeyen saç yapısını tekrar eski haline getirmek ya da mevcut saçları gürleştirmek adına saç ekimi yöntemleri akla gelir ve en iyi saç ekim merkezi aramaları yapılır.

Saç ekimi, açılan ya da kelleşen saç derisine saç kanalları açılarak enseden ya da yanlardan alınan sağlıklı saçların açılan kanallara aktarılmasıdır. Saç ekiminde en eski çalışmalar 1900'lü yılların başlarına dayansa da doğal görünen saç ekim işlemleri 2000’li yıllarda gerçekleştirilmiştir. Bugün gelişen teknolojiyle birlikte saç ekimi işlemleri de oldukça gelişmiş olup etkili sonuçlar alınabilmektedir. Saç ekimi yaptıracak kişiden alınan canlı saç kökleri, pek çok farklı saç ekimi yöntemi arasından en uygun olanı seçilerek seyrek ya da tamamen açılmış bölgeye yerleştirilir.

Saç Ekimi Kimlere Uygulanabilir?

Saç ekimi, genel yanılgının aksine sadece erkeklere değil kadınlara da uygulanabilen bir işlemdir. Kadınlarda saç ekimi, yapısal dökülmeye bağlı olarak daha çok seyrelmiş saçlarda ve bölgesel saç ekimi olarak gerçekleşir. Ayrıca kadınlarda daha çok traşsız saç ekimi tercih edilmektedir.

Saç ekimi, genetik faktörlere bağlı olarak çok genç yaşlarda da gerçekleşen dökülmelerde uygulanabilir. Hastalık ya da kaza sonucu oluşan bölgesel açılmalarda saç ekimi yapılabilir. Yanma, dikiş izi gibi tekrar saç çıkma imkanı olmayan bölgelere saç ekimi yapılabilir. Tepe bölgesi saç ekimi, şakaklara saç ekimi gibi başın sadece belli bölgelerine saç ekimi yapılabileceği gibi; sakal, kaş, bıyık gibi yüzün bazı bölgelerine de saç ekimi yapılabilir.

Saç ekimi yaptırmadan önce saç dökülme nedenleri araştırılarak neye bağlı ve ne tip dökülme olduğu belirlenmeli ve ona göre saç ekimi yaptırılmalıdır.  Saç ekimi tıbbi bir işlemdir, bu nedenle de uzman hekimler tarafından yapılması gerekir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

“Saç ekimi nasıl yapılır?” konusu oldukça merak edilen konulardandır. Saç ekimi tekniği olarak pek çok seçenek bulunmasına rağmen, işin genel prensibi hepsinde aynıdır. Saç ekimi yapılacak kişiden greft denilen canlı saç kökleri alınarak ekim yapılacak alana yerleştirilir. Saç ekimi yapılacak yere kanallar açılırken saçın çıkış yönü, saçın yoğunluğu, saç çizgisinin başladığı yer gibi faktörler dikkate alınır.

Ekim işlemine başlamadan önce saç dökülme tipi ve altında yatan sebepler, ekim yapılacak alan, donör bölge, ekim yöntemi ve tedavi yöntemi belirlenir. Tercih edilen saç ekimi yöntemi belirlendikten sonra saç ekimi işlemine başlanır.

Saç ekimi operasyonu yapılırken saç ekimi işleminin uygulanacağı alana lokal anestezi yapılır. Saç ekimi yapılacak bölgeye saç kanalları açılır. Saç ekimi için donör bölgeden alınan saç kökleri, nakledilene kadar geçen sürede özel bir solüsyonda bekletilerek canlı kalması sağlanır. Gerekli görülen tüm bölgeler doldurulana kadar saç ekim operasyonuna devam edilir. Saç ekimi sonrasında hasta 1-2 saatlik süreçte taburcu edilir. Saç ekimi sonrası gerekli görülürse hastaya ağrı kesici verilebilir.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Gelişen saç ekimi teknolojisi sayesinde bugün amaca yönelik pek çok saç ekimi yöntemi kullanılmaktadır. Bunlardan en çok bilinen ve en çok tercih edilenleri FUE saç ekimi ve DHI saç ekimidir.

