Yaşın ilerlemesine ve birtakım olumsuz dış etkenlere bağlı olarak yüzde sarkmalar, kırışıklıklar meydana gelir. Ayrıca genetik faktörler de yüzün gergin yapısını kaybetmesine yol açar. Kolajen adı verilen ve bir protein olan madde, cildin esnek ve gergin yapısının korunmasında önemli bir rol oynar. Sarkma ve kırışıklıklar ise kolajen miktarındaki azalmaya bağlı olarak görülür.
Ciltte yaşanan bu değişim, kişinin kendisini psikolojik açıdan kötü hissetmesine yol açar. Ciddi bir sarkma ya da kırışıklık halinde sosyal hayattan kendini soyutlamak gibi olumsuz etkiler de yaşanabilir. Söz konusu sıkıntıları gidermek için yüz germe yöntemleri uygulanabilir. Germe işlemi, ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemler ile yapılır. Seçilen yönteme bağlı olarak kalıcılık süresi, elde edilecek görüntü, olası yan etkiler değişiklik gösterir.
Beklentilere uygun sonuçlar elde etmek için estetik müdahalelerin her zaman alanında deneyimli bir hekim tarafından yapılması gerekir. Ayrıca klinik koşullarının operasyon için uygun olması da önemli detaylardan biridir. Yüz germe yöntemleri hastanın durumu değerlendirildikten sonra yapılan işlemlerdir. Söz konusu işlemler, hastanın durumunun uygun olmaması yani ameliyata ya da ameliyatsız müdahaleye engel bir durum varsa yapılmaz.
Yüz germe yöntemleri arasında bireylerin kendi başına uygulayabilecekleri ancak etkisi sınırlı olan bazı seçenekler de vardır. Yüz yogası yaparak belli bir gerginlik elde edilebilir. Farklı yöntemlerin ve yüz yogası gibi uygulamaların kalıcı olması için sağlıklı beslenme, günde en az 2 litre su içme, alkol ve sigaradan uzak durma gibi detaylara da dikkat etmek gerekir. Ayrıca cilt bakımı, güneş koruması da önemlidir.
Yüz germe yöntemleri arasında ameliyatsız ve ameliyatlı olanlar vardır. Ameliyatsız yüz germe işlemlerinde kalıcılık süresi daha azdır. Ameliyatlı olanlar ise daha uzun süre kalıcılık vadeder. Ancak kişinin cilt bakımına dikkat etmesi ve sağlıklı bir yaşam sürmesi de bu noktada önemlidir. Ameliyatsız işlemlerin, ameliyatlı germe tekniği ile kıyaslandığında avantajlarını şu şekilde sıralamak mümkündür:
Ameliyatsız yüz germe yöntemleri için dezavantaj olarak değerlendirilebilecek bir konu kalıcılığın sınırlı olmasıdır. İşlemlerin belli aralıklarla yenilenmesi gerektiği için tekrarlayan maliyetlere katlanmak gerekir.
Ameliyatsız yüz germe yöntemleri arasından seçim yapılırken ilk olarak hastanın ihtiyaçları belirlenir. Hastanın ihtiyaçlarına göre en uygun yöntem seçilir. Bazı yöntemlerin bir arada uygulanması da mümkündür.
Ameliyatsız yüz germe yöntemleri arasında botoks ön plana çıkar. Alın, kaş arası, göz çevresi, burun kenarı çizgileri için botoks uygulaması yapılır. Uygulama yapıldıktan sonra 72 saatlik bir süre içerisinde olumlu etkiler ortaya çıkmaya başlar. Botoksun etkisi yaklaşık altı ay süreyle devam eder. Botoks, sadece alanında deneyimli hekimler tarafından yapılmalıdır. Hekim gözetiminde olmayan yerlerde bu uygulamanın yapılması, olumsuz sonuçlar yaşanmasına neden olur. Botoks, Sağlık Bakanlığı tarafından müsaade edilen bir uygulamadır. Dünya genelinde de yaygın olarak tercih edilir.
HİFU, ses dalgaları kullanılarak yapılan bir yöntemdir. Yüz germe yöntemleri arasında yer alan HİFU, kolajen üretimini artırarak cildin daha genç bir yapıya kavuşmasını sağlar. Cilt altında etkisini göstererek yüzün yanı sıra gıdıda oluşan sarkmaya da iyi gelir. Yüksek yoğunluklu odaklanmış ultrason olarak bilinen HİFU kısa süreli bir işlemdir. İşlemin herhangi bir yan etkisi söz konusu olmadığı için hastanın gündelik hayatına ara vermesine gerek yoktur. Botoks ve dolgu ile kıyaslandığında HİFU daha kısa süre kalıcılık gösterir. En fazla üç ay kalıcılık elde edilmesi mümkündür.