FUE Saç Ekimi Yöntemi

Pek çok saç ekim tekniği arasında en çok tercih edilen yöntemlerden biri, FUE saç ekim yöntemidir. Bu saç ekimi işleminde enseden ve yanlardan tek tek toplanan saç kökleri, saç ekimi yapılacak bölgeye yerleştirilir. Zamanla FUE saç ekimi yöntemi geliştirilerek Safir uçlu cihazlarla yapılmaya devam edilmiştir. Safir FUE saç ekimi olarak bilinen bu yöntemde, mikro motor iğnelerle saç folikülleri alınarak açılan saç kanallarına yerleştirilir. Bu saç ekimi işleminde bir saç kökü yerinde 2-3 saç kökü birden toplamak mümkündür ve daha az zamana mal olur. Safir FUE saç ekimi, acısız bir işlemdir. Mikro motor cihazın ucunda bulunan safir uçlar acıyı ve vücut reaksiyonlarını en aza indirger.

DHI Saç Ekimi Yöntemi

DHI saç ekimi yönteminin de kullanımı oldukça yaygındır. Bu saç ekimi yöntemi traşsız saç ekimi yöntemlerinden biridir. Saç ekimi yapılırken çok az bir kesi yapılarak, mikro motor cihazla kanal açma ve saç kökü toplama işlemi aynı anda yapılır. DHI saç ekimi yönteminde kanal açma ve saç kökü alma işleminin aynı anda yapılması hem zaman kazandıran hem de saç köklerinin canlılığını kaybetmesine engel olan bir özelliktir. DHI saç ekimi yöntemi saç traşlanmasına gerek olmaması sebebiyle daha çok kadınlarda uygulanan bir saç ekimi tekniğidir. DHI saç ekimi yöntemi daha çok seyrek saçlarda işlem yapmaya olanak sağlayan bir saç ekimi işlemidir.

Saç Ekiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekimi her ne kadar acısız bir işlem olsa da yaptırdıktan sonra uyulması gereken bazı noktalar vardır. Saç ekimi sonrası iyileşme süreci kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte kafa derisini risklere açık hale getirdiği için saç ekimi sonrası süreç oldukça önemlidir:

  • Saç ekimi yapıldıktan sonra ekilen saç köklerine zarar gelmemesi için ilk üç günlük süreçte evden çıkmamak önemlidir. Saç ekimi uygulaması olan kişiler gece yatarken birkaç gün boyunca seyahat yastığı kullanabilirler.
  • Saç ekimi sonrası kaşıntı olması gayet doğal bir durumdur. İşlem yapıldıktan sonra oluşan kabuklanma saç derisinin hava almasına engel olduğu için bu süreçte ve ekilen saçların uzama süresince kaşınma olabilir.
  • Ekim sonrası on beş günlük süreçte saç ekimi şok dökülme yaşanmaya başlar. Saç ekimi sonrası 1 ay hatta 2 aya kadar çıkan bu sürede hastanın saçları dökülmeye devam eder. Saçın ekimden sonra 1 yıllık dönemde işlem tamamıyla sonuç verir.
  • Ekim sonrasında şapka, baret vb. başlıklar saç ekimi işlemini olumsuz etkileyeceği için iki haftalık süreçte kullanılmamalıdır.
  • Saç ekimi 3 ay süresince deniz, havuz, sauna gibi aktiviteler yapılmamalıdır.
  • Saç ekimi sonrası spor faaliyetleri ilk iki haftalık süreçte yapılmamalıdır.
  • Saç ekimi süreci boyunca kafadan darbe almamaya dikkat edilmelidir.
  • Saç ekimi sonrası yıkama işlemi ilk olarak, saç ekim merkezi bünyesinde gerçekleştirilirken; sonrasında yapılması gereken işlemler uygulamayı yapan uzman tarafından hastaya iletilir.
  • Uygulama sonrası enfeksiyon riskini önlemek için uzman tarafından verilen ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılmalıdır.

Saç Ekimi Fiyatları Nedir?