Ameliyatsız yüz germe yöntemleri arasında dolgu da yer alır. Uygulanabilirliğinin kolay olması ve kalıcılığının botoksa kıyasla daha uzun olması nedeniyle pek çok kişi tarafından tercih edilir. Dolgunun kalıcılığı, hekimin profesyonelliğine göre değişmekle birlikte 12 aya kadar devam edebilir. Botoks ve dolgu işlemleri, ağrı ve acıya yol açmaması yönüyle avantajlıdır.
Fransız askısı, yüz germe yöntemleri arasında popüler bir seçenektir. Cildin altındaki alanlara yerleştirilen ipler, cildin daha gergin bir görünüme ulaşmasını sağlar. Kalıcılığı 2 yıla kadar çıkan Fransız askısının belli durumlarda uygulanması mümkün değildir. İleri seviye kanser vakalarında, diyabeti olanlarda, pıhtılaşma sorunu olanlarda uygulanması sakıncalıdır. Ayrıca hamilelik sırasında da uygulanmaz.
Fotona, uzun soluklu bir müdahaledir. 4 ila 6 seans arasında işlem tamamlanır. Cilde derinlemesine bir etki söz konusu olduğu için hem kolajen üretimi artar hem de kaybolan elastikiyet yeniden kazanılır. Uyuşturucu krem ile lokal anestezi etkisi sağlanır. Uygulama sırasında ağız içinden de müdahale yapılması mümkündür.
Mezoterapi ve PRP de yüz germe yöntemleri arasındadır. Mezoterapide cilde çeşitli ilaçlar uygulanır. PRP ise kişinin kendi kanının ayrıştırılmasıyla elde edilen sıvının yüze uygulanmasıdır. Uygulamanın etkili olması için birkaç seans olacak şekilde gerçekleştirilmesi önemlidir.
En gelişmiş yüz germe yöntemleri arasında scarlet ön plana çıkar. Bu yöntemde radyofrekans uygulaması yapılır. İşlem sırasında mikro iğneler kullanılır. Bu sayede radyofrekans dalgaları, cilt altına ulaşır. Somon DNA hem tek başına hem de farklı yüz germe yöntemleri ile bir arada uygulanabilir. Bu yöntemlerin yanı sıra lazer, kimyasal peeling, hydrafacial da tercih edilebilir.
Cilt gençleştirme için yüz germe yöntemleri arasında yer alan cerrahi teknikler de tercih edilebilir. Cerrahi olmayan yüz germe işlemlerine göre daha kalıcı olan ameliyatlar, estetik cerrahi uzmanları tarafından yapılır. Germe ameliyatları sırasında saç çizgisi işaretlenerek oradan kesi noktası belirlenir. Fazla dokunun alınması neticesinde yüzdeki yağlı doku yeniden şekillendirilir. Yapılan müdahale neticesinde sıkı bir cilt görüntüsü ortaya çıkar. Hastanın beklentileri ve yüz yapısı, sonuçların nasıl olacağı noktasında etkilidir. İyileşme süreci birkaç haftadır. Hasta, bu süreçte hekim tavsiyelerine eksiksiz bir şekilde uymalıdır.
Ameliyat, hekimin seçimine göre lokal ya da genel anestezi altında yapılabilir. Kesi alanında son derece ufak ve estetik dikişler atılır. Bu sayede iz kalmaması amaçlanır. Elde edilen gerginliğin kalıcılık süresi 5 ila 10 yıl arasında değişir. Operasyon süresi 2 ila 5 saat arasında değişir. Hastanın yaşam tarzı, kötü alışkanlıkları nedeniyle kalıcılık süresinin azalması mümkündür. Yüz germe ameliyat sonrası şu detaylara dikkat edilmelidir:
Yüzünde sarkma ve kırışıklık problemi olan kişilere yüz germe yapılabilir. Yüz germe, tüm yüz için yapılabileceği gibi yüzün belli kısımları için de gerçekleştirilebilir. Cildinin elastikiyetinde bir azalma olmasa da yüz ve boyun kısımlarında sarkma varsa ameliyat tercih edilebilir. Yüzün orta kısımlarına, kaşların bulunduğu alana germe ameliyatı yapılması mümkündür. Genellikle üç farklı teknikten biri seçilerek operasyon gerçekleştirilir. Teknikler; klasik, full, orta yüz germe şeklinde bir sınıflandırmayla birbirinden ayrılır.