Kelliğin ve seyrek saçların sorun olmasını ortadan kaldıran saç ekimi işlemi, günümüzde kadın ve erkekler tarafından oldukça rağbet gören bir uygulamadır. Bu sebeple saç dökülmesi sorunu yaşayan pek çok insan saç ekimi konusunda fiyat araştırması yapmaktadır. Saç ekimi fiyatları 2022 yılında en çok merak edilen konulardan biridir. Saç ekimi fiyatları konusunda belirleyici bazı faktörler vardır:

Hangi saç ekimi yönteminin kullanılacağı bu faktörlerden en önemlisidir. Saç ekimi yapmadan önce hastaya en uygun yöntem belirlenerek işlem yapılmalıdır. Her saç ekimi, her hastanın saç dökülme tipine uygun olmayabilir.

Ekim yapılacak bölgenin boyutu saç ekimi fiyatları konusunda belirleyici olan diğer etkendir. Sadece tepe bölgesine, alın bölgesine ya da şakaklara saç ekimi yapılması fiyat politikasında değişiklik yaratır. Ayrıca günümüzde sakal, bıyık ya da kaşlara da saç ekimi yapılması da farklı fiyat uygulamasına neden olmaktadır.

Saç ekimi için kullanılacak greft sayısı fiyat farklılıklarına neden olan durumlardandır. Ekim yapılacak olan bölgeye hangi yoğunlukta saç uygulanacaksa o paralelde greft toplanır. Fiyatlandırma yaparken greft üzerinden fiyat belirlenir.

Ekim işleminin yapılacağı klinik ve işlemi uygulayacak uzmanın tecrübe sahibi olması da fiyat belirleyici bir unsurdur.

Tüm bu sebeplerin yanında özellikle İstanbul saç ekimi konusunda fiyat belirleyici şehirlerden biridir. İstanbul, yurt içi ve yurt dışından pek çok hastaya ev sahipliği yapmaktadır.

Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?

İnsan görünüşüne direkt etki eden saçlar, zamana bağlı olarak ya da bazen genç yaşlarda farklı sebeplerle dökülmektedir. Bu durum özgüven düşürücü ve insan psikolojisini olumsuz etkileyen bir konudur. Saç ekimi bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak için kalıcı tek çözümdür. Bu sayede, tekrar saç dökülmesi ve kellik gibi bir durum söz konusu değildir. Saç ekimi ile uzun yıllar kalıcı saçlara sahip olmak mümkündür.

Saç ekimi işlemi yapılırken kişinin kendi saçları kullanıldığı için ortaya doğal olmayan bir görüntü çıkmaz. Bu alanda tecrübeli bir uzman tarafından yapılan işlem, siz söylemediğiniz sürece başkaları tarafından anlaşılmaz.

Saç ekimi sonuçları incelendiğinde, saç ekimi öncesi sonrası gözle görülür bir fark yaratır. Saç ekimi herkesin hayal ettiği gür ve canlı saç görünümünü doğal şekilde sağlar. Ayrıca eğer dökülme çok yoğun değilse tek seansta bitebilecek bir uygulamadır.

Uygulamadan sonra hastanede yatış süresinde gerek yoktur. Son teknoloji saç ekimi yöntemleri sayesinde acı çekmeden kısa sürede işlem yaptırabilirsiniz. Saç ekimi yaptırdıktan sonra üç gün gibi kısa bir sürede günlük yaşantınıza dönebilirsiniz. Gelişen teknoloji sayesinde saç ekimi zararları olmayan bir uygulama haline gelmiştir.

Saç Ekiminin Dezavantajları Nelerdir?

Saç ekimi genel olarak etkili sonuçların alındığı bir uygulama olsa da işlemin kalitesini ve sürekliliğini etkileyen bazı faktörler vardır:

  • Saç ekimi sonucunu etkileyen en önemli faktörlerden biri donör saçların kalitesidir. Ekilen saç kökü eğer kalitesiz ise ya da uygun koşullarda uygulama yapılmazsa istenilen sonuç elde edilemeyebilir.
  • Saç ekiminden sonra küçük de olsa tekrar saç dökülme ihtimali vardır.
  • Saç ekimi sonuç alma süresi 1 yıla yayılan uzun bir dönemi kapsar. Bu nedenle yaptırmadan önce süreyi göz önünde bulundurmakta fayda vardır.
  • Saç ekiminde özellikle tepe bölgesinde saç iyileşme sürecinin diğer bölgelere göre daha fazla olduğu bilinmelidir.
  • Saç ekimi sonrasında kafa derisinde kanamaya bağlı kabuklanmalar oluşabilir. Fakat bu durum geçicidir.
  • İşlem sonrası kafa derisi yeterli derecede korunmazsa enfeksiyon kapma riski oluşabilir.
  • Saç ekimi hastada alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bu noktada önceden gereken testlerin yapılmasında fayda vardır.