Klasik yüz germe işlemi yüzünü gençleştirmek, mimiklere bağlı kırışıklıkları gidermek isteyenler için uygundur. Full yüz germe işleminde klasik yüz germenin yanı sıra göz kapağı estetiği de yapılır. Aynı zamanda kaş kaldırma operasyonu gerçekleştirilir. Dolgu ve yağ enjeksiyonu da bu operasyona dahil olunca komple bir yenilenme söz konusu olur. Genç ve doğal görünüm için orta yüz germe operasyonu yapılabilir.
Operasyon için genellikle 50 yaş sınırı uygulanır. Fakat kırışıklıklar ve sarkmalar daha erken yaşta başladıysa doktor onayıyla ameliyat kararı alınabilir. Ameliyat sırasında herhangi bir sorun yaşanmaması için operasyondan evvel kan sulandırıcı ilaç kullanımı bırakılmalıdır. Sigarayı bırakmak da ameliyat sonrasında iyileşme sürecinin hızlanması açısından önemlidir.
Yüz germe yöntemleri hakkında bilgi almak, nasıl bir süreç ile karşılaşacağınızı anlamak açısından önemlidir. Ameliyat sonrası hakkında en merak edilen konulardan biri yan etki olup olmamasıdır. Operasyon sonrasında ağrı ve acı olması normaldir. Hekim tarafından ağrı ve acının azaltılması için uygun ilaçlar verilir.
Yüz ifadesinde değişim olması, ameliyat olmak isteyenler için korkutucu olabilir. Ancak alanında deneyimli bir hekim tarafından yapılan operasyon sonrasında böyle sorunlar ortaya çıkmaz. Fazla cilt dokusu alınırken yüz ifadesinde herhangi bir değişim söz konusu olmaz.
Yapılan işleme göre hekim tarafından nelere dikkat edilmesi gerektiği hastaya detaylı bir şekilde anlatılır. İlaç kullanımı, operasyon yapılan noktaların bakımı gibi detaylara dikkat edilmesi önemlidir. Operasyonun etkilerinin daha kalıcı olması için de belli detaylara dikkat edilmelidir. Cildinizin nem dengesini korumak, önemli detaylar arasında yer alır. Ayrıca doğal besinler tüketmek gerekir. Stresten uzak durmak, sporu hayatınızdan eksik etmemek cildinizin daha uzun süre elastikiyetini korumasını sağlar.
Yüz germe yöntemine göre fiyatlarda farklılık oluşur. Ameliyatsız tekniklerin fiyatları daha uygundur. Ancak bu tür yöntemlerin belli aralıklarla tekrarlanması gerektiği de unutulmamalıdır. Yüz germe ameliyatı fiyatını araştırmak her ne kadar mantıklı olsa da hekim detayına da önem verilmelidir.
Hekim kontrolünde olmadan yapılan bir işlem neticesinde enfeksiyon, alerjik reaksiyon gibi sonuçlar ortaya çıkabilir. Cildinizin yapısına zarar vermemek için her zaman sadece uzman hekim kontrolünde yüz germe işlemi yaptırmalısınız. Hekim tecrübesi, daha önceki operasyonlardaki başarısı, gelişmiş klinik koşullarının mevcut olması gibi detaylara mutlaka dikkat etmelisiniz.
Fiyatlar her klinikte aynı değildir. Ayrıca hekime göre de fiyat değişikliği söz konusu olur. Yüz gerdirme operasyonu yaptırmak isteyenler, ilk olarak hekimle görüşerek ameliyat ya da ameliyatsız yöntemlerden hangisinin uygun olduğunu öğrenmelidir. Hekim tarafından yapılacak muayene, tahlil ve çeşitli tetkikler neticesinde uygun tekniğe karar verilir. Daha sonra hasta, fiyat ve operasyona ilişkin diğer detaylar konusunda bilgilendirilir.
Ameliyatsız tekniklerde kullanılan malzeme kalitesi de ortaya çıkacak masrafların değişmesine yol açar. Her hekim farklı botoks, dolgu, mezoterapi malzemeleri kullanabilir. Ayrıca seans sayısına göre de fiyatlandırmada farklılıklar olur.
Büyük meme dokusuna sahip olan kadınların özellikle üzerinde araştırma yaptığı konulardan birisidir meme küçültme estetiği.
Q switch lazer tüy sarartma, cildinizin daha pürüzsüz bir görünüme sahip olmasını sağlar...