Saç Ekimi Kimlere Uygulanmaz?

Saç ekimi her ne kadar estetik kaygılarla yapılan bir uygulama olsa da tıbbi bir işlemdir ve buna nedenle de herkesin yaptıramayacağı durumlar yaratabilir. Bu konuda en önemli faktör kaliteli donör olduğu için, işlem için yeterli sayıda saç kökü olmaması durumunda saç ekimi yapılamaz.

Saç ekimi kafa derisine direkt uygulanan bir işlem olduğu için kafa derisinde herhangi dermatolojik rahatsızlık durumunda uygulama yapmak doğru değildir. Kafa derisinde açık yara olması durumunda da uygulanamaz.

Hemofili gibi kan ile ilgili hastalığı olanlarda; Hepatit-C veya HIV virüsü taşıyanlara; şeker, kalp, tansiyon gibi kronik rahatsızlığı ya da panik atak gibi psikolojik rahatsızlığı olanlarda saç ekimi yapılamaz.

Kanser veya kemoterapi sürecindeki hastalarda saç ekimi yapılamamaktadır. 24 yaşın altındaki bireylerde, hamile ya da emzirme dönemindeki annelerde işlem uygulanamamaktadır.

Saç Ekimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kişiyi hem dış görünüş hem de psikolojik olarak etkileyen saç dökülmesi için kalıcı çözüm sağlayan saç ekimi hakkında “ Saç ekimi kaç saat sürer?” ya da “ Ekilen saçlar ne zaman çıkar?” gibi merak edilen çok fazla soru vardır. Bunlardan en çok merak edilenleri şu şekilde cevaplandırmak mümkündür:

Saçlar Neden Dökülür?

Saç dökülmesinin birçok nedeni bulunmakla birlikte bunlardan en önde geleni genetik aktarımdır. Bazı saç yapıları doğuştan gelen özellikler nedeniyle genç yaşta dökülmekte ve kişilerde özgüven eksikliğine sebep olmaktadır. Bunun yanında çevresel ya da psikolojik nedenlerle de saç kaybı yaşanabilir. Yanlış ve düzensiz beslenme, yanlış saç bakım ürünlerinin kullanımı, bazı ilaçlar da yine saç dökülmesine neden olan sebeplerdendir. Ayrıca kazaya bağlı olarak gelişen travmatik durumlar, yangın ya da yara izi gibi sebepler de kalıcı saç kaybına neden olabilmektedir.

Saç Ekimi Sonrası Ekilen Saçlar Dökülür mü?

Saç ekimi kalıcı bir işlemdir bu nedenle, yapıldıktan sonra herhangi saç kaybı yaşanmaz. Fakat saç ekimi yaptırdıktan sonra ekilen saç kalitesine bağlı olarak düşük bir oran da olsa saç dökülmesi yaşanabilir. Ayrıca işlemden sonraki iki haftalık süreçten itibaren şok dökülme denen ve gayet normal olan saç dökülmesi gerçekleşir.

Saç Ekimi Estetik midir, Tıbbi midir?

Saç ekimi estetik kaygılarla yapılan bir uygulama olsa da tıbbi bir işlemdir. Uzman doktorlar tarafından, klinik ortamında yapılmaktadır. Fakat en nihayetinde estetik amaç güttüğü için estetik olarak da değerlendirilebilir.

Saç Ekimi Kimlere Uygulanabilir?

Saç ekimi yaşa bağlı olarak, hastalık sonucu, kaza sonucu, çevresel nedenlerden dolayı ya da yanlış beslenme sonucu saç kaybı yaşayan ve uygulama yapılabilecek sayıda donör saç köküne sahip herkese uygulanabilir.

Saç Ekimi Kimlere Uygulanamaz?

Saç ekimi kalp, şeker, tansiyon gibi kronik rahatsızlıkları bulunan; kanser ya da kemoterapi tedavisi gören; Hepatit-C veya HIV pozitif olan; hamile ya da bebek emziren; doğuştan saçsız olan; saç ekimi için yeterli donöre sahip olmayan; saç derisiyle ilgili dermatolojik rahatsızlıkları bulunan kimselere uygulanamaz.

Saç Ekimi Yapıldığında Saçlar Doğal Görünür mü?

Saç ekimi işlemi kişinin kendi saçları alınarak yapılan bir uygulama olduğu için; ekilen saçlar uygulama yaptıran bireyin saç renginde ve yapısında olur. Bu nedenle ortaya son derece doğal bir görünüm çıkar.

Saç Ekiminde Saç Çizgisi Nasıl Belirlenir?

Saç ekimi sırasında saç çizgisi doğal görünümü sağlamak açısından oldukça önemli bir konudur. Saç çizgisi yanlış çizildiği takdirde ortaya doğal olmayan sonuçlar çıkabilir. İşlem öncesi saç çizgisi belirlenirken öncelikle bilgisayar ortamında çizim yapılır. Kişinin saçlarının çıkış yönü ve doğal yapısı hesaplanarak saç çizgisi belirlenmektedir.

Saç Ekimi için Belirli Bir Yaş Sınırlaması Var mıdır?

Saç ekimi işlemi ile ilgili farklı yaş aralıkları söylense de genellikle 20 yaşın altındaki hastalara işlem yapılmamaktadır. 20 yaş üzeri gerekli şartları sağlayan ve uygun saç köküne sahip herkese uygulanabilir.

Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?

Saç ekimi aksi durum olmadığı takdirde 1 seansta biten bir uygulamadır. Seans süresi, saç ekimi uygulanacak bölgedeki yoğunluğa göre 6-7 saat sürmektedir. İşlem sonrasında 1 saat kadar bekleme süresinden sonra hasta taburcu edilir.

Hasta Ne Kadar Zamanda Yeni Saçlarına Kavuşur?

Saç ekimi sonrasında ilk iki aylık süreçten sonra saçlar uzamaya başlar ve yaklaşık olarak bir yıla varan bir süreçte hasta tam anlamıyla yeni saçlarına kavuşmuş olur.

Saç Ekiminin Hasta Sağlığı Açısından Herhangi Bir Dezavantajı Var mıdır?

Saç ekimi hasta sağlığına olumsuz etki edecek bir işlem değildir. Fakat yine de hekim tarafından önerilen hijyen kurallarına ve uyarılara dikkat etmek gerekir. Aksi halde istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

Saç Ekimi Birden Fazla Uygulanabilecek Bir İşlem midir?

Saç ekimi genellikle pek çok hastada tek seferde sonuç verir. Fakat bazen beklenen etkiyi vermezse ya da hastanın ekilmeden önceki kendi saçları dökülürse tekrar işlem yapmakta sakınca yoktur.

Saç Dökülmesi Tedavi Edilebilir mi?

Saç dökülmesi pek çok sebebe bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Genellikle genetik olarak saç dökülmesi yaşayan bireylerde tedavi etkili olmamakla birlikte; bazı çevresel nedenlerle oluşan saç dökülmelerinde tedavi işe yarayabilir. Eğer saç dökülmesi tedavi edilebiliyor ise önce hasta o kanala yönlendirilir. Tedavisi olan saç dökülme işlemlerinde saç ekimi yapılmaz. Fakat saç dökülmesi tedavi edilemiyorsa kalıcı çözüm için saç ekimi uygulanabilir.

Ekilen Saçlara Boya vb. Gibi Her Türlü Kuaförlük Hizmeti Uygulanır mı?

Saç ekimi uygulaması kişinin doğal saçları kullanılarak yapıldığı için her türlü kozmetik ve kuaför işlemi uygulanabilir. Fakat yapıldıktan sonraki 1 yıllık süreçte bu tarz uygulamaların yapılması çıkan saçlar açısında risk yaratabilir.

Farklı Kişilerden Saç Nakli Yapılabilir mi?

Saç ekimi işleminde farklı kişilerden saç nakli yapılamaz, kişi ancak kendisine donör olabilir. Çünkü saç köklerinin ekim yapılacak kişinin DNA’ sına tam uyum göstermesi gerekir. Bu konuyla ilgili tek yumurta ikizleri üzerinde çalışma yapılsa da henüz kesin sonuç alınamamıştır.

Saç Ekim İşleminde İz Kalır mı?

Özellikle son teknoloji FUE ya da DHI gibi saç ekimi yöntemlerinde iz kalma söz konusu değildir.

Kadınlara da Saç Ekimi Yapılır mı?

Saç ekimi işlemi bilinenin aksine sadece erkeklere değil kadınlara da yapılabilmektedir. Özellikle DHI saç ekimi yöntemiyle kadınlarda meydana gelen bölgesel saç seyrelmelerine saç ekimi gerçekleştirilir.

Saç Kökü Klonlama Var mıdır?

Saç klonlama işlemi üzerine çalışılan bir konu olmasına rağmen henüz başarı sağlanamamıştır.

Her Saçı Dökülen Kişiye Saç Ekimi Yapılabilir mi?

Saç ekimi yapabilmek için bazı şartlar gerekir. Ne yazık ki bunları sağlamayan hastalarda saç ekimi yapılamamaktadır. Saç ekimi için yeterli donör saç köküne sahip olan, kronik rahatsızlığı bulunmayan, kan ile ilgili rahatsızlıkları olmayan, enfeksiyon taşımayan, hamilelik gibi hormonal farklılıklar gösterilen dönemlerde olmayan, doğuştan saçsızlık problemi olmayan her kişide saç ekimi yapılabilir.

Saç Ekimi Sonrası Sonrası Hangi Şampuan Kullanılmalıdır?

Saç ekimi sonrası kullanım için en uygun şampuan önerisini uygulamayı yapan uzman verebilir. Ancak yapıldıktan hemen sonraki süreçte saç derisi hassas olacağı için bu göz önüne alınarak şampuan seçilmesi gerekir.

Saç Ekimi Sonrası Ne Zaman Tıraş Olunur?

Saç ekimi sonrası 2 aylık süreçten sonra makasla kesim yapılabilir. Onun dışında tıraş makinesi ya da jilet kullanmak doğru değildir.

Ekim Sonrası Ne Zaman Spor Yapılır?

Saç ekimi yapıldıktan sonraki üç aylık süreçte ağır spor aktiviteleri yapılmamalıdır.

Saç Ekimi Hangi Mevsimde Yapılır?

Saç ekimi günümüzde gelişen teknoloji sayesinde her mevsimde yapılabilmektedir. Ancak iyileşme süreci göz önünde bulundurularak işlem yaptırılacak dönem seçilmelidir.

Tıraşsız Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Tıraşsız saç ekimi daha çok DHI saç ekimi yönteminde uygulanmaktadır. Özellikle kadın hastalarda tercih edilen bu yöntemle işlem yapılacak alanda sadece kesim yapılır.

Saç Ekimiyle Birlikte Hangi Kombine İşlemler Yapılmaktadır?

Saç ekimi yanında sakal, bıyık ve kaş ekimi gibi işlemler de uygulanabilmektedir.

Saç Ekiminden Sonra Beslenme Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Saç ekimi sonrası özel bir beslenme planı uygulanmamakla beraber dengeli ve sağlıklı beslenme unsurlarına dikkat edilmelidir.

Saç Ekiminden Sonra Ne Zaman Banyo Yaparım?

Saç ekimi işleminden sonraki 3-4 günlük süreçte hastalar banyo yapabilirler. Fakat sonraki 2 haftalık süreçte tazyikli su kullanmamaya dikkat edilmelidir.

Yanlış Saç Ekimi Düzeltilebilir mi?

Yanlış saç ekimi sonrasında hala yeterli donör miktarı varsa uzman doktorlar tarafından yanlış işlem düzeltilebilir.